ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να πιστέψεις στις δυνάμεις σου και να ξυπνήσεις την ηγέτιδα που έχεις μέσα σου

Pexels

Μέσα σε δύσκολες εποχές αναδεικνύονται οι ικανότεροι ηγέτες. Αυτοί δηλαδή που αναγνωρίζουν τις προκλήσεις των καιρών, αλλά διαθέτουν το όραμα να δουν και την εποχή μετά από αυτές. Είναι οι άνθρωποι που όχι μόνο πατούν σταθερά, αλλά και εμπνέουν και τους γύρω τους να κάνουν το ίδιο και να πιστέψουν στις δυνάμεις τους.

Συχνά υποτιμούμε τις δυνάμεις μας, όμως, κανείς δεν μπορεί να κάνει τα πράγματα όπως εμείς. Η προσφορά μας είναι αναντικατάστατη όσο και αν μερικές φορές νιώθουμε μικροσκοπικοί μπροστά σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Πώς μπορείς, λοιπόν, να γίνεις και εσύ ένας τέτοιος φυσικός ηγέτης; Πώς μπορείς να αλλάξεις και εσύ τον κόσμο κάνοντας τη δική σου μοναδική συνεισφορά;

• Ξεκίνα από το τέλος. Όταν φτάνουμε στο σημείο να δούμε τον εαυτό μας μέσα στην αφθονία, τότε έχουμε ήδη αναπτύξει ένα νοερό υποσυνείδητο πλάνο για να φτάσουμε εκεί βήμα βήμα. Το end in mind αποτελεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία παρακίνησης, γιατί σε βάζει στο συναίσθημα της επιτυχίας πριν ακόμα τη γευτείς. Και αυτό από μόνο του είναι το πιο ισχυρό κίνητρο!

• Απόλαυσε μια νέα όμορφη πραγματικότητα χρησιμοποιώντας τα υλικά που έχεις. Ακόμα και αν η εποχή είναι δύσκολη, μερικές κομβικές τροποποιήσεις, μπορούν να σου δείξουν πως πάντα μα πάντα η ζωή θα συνεχίζεται.
• Διατήρησε τον όμορφο και ευγενικό σου χαρακτήρα. Μην υποκύψεις στην ευκολία της μελαγχολίας, των νεύρων, του θυμού και της απομόνωσης. Θυμήσου πως αν εστιάζεις στην έλλειψη, τελικά γίνεσαι η έλλειψη. Κράτα δύναμη και θάρρος στην καρδιά, βοήθησε όσους μπορείς, πήγαινε κόντρα στο ρεύμα της απαξίωσης των ευγενών συναισθημάτων. Σαν περάσουν οι δυσκολίες, ο εαυτός σου είναι αυτός που θα σε στηρίξει. Κράτησε, λοιπόν, αγνή την καρδιά σου, γιατί μόνο με τη θετικότητα μπορείς να χτίσεις τις καλύτερες μέρες που ξημερώνουν.

Πάρε την ευκαιρία για μια δωρεάν life coaching συνεδρία με την Τζιλ, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση πόσο αποτελεσματικό είναι το life coaching!

Τζιλ Δούκα MBA, MCC
Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation
Διαπιστευμένη life coach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com