ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναγνωρίσεις την αξία σου

Pexels

Σίγουρα υπάρχουν φορές που δεν αισθανόμαστε δυνατοί, δεν αναγνωρίζουμε την αξία μας ή ο εαυτός μας μας απογοητεύει. Είναι όλες εκείνες οι φορές που η ανθρώπινη φύση μας τεσταρει πόσο αφοσιωμένοι παραμένουμε στις ικανότητες μας και πόσο πρόθυμοι είμαστε να συνεχίσουμε παρά τις όποιες προσωρινές μας ήττες.

Αρκετοί άνθρωποι συναρτούν την αξία τους από το πώς τους βλέπουν οι άλλοι. Αποκτούν υπόσταση μέσα από την υποκειμενική αντανάκλαση των άλλων για αυτό και η αυτοεικόνα τους είναι τόσο εύθραυστη. Κινείται ανάλογα με τις διαθέσεις και τις επιδιώξεις των άλλων, τη στιγμή που θα έπρεπε εκείνη να τις διαμορφώνει.

Για να μπορουμε να αλλαζουμε τις εξωτερικές συνθήκες δεν χρειάζεται πάντα να αρέσουμε σε όλους. Έχω δει πολλές ιστορίες επιτυχίας που προήλθαν κόντρα στον άνεμο μόνο και μόνο γιατί το άτομο που τις κατάφερε είχε πλήρη επίγνωση των ικανοτήτων του. Αντίστοιχα βέβαια δεν μιλάμε για την έλλειψη αναδίπλωσης και τον εγωισμό. Αυτός που τα ξέρει όλα πιθανόν δεν έχει γεννηθεί και για αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις δυνατότητες μας αλλά να αναγνωρίζουμε και στους άλλους δυναμικές που μπορεί να μην έχουμε ακόμα αναπτύξει οι ίδιοι. Ένας επιτυχημένος συνδυασμός αυτεπιγνωσης και ευελιξίας είναι ικανός να μας οδηγεί μαθηματικά σε win win σενάρια!

Είμαστε οι πρώτοι πλειοδότες και υπερασπιστές όσων αξίζουμε. Εμείς θα διαφημίσουμε με τον καλύτερο τρόπο την ποιότητά μας, μέσα από το παράδειγμά μας και όχι πάντα μέσα από τα λόγια. Από τον επαγγελματικό στίβο μέχρι την πιο καθημερινή συνήθεια, όπως το συμμάζεμα του σπιτιού ή το διάβασμα των παιδιών, ας επιβραβεύσουμε πρώτες τον εαυτό μας για την καλή προσπάθεια και την επιμονή να είμαστε παρούσες με όλο μας το είναι. Με αυτόν τον τρόπο θα έλξουμε κοντά μας και ανθρώπους που μας εκτιμούν και αναγνωρίζουν με τη σειρά τους την αξία μας.

Να θυμάσαι, αγαπημένη, πως αυτοσκοπός είναι πρώτα να αρέσεις εσύ στον εαυτό σου και μετά σε όλους τους άλλους.

Πάρε την ευκαιρία για μια δωρεάν life coaching συνεδρία με την Τζιλ, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση πόσο αποτελεσματικό είναι το life coaching!

Τζιλ Δούκα MBA, MCC
Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation
Διαπιστευμένη life coach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com