ΣΧΕΣΕΙΣ

9 τρόποι για να κάνεις καλύτερη τη σχέση σου

Pexels

Ακόμα και τα πιο μικρά πράγματα έχουν μεγάλη σημασία και μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Κάτι που ισχύει και στις σχέσεις. Σίγουρα, οι μεγάλες χειρονομίες είναι υπέροχες, αλλά δεν μπορούν να νικήσουν τις σταθερές, καθημερινές βελτιώσεις που είναι και τελικά οι πιο αποτελεσματικές.

Αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να κάνεις τη σχέση σου καλύτερη, παρακάτω θα βρεις 9 κομβικά σημεία που θα πρέπει να προσέξεις, επενδύοντας στην προσωπική σου ευτυχία, αλλά και σε αυτή του συντρόφου σου.

9 τρόποι για να κάνεις καλύτερη τη σχέση σου Pexels

Απλοί τρόποι για να κάνεις καλύτερη τη σχέση σου

Μην θεωρείς τη σχέση σου δεδομένη

Το πρώτο και ίσως πιο σημαντικό βήμα σε μία σχέση, είναι να μην θεωρείς δεδομένο τον σύντροφό σου ή την αγάπη του. Ο καλύτερος τρόπος για να το καταπολεμήσεις αυτό, είναι να εκφράζεις τακτικά την εκτίμησή σου στον σύντροφό σου. Τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια, είναι εκείνα που και οι δύο σύντροφοι αισθάνονται και εκφράζουν ευγνωμοσύνη στον σύντροφό τους.

Μάθε να διαφωνείς δίκαια

Ενώ η ενσυναίσθηση μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή πολλών διαφωνιών, το πιθανότερο είναι ότι αυτές θα εξακολουθούν να εμφανίζονται κατά καιρούς. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθεις να διαφωνείς και να τσακώνεσαι δίκαια, χωρίς να λες πράγματα που πληγώνουν και κατά πάσα πιθανότητα δεν εννοείς καν. Εστίασε στις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, χωρίς να τα αφήνεις να σε κυριεύουν. Μόλις καταλάβεις, ότι τα πράγματα μπορεί να πάρουν άσχημη τροπή, μπορεί να είναι ώρα για ένα διάλειμμα πριν συνεχίσετε τη συζήτηση.

Επικοινωνία πάνω από όλα

Το να ξέρεις πώς μπορείς να βελτιωθείς ως σύντροφος, μπορεί να εξαρτάται από τη δυναμική της σχέσης σου. Και ο πιο ουσιαστικός τρόπος για να συμβεί αυτό, είναι να επικοινωνείς ανοιχτά και με ειλικρινές ενδιαφέρον. Το κλειδί είναι να εστιάσεις στην ικανοποίηση των κορυφαίων αναγκών της σχέσης σου, καθώς δεν είναι ρεαλιστικό να ικανοποιείς όλες τις ανάγκες του συντρόφου σου συνεχώς. Οι πιο απλές ερωτήσεις που δείχνουν ενδιαφέρον, δείχνουν ότι πραγματικά νοιάζεσαι για τη σχέση σου και την ευημερία της.

Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι ένα μέρος ασφάλειας και για τους δύο

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ερωτική ζωή ενός ζευγαριού, τα πιο σημαντικά συστατικά είναι η δημιουργία ενός άνετου και χωρίς κρίσεις χώρου. Το σεξ είναι απλώς μια άλλη επέκταση μιας σχέσης. Όπως υποστηρίζεις τον σύντροφό σου στην καθημερινότητά του και θέλεις να υποστηρίζει και εκείνος εσένα, το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει και με την σεξουαλική σας ζωή.

 

 

 

Αφιέρωσε ποιοτικό χρόνο

Είναι εύκολο να παρασυρθείς και να βολευτείς στη ρουτίνα σου, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχουν ξεχωριστές στιγμές μόνο για εσένα και τον σύντροφό σου. Μικρές τελετουργίες και εμπειρίες, μπορούν πραγματικά να συνδέσουν δύο ανθρώπους. Δεν έχει σημασία ποια θα είναι η φύση αυτής της τελετουργίας. Το μόνο που έχει πραγματική σημασία, είναι ότι την απολαμβάνετε μαζί και είστε χαρούμενοι για αυτό και οι δύο.

Να είσαι ειλικρινής σχετικά με τις ανάγκες σου

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να δείξεις στον σύντροφό σου πόσο σημαντικό είναι κάτι για εσένα. Το να μαθαίνει ο ένας τον άλλον, είναι μια δύσκολη διαδικασία, αλλά η ανοιχτή επικοινωνία για το τι χρειάζεσαι και η αποδοχή των σχολίων, είναι σημαντικά στοιχεία για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης σε κάθε σχέση.

Επένδυσε στη μη λεκτική επικοινωνία

Η μη λεκτική επικοινωνία και η γλώσσα του σώματος μπορούν να παίξουν εξίσου μεγάλο ρόλο με τη λεκτική επικοινωνία σε μια σχέση. Και όπως και με την ομιλία, μπορείς πάντα να φροντίζεις για αυτή περισσότερο. Η οπτική επαφή και άλλες μορφές μη λεκτικής επικοινωνίας, είναι ιδιαίτερα σημαντικές όταν πρόκειται για την ενίσχυση της φυσικής σύνδεσης ενός ζευγαριού. Κατά τη διάρκεια της ημέρας επομένως, έχουν σημασία οι τρόποι με τους οποίους συμπεριφερόμαστε ο ένας στον άλλον και ενεργούμε ο ένας προς τον άλλον.

 

Μην ξεχνάς να φροντίζεις τον εαυτό σου έξω από τη σχέση σου

Αυτό σημαίνει να κρατάς τις φιλίες σου, να έχεις τα δικά σου χόμπι, να συνεχίζεις να βλέπεις την οικογένεια σου και να διατηρείς τις δικές σου πεποιθήσεις και αξίες. Εάν βασίζεσαι αποκλειστικά και μόνο στη σχέση σου,  μπορεί γρήγορα να χάσεις την αίσθηση του ποια είσαι και τι θέλεις από τη ζωή. Ένας σύντροφος μπορεί να σε βοηθήσει να γεμίσεις τη ζωή σου, αλλά ποτέ δεν μπορεί να σε ολοκληρώσει.

Πάρε την πρωτοβουλία για να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές

Αν κάτι δεν λειτουργεί στη σχέση σου ή κάτι λείπει, πάρε πρωτοβουλία για να το αλλάξεις. Αυτό θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από τον σχεδιασμό ενός ραντεβού, μέχρι την αντιμετώπιση μιας επιπλέον δουλειάς του σπιτιού που πρέπει να γίνει. Το θέμα είναι ότι είσαι πρόθυμη να καταβάλεις μια πραγματική προσπάθεια για να κρατήσεις την αγάπη σου ζωντανή και υγιή.

Τελικά αυτό που σίγουρα θα πρέπει να θυμάσαι, είναι ότι θα πρέπει να είσαι ανοιχτή στο γεγονός ότι υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης στην κάθε σχέση. Κάτι που μερικές φορές μπορεί να σημαίνει να βάζεις στην άκρη τον εγωισμό σου. Είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσεις ότι οι ανάγκες και των δύο σας, θα αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου και αυτό δεν είναι κακό. Είναι σημάδι ανάπτυξης και εξέλιξης. Στόχος είναι η κάθε συζήτηση να γίνεται σε θετικό πλαίσιο, με κοινό στόχο τη βελτίωση της σχέσης.