ΣΧΕΣΕΙΣ

Cuffing: Οι επικίνδυνες σχέσεις που «ανθίζουν» το φθινόπωρο

Pexels

Καθώς ο καιρός κρυώνει και οι μέρες γίνονται πιο σκοτεινές, οι άνθρωποι αναζητούν συντροφιά με πολλούς τρόπους. Ένας τρόπος είναι να «κουμπώσεις» μια νέα σχέση, για να σε βοηθήσει να ζεστάνεις την ψυχή και το σώμα σου. Ανάλογα βέβαια με το πώς το βλέπεις και τιψάχνεις, η εποχή του cuffing μπορεί να είναι μια ευλογία. Ή ο χειρότερος εφιάλτης σου.

Τι είναι το cuffing;

Το cuffing, είναι ένας όρος που βασίζεται στην ιδέα του να δεθείς με «χειροπέδες» σε μια σχέση με τον σύντροφο σου. Ουσιαστικά περιγράφει το ότι πολλοί ξεκινούν σχέσεις τους πιο κρύους μήνες του χρόνου, παρόλο που συνήθως δεν θα τους ενδιέφερε η δέσμευση. Οι σχέσεις που δημιουργούνται κατά τη λεγόμενη περίοδο του cuffing, είναι συνήθως βραχυπρόθεσμες και τελειώνουν, μόλις έρθει η άνοιξη. Ο κρύος καιρός απλώς ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αναζητήσουν έναν πιο σταθερό και συνεπή σύντροφο, για να περάσουν τον χρόνο τους, μέχρι να επιστρέψουν οι θερμότερες εποχές.

Το cuffing μπορεί να είναι τόσο απλό, όσο το να επιμένεις να βγαίνεις με κάποιον που ξέρεις ότι δεν πρόκειται να γίνει μακροχρόνιος σύντροφός σου. Το cuffing δεν μοιάζει με μια τυπική σταθερή σχέση.

Πότε είναι η εποχή του cuffing;

Cuffing: Οι επικίνδυνες σχέσεις που «ανθίζουν» το φθινόπωρο Pexels

Η εποχή του cuffing ξεκινά με τα πρώτα κρύα, κάπου στην αρχή του φθινοπώρου, και διαρκεί μέχρι την αρχή της άνοιξης. Οι περισσότεροι αρχίζουν να νιώθουν την επιθυμία να κάνουν μια σχέση γύρω στον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, με τη σεζόν να τελειώνει συνήθως γύρω στην Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Γιατί οι άνθρωποι κάνουν πιο εύκολα σχέση κατά τη διάρκεια της εποχής του cuffing;

Οι άνθρωποι αναζητούν σχέσεις κατά τη διάρκεια της εποχής του cuffing, τόσο για συναισθηματικούς όσο και για σωματικούς λόγους. Η συναισθηματική πλευρά, συνδέεται με τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπου οι άνθρωποι επιστρέφουν σπίτι στις οικογένειές τους και μπορεί να αισθάνονται άσχημα που δεν βρίσκονται σε σχέση. Η φυσική πλευρά, είναι σύμφωνα με τους ειδικούς, περισσότερο ένα κομμάτι εξελικτικής βιολογίας. Κάποτε λειτουργούσαμε ως αγέλη και τους χειμερινούς μήνες, έπρεπε να περνάμε χρόνο μαζί για να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη ζεστασιά. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Κάποιες έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι αισθάνονται μεγαλύτερη μοναξιά, όταν ο καιρός είναι γενικά κρύος. Fun fact, ο κρύος καιρός, κάνει τους ανθρώπους να παρακολουθούν περισσότερες ρομαντικές ταινίες.

Με μικρότερες ημέρες, λιγότερο φως και την πραγματικότητα της εποχικής συναισθηματικής διαταραχής και της κατάθλιψης να είναι πιο εμφανείς το χειμώνα, το να αναζητάς από άλλους ανθρώπους σύνδεση, έχει μια λογική βάση.

