ΣΧΕΣΕΙΣ

Αυτός είναι ο τρόπος να έχεις οργασμούς με πολλά Ρίχτερ

Unsplash

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Δεν είναι όλοι οι οργασμοί ίδιοι. Η ένταση και η διάρκεια ποικίλλει ανάλογα τη στιγμή, τον τρόπο επίτευξης αλλά και τη συνολική διάθεση.

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι γιατί ο χτεσινός οργασμός διαφέρει τόσο πολύ από τον σημερινό σου ή απλώς θέλεις να βιώνεις πάντα πολύ δυνατούς οργασμούς, οι ειδικοί σού εξηγούν τον τρόπο, έτσι ώστε να το κατανοήσεις καλύτερα.

Η κλίμακα G που μετρά τους οργασμούς

Το brand Hot Octopuss που παράγει ερωτικά βοηθήματα, μόλις κυκλοφόρησε το G scale, που δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ερωτηματολόγιο, που μετρά τους οργασμούς στην κλίμακα Ρίχτερ. Στο περίπου δηλαδή. Δημιουργήθηκε από την εταιρία, σε συνεργασία με τη νευροεπιστήμονα και sex therapist Nan Wise. Ο βασικός στόχος είναι να διευρύνουμε και να αναβαθμίσουμε το εύρος της σεξουαλικής απόλαυσης.

Η μεθοδολογία βασίζεται στις ποικίλες ερωτογενείς ζώνες που υπάρχουν στο σώμα μας. Ναι, η κλειτορίδα είναι σίγουρα η βασίλισσα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει το στήθος, ο κόλπος, αλλά και ο λαιμός, τα οπίσθια και όλα αυτά σε συνεργασία. «Όταν ενεργοποιούνται ταυτόχρονα διαφορετικά σημεία των γεννητικών οργάνων, ενεργοποιείται και μία περιοχή του εγκεφάλου, ο αισθητήριος φλοιός» εξηγεί η Δρ. Wise.

Πώς λειτουργεί η κλίμακα G (και ο έντονος οργασμός)

Έτσι όπως η κλίμακα Ρίχτερ μετράει την ένταση των σεισμών, έτσι και η G κάνει το ίδιο για τον οργασμό και την απόλαυσή σου. Σκέψου μόνο ότι το η χαμηλότερη ένταση (στο 1) είναι ο οργασμός που προκύπτει μόνο από τη διέγερση της κλειτορίδας. Όσο προστίθενται στο παιχνίδι και άλλες ερωτογενείς ζώνες, μεγαλώνει η ένταση στην κλίμακα G. H 6η (και μεγαλύτερη) ένταση επιτυγχάνεται με ταυτόχρονη διέγερση της κλειτορίδας, του κόλπου, του σημείου G, των θηλών και του μυαλού. Το υποτίμησες το μυαλό; Κακώς. Γιατί σύμφωνα με τη Δρ. WIse, έστω και η σκέψη του σεξ μπορεί να σε ερεθίσει. Όσο πιο παρούσα είσαι στη στιγμή, τόσο πιο πολύ το απολαμβάνεις.

Πώς θα φτάσεις στο maximum της απόλαυσης;

Η κλίμακα G είναι απλά ένας τρόπος να εντοπίσουμε τις ερωτογενείς ζώνες. Το θέμα είναι πώς θα το αξιοποιήσεις και πώς θα κατανοήσεις το σώμα σου και όλα του τα σημεία. Το πρώτο βήμα είναι η εξερεύνηση. Τι σε διεγείρει περισσότερο; Λειτουργεί αυτό με την ένταση 6 και την ταυτόχρονη διέγερση όλων των σημείων; Στη συνέχεια, φρόντισε να έχεις δυνατό πυελικό έδαφος κάνοντας ασκήσεις Kegel, είτε όταν κάθεσαι χαλαρά είτε κατά τη διάρκεια του σεξ. Δοκίμασε επίσης τις κυκλικές κινήσεις με τη λεκάνη σου, προκειμένου να βρεις τη σωστή γωνία ή ρυθμό.

Σωστές αναπνοές και δυνατός οργασμός

Μην υποτιμάς τη σημασία του πνεύματος και της σωστής αναπνοής. Ο απόλυτος οργασμός είναι ένας συνδυασμός ερωτογενών ζωνών αλλά και χαλαρού πνεύματος. Όταν είσαι παρούσα και δεν σε αποσπά το άγχος και επικεντρώνεσαι στις σωστές και βαθιές αναπνοές, το αποτέλεσμα θα μετριέται με κλίμακα Ρίχτερ.