ΣΧΕΣΕΙΣ

Breadcrumbing: Οι σχέσεις που σου δίνουν ψίχουλα αγάπης

Pexels

Εάν κάποιος συνεχίζει να σου δίνει ελπίδα ότι η σχέση σας θα προχωρήσει, αν νιώθεις ότι δίνεις πολλά περισσότερα από όσα παίρνεις ή ότι βρίσκεσαι σε ένα συναισθηματικό roller coaster, μπορεί να ζεις μια κλασική περίπτωση breadcrumbing.

«Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω» – Τι ακριβώς είναι το breadcrumbing

Σύμφωνα με την σύμβουλο γάμου, Dana McNeil, το breadcrumbing, είναι μια συμπεριφορά κατά την οποία δίνεις στον άλλον αρκετή ενέργεια, χρόνο, προσοχή, στοργή ή λόγια επιβεβαίωσης. Στοιχεία δηλαδή που διαμορφώνουν μια ρομαντική σχέση. Ωστόσο, αυτό που δεν υπάρχει ποτέ, είναι η ίδια η σχέση. Ο πιθανός σύντροφος, δεν βρίσκεται στην ίδια με εσένα σελίδα και συνεχίζει να παίρνει, χωρίς να δίνει σχεδόν τίποτα.

Το breadcrumbing είναι ουσιαστικά μια μορφή συναισθηματικής κακοποίησης, καθώς περιλαμβάνει συναισθηματική χειραγώγηση.

8 χαρακτηριστικά σημάδια που μαρτυρούν breadcrumbing

1. Οι πράξεις δεν ταιριάζουν με τα λόγια

Oι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια. Tα θύματα breadcrumbing, μπορεί να κολλήσουν τόσο πολύ στα υπέροχα πράγματα που ο άλλος τους λέει, που δεν μπορούν αξιολογήσουν εάν οι πράξεις του, συνάδουν με τα λόγια του. Οι breadcrumbers το κάνουν αυτό για να κρατήσουν το ενδιαφέρον σου, χωρίς να δεσμεύονται πλήρως.

2. Ασυνεπείς απαντήσεις

Η κλασική συμπεριφορά breadcrumbing, είναι η ασυνεπής επικοινωνία. Για παράδειγμα, μπορεί να υπάρξουν στιγμές που κάποιος ανταποκρίνεται εξαιρετικά και στη συνέχεια να υπάρχουν χρονικές περίοδοι, όπου φαινομενικά εξαφανίζεται. Σου δίνει αρκετά για να σε κάνει να πιστεύεις ότι ενδιαφέρεται και μετά πέφτει απόλυτη σιωπή για να σε απωθήσει. Όταν αισθάνεται ότι μπορεί να σε χάσει, αρχίζει ξανά να επικοινωνεί και σου δίνει προσοχή.

3. Ερωτικά μηνύματα, αλλά όχι ραντεβού

Στο breadbcrumbing, είναι συνηθισμένο να κολλάς σε έναν ατελείωτο κύκλο ερωτικών μηνυμάτων, χωρίς ποτέ ο άλλος να σκοπεύει να σε συναντήσει. Κάτι που φυσικά δημιουργεί σύγχυση, γιατί ακόμα κι αν ζητήσεις να βγείτε ραντεβού, μπορεί να αντιμετωπίσεις δικαιολογίες, διφορούμενες απαντήσεις ή κατηγορηματική απόρριψη σε ένα flirty περιτύλιγμα, που δεν πάει πουθενά.

4. Στο breabcrumbing δεν κάνετε κοινά σχέδια

Αν και όταν τελικά κάνετε σχέδια, οι breadcrumbers είναι πιθανό να ακυρώσουν, συνήθως για έναν πολύ καλό λόγο για να δικαιολογηθούν. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο, που θα σου δώσει ελπίδες και ίσως σε κάνει να πιστέψεις ότι σημειώνεται πρόοδος στη σχέση. Κάποιος που σε θέλει πραγματικά, θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του. Μόνο που κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ σε αυτή την περίπτωση.

5. Τα πάντα έχουν να κάνουν κυρίως με το σεξ

Οι breadcrumbers είναι οι μάστερ των booty calls και του sexting. Κάθε επικοινωνία τους μαζί σου, έχει συνήθως κίνητρο το σεξ. Μπορεί πραγματικά να ξεπεράσουν τα όρια τους μαζί σου και να γίνουν ευάλωτοι, αλλά αυτό δεν διαρκεί. Μετά από μια sexy επικοινωνία, επιστρέφουν στην κανονική τους ζωή, δεν κάνουν μελλοντικά σχέδια μαζί σου και δεν κρατάνε επαφή μέχρι να είναι εκείνοι έτοιμοι, για την επόμενη επικοινωνία σας.