Είσαι σε μια τέτοια σχέση;

Αν αναρωτιέσαι αν η πιο πρόσφατη ερωτική σου ιστορία, ανήκει στην κατηγορία του cuffing, παρακάτω θα βρεις μερικά σημάδια που πρέπει να προσέξεις:

  • Τα όποια μελλοντικά σχέδια σας, αφορούν μόνο τους χειμερινούς μήνες.
  • Δεν βγαίνετε πολλά ραντεβού.
  • Επικοινωνεί μαζί σου από το πουθενά, συνήθως πριν από τις γιορτές, με μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης.
  • Η οικειότητα τείνει να είναι κυρίως σωματική. Υπάρχει έλλειψη βαθύτερων συνομιλιών ή επιθυμίας για συναισθηματική σύνδεση.
  • Μπορεί να υπάρχει on-and-off ghosting.
  • Οι σχέσεις αυτού του ατόμου, έχουν ένα μοτίβο να διαρκούν μόνο τους χειμερινούς μήνες.
  • Τα περισσότερα σχέδια αφορούν την παραμονή σας στο κρεβάτι.
  • Βρίσκεις «αρκετά καλό» το σεξ προς το παρόν.
  • Το άτομο είναι συναισθηματικά μη διαθέσιμο.

5 πράγματα που πρέπει να έχεις κατά νου κατά τη διάρκεια της περιόδου cuffing

1. Η επικοινωνία είναι το κλειδί

Η εποχή του cuffing μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολη, όταν δεν βρίσκεσαι στην ίδια σελίδα με τον άλλο. Πολύ συχνά, ένα άτομο επενδύει περισσότερο από το άλλο και καταλήγει να πληγώνεται. Βεβαιώσου ότι και οι δύο έχετε ίδιες προσδοκίες και προθέσεις γύρω από τη σχέση. Αυτό απαιτεί πραγματικά ανοιχτή, διαφανή επικοινωνία μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες ή τον πρώτο μήνα της σχέσης.

2. Μη βιάζεσαι

Ενώ είναι φυσιολογικό να αναζητά κάποιος μια σχέση τους χειμερινούς μήνες, είναι σημαντικό να γνωρίζεις αυτή την τάση. Προσπάθησε να μη βιάζεσαι να ξεκινήσεις μια σχέση αν παρατηρήσεις ότι η επιθυμία σου για σχέση, αυξάνεται κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Να θυμάσαι ότι μπορείς πάντα να στηρίζεσαι στους φίλους και την οικογένειά σου και να επενδύεις χρόνο σε δραστηριότητες που πραγματικά απολαμβάνεις. Τα ραντεβού από μοναξιά ή πλήξη, οδηγούν συνήθως σε τοξικές σχέσεις.

3. Μάθε να βάζεις όρια

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται άβολα με τον καθορισμό ορίων. Εάν νιώθεις ότι έχεις παγιδευτεί σε μια cuffing σχέση, και δεν θέλεις να συμβιβαστείς με αυτό, εναπόκειται σε εσένα να το εκφράσεις. Δώσε προσοχή στο τι πραγματικά συμβαίνει στη σχέση και όχι στο τι θέλεις να συμβεί. Και αυτά τα όρια ισχύουν για την οικογένεια και τους φίλους επίσης.

 

 

 

4. Απόλαυσέ το για αυτό που είναι

Τώρα, εάν οι δυο σας είστε στην ίδια σελίδα σχετικά με το ότι πρόκειται για μια προσωρινή σχέση, και είστε και οι δύο εντάξει με αυτό, απολαύστε τα πράγματα, όπως είναι.

5. Και φυσικά πάρε τις κατάλληλες προφυλάξεις

Σε περίπτωση που χρειαζόσουν την υπενθύμιση, είναι πάντα απαραίτητο να λαμβάνεις προφυλάξεις για ασφαλέστερο σεξ. Είτε πρόκειται για one night stand, είτε για σχέση μερικών μηνών. Καλό θα ήταν επίσης να ξεκαθαρίσετε εάν βλέπετε μόνο ο ένας τον άλλον ή αν υπάρχουν και άλλες σχέσεις στο πλάι.