ΣΧΕΣΕΙΣ

Curving: To dating trend που δεν θες καθόλου να δοκιμάσεις

Pexels

Οι σχέσεις σήμερα είναι δύσκολες. Μοιάζουν κάπως σαν έναν σύγχρονο Γολγοθά και μαζί με την λοιπή δυστοπία που αναγκαζόμαστε να ζούμε, πρέπει να περνάμε και μέσα από αποτυχημένα ραντεβού, κακούς τρόπους, ghosting, zombieing, breadcrumbing, αλλά και curving, στην προσπάθειά μας να διασκεδάσουμε με λίγο dating ή να βρούμε τον έρωτα της ζωής μας(;).

Είχε κάποια άγνωστη λέξη παραπάνω; Είχες. Το Curving, λοιπόν, είναι ένα ακόμα dating trend, ή αλλιώς μια ακόμα τακτική των ανθρώπων – δεν θα πω για να δείξουν ότι δεν γουστάρουν, αλλά θα προτιμήσω το: για να επιβεβαιωθούν ή/και να είναι χειριστικοί με κάποιον/α που ξέρουν ότι τους θέλει.

Τι είναι όμως το Curving

Σύμφωνα με το λεξικό της γλώσσας «του δρόμου», το curving μοιάζει με το ghosting, αλλά είναι λίγο πιο βάναυσο. Γιατί σε αυτή την περίπτωση, ο περί ου ο λόγος, θέλει να φαίνεται και καλός. Οπότε, ναι μεν θα απαντήσει στο μήνυμά σου, απλά μπορεί να του πάρει μέρες ή και εβδομάδες για να το κάνει. Θα εξαφανιστεί μερικώς.

Αντί, λοιπόν, να σε αφήσει στο «Διαβάστηκε», κάποιος που κάνει curving θα απαντήσει. Απλά δεν θα το κάνει ούτε άμεσα, ούτε συχνά και μπορεί και να απολογηθεί για την εξαφάνισή του, με δικαιολογίες τύπου «Με συγχωρείς, αλλά είχα δουλειά», «Something bad happened» αλά Sex and the City κλπ.

Με το Curving ουσιαστικά κάποιος σε απορρίπτει, αλλά ευγενικά.

Το χειρότερο κομμάτι αυτής της τακτικής, είναι ότι ουσιαστικά ο curver, σε κάνει να νιώθεις ότι υπάρχει ελπίδα και πιθανότητα για να συμβεί κάτι μεταξύ σας, αφού δεν ξεκόβει ποτέ. Κι ενώ μπορεί με το που θα δεις το όνομά του/της στο inbox να ενθουσιαστείς που φιλοτιμήθηκε να στείλει μετά από 38 μέρες, λίγα δευτερόλεπτα μετά, το μήνυμα που θα διαβάσεις θα είναι κάτι απόλυτα μετριοπαθές και αδιάφορο. Είναι μια επιλογή για εκείνους που δεν θέλουν να βγείτε ραντεβού, αλλά δεν θέλουν να τους βγει και το όνομα του «κακού παιδιού». Επίσης, βολεύει πολύ κάποιον που θέλει να σε κρατήσει στη λίστα των επιλογών του, γιατί μπορεί κάποια στιγμή να αποφασίσει ότι θέλει να βγείτε.

Παρ’ όλ’ αυτά, το curving, δεν είναι πάντα τόσο κακό, αφού μπορεί κάποιος να φέρεται με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να το κάνει συνειδητά. Σκέψου όλες εκείνες τις φορές που απαντάς σε κάποιον από ευγένεια, γιατί δεν θες να τους πεις στα μούτρα ότι δεν ενδιαφέρεσαι.

Σε κάθε περίπτωση, η ειλικρίνεια είναι πάντα η καλύτερη πρακτική. Κι αν κάποιος δεν δείχνει πρόθυμος να σου την πει, τότε καλύτερα να μην χάνεις τον χρόνο σου πάνω από το κινητό. Κοιμήσου, δεν θα στείλει.