6. Δεν μοιράζονται πολλά για τη ζωή τους

Τα άτομα με αυτή τη συμπεριφορά, μπορεί να είναι μυστικοπαθείς για τη ζωή τους, κάτι που μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ότι κάτι κρύβουν. Μπορεί να μοιράζονται μερικά μικρά πράγματα για τη ζωή τους για να σε κάνουν να νιώσεις λίγο πιο κοντά τους, αλλά δεν ανοίγονται τόσο, όσο εσύ. Έτσι αισθάνεσαι ότι δεν τους γνωρίζεις πραγματικά.

7. Ενδιαφέρονται λιγότερο για εσένα απ’ ό,τι εσύ

Δεδομένου ότι δεν έχουν σκοπό να δημιουργήσουν μια αληθινή, διαρκή σύνδεση, πιθανότατα δεν θα σπαταλήσουν την ενέργειά τους προσπαθώντας πραγματικά να σε γνωρίσουν. Μπορεί να νιώθεις ότι είναι ερωτευμένοι, αλλά δεν κάνουν ερωτήσεις ή δεν ξοδεύουν χρόνο προσπαθώντας να συνδεθούν σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

8. Νιώθεις άσχημα με τον εαυτό σου αφού περάσετε χρόνο μαζί

Οι breadcrumbers μπορεί να σε οδηγήσουν σε συναισθηματικές μεταπτώσεις. Όσο εύκολα μπορεί να σε φλερτάρουν ή να σου κάνουν κομπλιμέντα, τόσο εύκολα μπορεί επίσης να σε υποτιμήσουν. Αυτό μπορεί να συμβεί καθώς παραθέτουν μια λίστα με τα πράγματα που θα μπορούσαν να σε κάνουν πιο ενδιαφέρουσα ή να σε συγκρίνουν με πρώην τους.

Πώς να αντιμετωπίσεις το breadcrumbing

Εάν τα παραπάνω σου ακούγονται αρκετά οικεία, οι ειδικοί δίνουν 5 συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν να τα βγάλεις πέρα με το breadcrumbing.

1. Προσπάθησε να μην το πάρεις προσωπικά

Οκ, ξέρουμε ότι αυτό είναι πιο εύκολο να το ακούσεις και να το πεις, παρά να το εφαρμόσεις. Ωστόσο, υπενθύμισε στον εαυτό σου, ότι παρόλο που βίωσες breadcrumbing, αυτό δεν αφορά εσένα. Οι breadcrumbers θέλουν να τονώσουν το δικό τους Εγώ. Επειδή δεν νοιάζονται για τα συναισθήματα των άλλων, αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με σένα ή ότι δεν είσαι αρκετά καλή.

2. Να θυμάσαι τι σου αξίζει

Οι ειδικοί επισημαίνουν, ότι δεν πρέπει να ελαχιστοποιείς τις προσωπικές σου ανάγκες, προκειμένου να κάνεις μια σχέση να λειτουργήσει. Κάτι τέτοιο ούτε υγιές είναι, ούτε μακροπρόθεσμα βιώσιμο, καθώς θα σε κάνει να νιώθεις ξανά και ξανά απογοήτευση.

3. Ξεκάθαρα όρια και αμεσότητα

Το να έχεις υγιή όρια είναι ζωτικής σημασίας για κάθε υγιή σχέση. Θα πρέπει να προσπαθήσεις να είσαι ξεκάθαρη με το τι ψάχνεις, τι θέλεις και τι περιμένεις.

4. Σκέψου εάν αξίζει να το συνεχίσεις

Ρίξε μια προσεκτική ματιά στη «σχέση» σου και αποφάσισε αν αξίζει τον κόπο να συνεχίσεις να βάζεις ενέργεια σε αυτήν. Εάν αποφασίσεις ότι αξίζει, πρέπει να βάλεις ξεκάθαρα τα όριά σου. Αν από την άλλη δεις ότι αυτή η κατάσταση, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου, αποδέσμευσε τον εαυτό σου άμεσα.

5. Παρατήρησε «κόκκινες σημαίες»

Αφού αποφασίσεις να προχωρήσεις, φρόντισε να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για «κόκκινες σημαίες» στο μέλλον. Μην ασχολείσαι με ανθρώπους που δεν έχουν σκοπό να επενδύσουν το ίδιο συναισθηματικά σε εσένα.

Αξίζεις πολλά περισσότερο από ψίχουλα αγάπης

Σου αξίζουν πολλά περισσότερα από απλά ψίχουλα αγάπης. «Δεν θα είναι ποτέ ικανοποιητικό να προσπαθείς να μαζέψεις όλα αυτά τα ψίχουλα και να τα συνδυάσεις σε κάτι αληθινό και απτό, όταν είναι γεμάτο τρύπες, χαμένες συνδέσεις ή δεν έχει τα συστατικά για να δημιουργήσει πραγματική ουσία», λέει η McNeil.

Εάν το breadcrumbing δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου, ίσως έχει έρθει η ώρα να αφήσεις μια τέτοια σχέση και να αναζήτησεις αυτό που πραγματικά σου αξίζει.