CHRISTINA AGUILERA

Αυτή είναι η διατροφή που ακολούθησε η Christina Aguilera και έχασε 18 κιλά

Evan Agostini/ AP IMAGES

Η Christina Aguilera, επέστρεψε δυναμικά στην σκηνή ξεκινώντας από το Las Vegas. Η popstar μάγεψε τα πλήθη με τη φωνή της, ενώ ήταν αισθητή και η αλλαγή στο σώμα της.

Η Christina Aguilera έχασε 18 κιλά μέσα στα χρόνια από επιλογή. Πώς ξεκίνησε όμως όλη αυτή η προσπάθεια και με ποιο τρόπο τα κατάφερε; Το 2008 όταν απέκτησε τον γιο της Max, 16 ετών σήμερα, δέχτηκε δυστυχώς κριτική για την αύξηση του βάρους της. Δύο χρόνια αργότερα, το 2010, άρχισε σταδιακά να χάνει βάρος για τον ρόλο της στην ταινία Burlesque. Όπως έχει δηλώσει, προτεραιότητά της δεν ήταν ποτέ να είναι skinny, αλλά υγιής.

Αυτή την εποχή η Aguilera κάνει εμφανίσεις στο Λας Βέγκας, και η ανανεωμένη εμφάνισή της είναι κάτι που σχολιάζουν τα διεθνή Μέσα.

Η τραγουδίστρια έχει αποκαλύψει πως περιόρισε την ημερήσια πρόσληψη τροφής σε 1.600 θερμίδες ακολουθώντας τη διατροφή Rainbow. Επιλέγει την καθαρή διατροφή και αντί να περιορίζεται, καταναλώνει περισσότερες τροφές ολικής άλεσης.

Αυτή είναι η διατροφή που ακολούθησε η Christina Aguilera και έχασε 18 κιλά Pexels

Ας δούμε όμως με περισσότερες λεπτομέρειες, ποια είναι η Rainbow Diet;

Η διατροφή που ακολουθεί η Christina Aguilera, δημιουργήθηκε από την διατροφολόγο Deanna Minich και πρόκειται για «ένα πολύχρωμο, έξυπνο και ενστικτώδες σύστημα που τοποθετεί μαζί τη διατροφή και τον τρόπο ζωής με έναν ολιστικό τρόπο που σου δίνει ζωτικότητα, ενέργεια και πνευματική ηρεμία».

Η δίαιτα αυτή προωθεί τα πολύχρωμα μη επεξεργασμένα τρόφιμα και φυσικά συμπληρώματα και υποστηρίζει τα οφέλη του να τρως μια ποικιλία από χρωματιστά φρούτα και λαχανικά. Tα φυτά περιέχουν διαφορετικές χρωστικές ή φυτοθρεπτικά συστατικά, τα οποία τους δίνουν το χρώμα τους και αυτά τα διαφορετικά χρώματα συνδέονται με ορισμένα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία σου.

Ποια είναι η σημασία του χρώματος στο κάθε τρόφιμο;

  • Πράσινο

Τα σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το σπανάκι είναι πλούσια σε χλωροφύλλη. Η χλωροφύλλη θεωρείται ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να αποτρέψει την κυτταρική βλάβη.

  • Πορτοκαλί και κίτρινο

Τα καρότα, οι γλυκοπατάτες και οι κολοκύθες περιέχουν το αντιοξειδωτικό βήτα-καροτένιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της όρασης και στην πρόληψη του εκφυλισμού της όρασης που σχετίζεται με την ηλικία.

  • Κόκκινο

Τα κόκκινα τρόφιμα όπως το παντζάρι, περιέχουν επίσης μονοξείδιο του αζώτου, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζει τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και επομένως βελτιώνει την κυκλοφορία.

  • Μωβ και μπλε

Μωβ και μπλε φρούτα και λαχανικά όπως τα βατόμουρα και οι μελιτζάνες περιέχουν αντιοξειδωτικά που ονομάζονται ανθοκυανίνη και ρεσβερατρόλη. Aυτά τα ισχυρά αντιοξειδωτικά μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα του οξειδωτικού στρες μειώνοντας και τη φλεγμονή στο σώμα.

  • Λευκό και καφέ

Tα λευκά λαχανικά όπως το κουνουπίδι, το σκόρδο και τα κρεμμύδια έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία. Η κουερσετίνη και η αλισίνη είναι φυτικές ενώσεις που βρίσκονται σε λευκά και καφέ λαχανικά και έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες υποστηρίζοντας έτσι τον οργανισμό στην καταπολέμηση της κυτταρικής βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες.