ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Διακοπές στο βουνό; 5 διασκεδαστικοί τρόποι να παραμείνεις σε φόρμα

Υπάρχουν άνθρωποι που τους έλαχε να έχουν χωριό κάπου ορεινά και έχουν συνηθίσει να περνούν τα καλοκαίρια τους μετρώντας οροσειρές και προβατάκια. Όπως επίσης υπάρχουν και εκείνοι που προτιμούν τη δροσιά του βουνού και δεν «καίγονται» ιδιαίτερα να κάνουν διακοπές τους σε κάποιο νησί. Αν είσαι κι εσύ μία από αυτούς, μπορείς να εκμεταλλευτείς τη φύση γύρω σου και να παραμείνεις σε φόρμα με εναλλακτικούς τρόπους που δε θα σε κάνουν να βαρεθείς.

 

Πήγαινε για παιχνίδι

Ναι, μη γελάς καθόλου. Θυμάσαι τότε που ήσουν μικρή και έβγαινες για παιχνίδι στη γειτονιά με τα παιδιά; Αν κάνεις διακοπές με παρέα ή συγγενείς, βγες έξω και παίξε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, «μήλα» ή όποιο άλλο άθλημα σου αρέσει. Δε χρειάζεσαι εξοπλισμό. Μόνο καλή διάθεση και παρέα.

Περπάτημα

Η βόλτα στο βουνό έχει άλλη χάρη από αυτήν στην πόλη. Ώρα να ανακαλύψεις τα μονοπάτια, τα λαγκάδια και τα ποτάμια του χωριού σου και να ρίξεις περπάτημα για καμιά ώρα, που σε γυμνάζει περισσότερο, γιατί δεν είναι σε απλή ευθεία. Πάρε μαζί σου έναν άνθρωπο για να έχεις παρέα αλλά και για να μην κινδυνεύσεις να βρεθείς σε κανένα χαντάκι.

Δες κι αυτό: Αν περπατάς κάθε μέρα και δε χάνεις βάρος, δες τι κάνεις λάθος

Ποδήλατο

Μην το αφήσεις στην πόλη. Αν αγαπάς τις μετακινήσεις με ποδήλατο, είναι ο ιδανικός τρόπος να μετακινηθείς αλλά και να μη χάσεις τη φόρμα σου στις διακοπές. Υπάρχουν ομάδες οργανωμένου mountain bike σε ορεινές περιοχές, αλλά μπορείς να πάρεις σωστό ενδυματολογικό εξοπλισμό και κράνος για να προστατεύεσαι στις βόλτες σου.

Υπαίθρια yoga

Η yoga στην ύπαιθρο αυξάνει τα σωματικά και πνευματικά οφέλη και χρειάζεσαι μόνο το στρωματάκι που έχεις και στην πόλη. Απόφυγε τις μεσημεριανές ώρες και προτίμησε να κάνεις νωρίς το πρωί ή αφού «πέσει» ο ήλιος.

Αθλήματα στο ποτάμι/λίμνη

Γιατί πρέπει να κάνεις water sports μόνο αν βρεθείς για διακοπές στη θάλασσα; Μπορείς να κάνεις yoga πάνω σε σανίδα του surf αλλά και να δοκιμάσεις αθλήματα με κανό, όπως το rafting, που είναι διαδεδομένο σε ορεινές περιοχές και είναι άκρως διασκεδαστική επιλογή για όλη την παρέα. Και μπορείς να το συνδυάσεις μπάνιο σε κρύα νερά.