ΥΓΕΙΑ

Αυτό είναι το μυστικό για μακροζωία, σύμφωνα με μία γυναίκα 102 ετών

Unsplash

Λίγο περπάτημα, ισορροπημένη διατροφή, όχι πολύ βαριά γεύματα και πολύ καλός ύπνος. Αυτές είναι μερικές από τις συνήθειες για μακροζωία, όπως την έχουν καταθέσει οι άνθρωποι που ζουν 100 χρόνια και βάλε. Κι εμείς κρατάμε σημειώσεις.

Ένα ακόμη μυστικό για μακροζωία, που δεν θα σε εντυπωσιάσει στην πραγματικότητα, είναι αυτό που σου προτείνει η Annie Mae Belin από τη Νότια Καρολίνα, και έκλεισε τα 102 την 1η Ιουνίου.

Η καλύτερη συμβουλή για μακροζωία

Δεν θα το πιστέψεις, αλλά το να μην ασχολείσαι με τις ζωές των άλλων, σου προσθέτει χρόνια ζωής. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Belin. Τη βοηθά και το ότι δεν είχε ποτέ στη ζωή της social media και έτσι δεν προβληματίστηκε για το αν η συμμαθήτριά της χώρισε, αν είναι έγκυος ή τι να κάνει σήμερα ο πρώην της. Η απάντηση βρίσκεται στην ισορροπία. Να αγαπάς και να νοιάζεσαι τους ανθρώπους, αλλά χωρίς να ανακατεύεσαι στις ζωές τους, να κουτσομπολεύεις και να προβληματίζεσαι πάρα πολύ.

Ο ρόλος της πίστης και της οικογένειας

Η 102χρονη υποστηρίζει ότι η πίστη της στον Θεό έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη μακροζωία της. Της υπενθυμίζει ότι πρέπει να φέρεσαι με αγάπη και σεβασμό, έτσι όπως θα ήθελες να σου φέρονται οι άλλοι. Και αυτό είναι κάτι που υποστηρίζουν και οι έρευνες. Η πίστη σε βοηθά να κοινωνικοποιείσαι και να νιώθεις ότι ανήκεις κάπου. Και αυτό δεν χρειάζεται να περιορίζεται στη θρησκεία. Αντίστοιχα, οι άνθρωποι που έχουν ως προτεραιότητα τους φίλους και την οικογένεια, φαίνεται να είναι πιο υγιείς και ικανοποιημένοι. Τέλος, η φίλη μας Annie Mae, πηγαίνει στο κομμωτήριο δύο φορές την εβδομάδα. Γιατί όλα μετρούν.