WELLNESS

8 σεξουαλικά φετίχ που είναι πιο συχνά από όσο νομίζεις

Pexels

Οι περισσότεροι έχουν κρυμμένα, σεξουαλικά φετίχ. Αλλά πώς ακριβώς μπορείς να καταλάβεις εάν μιλάμε για μια σεξουαλική προτίμηση και πότε για σεξουαλικό φετίχ;

Τα σεξουαλικά φετίχ και η σημασία της συναίνεσης

Σεξουαλικά φετίχ Pexels

Ένα φετίχ χαρακτηρίζεται ως εμμονή, όχι απλώς κάτι σεξουαλικό που σας ελκύει. Ο ειδικός σεξ Δρ. Rajan Bhosle λέει:

«Τα σεξουαλικά φετίχ δεν είναι τίποτα άλλο από αντισυμβατικές, αλλά αβλαβείς σεξουαλικές πρακτικές. Το να έχεις φετίχ δεν είναι ασυνήθιστο».

«Όλοι έχουν φετίχ, απλώς αναπτύσσονται μέσα σε διαφορετικά, καθορισμένα όρια. Υπάρχουν επίσης διαφορετικές βαθμίδες, που μπορεί να κάνουν ένα φετίχ ήπιο ή ακραίο».

Ο ίδιος επίσης συμπληρώνει: «Αν έλκεσαι από μελαχρινούς, αυτό είναι απλή προτίμηση. Αλλά αν δεν μπορεί να διεγερθείς σεξουαλικά, από κανέναν άλλο, τότε πιθανότατα έχεις ένα φετίχ για τους μελαχρινούς».

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι προτιμήσεις του φετίχ διαφέρουν από άτομο σε άτομο: 

«Γενικά ένα φετίχ συνοδεύεται από ορισμένα συναισθήματα ενοχής ή ντροπής. Προσπαθήστε να αναζητήσετε άλλα άτομα που μοιράζονται τις ίδιες, σεξουαλικές επιθυμίες για να μπορέσετε να το εξασκήσετε», λέει ο θεραπευτής σεξ, Dev Karan.

Ανεξάρτητα από το φετίχ που μπορεί να έχει ο καθένας, η συγκατάθεση είναι πρωταρχικής σημασίας. Τα φετίχ είναι γόνιμο έδαφος για παρεξηγήσεις, εάν η συναίνεση δεν είναι ρητή και ξεκάθαρη. Μόλις λάβεις την απαραίτητη συγκατάθεση, το να εκφράσεις τις σεξουαλικές σου επιθυμίες, είναι ένα από τα πιο υγιή πράγματα που μπορείς να κάνεις για τη σεξουαλική σου ζωή. Τα φετίχ που καταπιέζονται αντί να εκφράζονται, μπορούν να επηρεάσουν τόσο τα ίδια τα άτομα, όσο και τις σχέσεις. Εφόσον η επιθυμία είναι ασφαλής και βασίζεται στη συγκατάθεση όλων των εμπλεκομένων, ο καθένας αξίζει να επιδιώξει τη δική του απόλαυση.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα σεξουαλικά φετίχ;

Ηδονοβλεψία και επιδειξιομανία

Πολλά ζευγάρια συνηθίζουν να παρακολουθούν πορνογραφία, καθώς οι ερωτικές σκηνές λειτουργούν διεγερτικά για τη σεξουαλική τους ζωή. Από την άλλη, υπάρχουν ζευγάρια που τους αρέσει να τους παρακολουθούν, ενώ κάνουν σεξ ή ακόμα και να βιντεοσκοπούν τις επαφές τους για να τις απολαύσουν αργότερα. Φυσικά, όπως με κάθε άλλο φετίχ, η ηδονοβλεψία απαιτεί συναίνεση. Το να παρακολουθείς κάποιον χωρίς την άδειά του δεν είναι ποτέ αποδεκτό. Η άλλη όψη της ηδονοβλεψίας είναι η επιδειξιομανία, στην οποία επιτυγχάνεται σεξουαλική ευχαρίστηση επιτρέποντας στους άλλους να σε παρακολουθούν. Αν σου αρέσει το σεξ σε δημόσιους χώρους ή να κάνεις σεξ με ανοιχτές τις κουρτίνες, μπορεί να το φετίχ σου να είναι η επιδειξιομανία.

Impact Play

Το impact play περιλαμβάνει διάφορες μορφές συναινετικών χτυπημάτων. Είναι συχνά ένα εύκολο και ασφαλές σημείο εισόδου στο BDSM που οδηγεί στην εξερεύνηση περισσότερων, τεχνικών. Το impact play μπορεί να κυμαίνεται από ένα ελαφρύ χαστούκι, μέχρι ένα χτύπημα με μαστίγιο.

Role playing

Το παιχνίδι ρόλων σημαίνει ότι παίζεις μια σεξουαλική φαντασίωση με τον/τους σύντροφό σου, είτε μία φορά, είτε ως μέρος μιας συνεχιζόμενης φαντασίωσης. Αν και μπορεί να είναι ένα φετίχ από μόνο του, είναι επίσης ένας υγιής τρόπος για να πραγματοποιήσεις άλλες φαντασιώσεις. Για παράδειγμα, εάν έχεις μια σεξουαλική φαντασίωση με έναν γιατρό, πιθανότατα δεν θέλεις στα αλήθεια, ο προσωπικός σου γιατρός να είναι πιο σέξι μαζί σου. Αυτό θα ήταν μάλλον ανατριχιαστικό και καταχρηστικό. Η ομορφιά του role playing, είναι ότι μπορείς να κάνεις τον σύντροφό σου να ντυθεί γιατρός και να απολαύσεις τη φαντασίωσή σου, συναινετικά, στο σπίτι σου.

Ποδολαγνεία ή ποδοφιλία

Η ποδολαγνεία ονομάζεται και φετιχισμός ποδιών και σύμφωνα με τους Brame, Brame και Jocobs, ο ορισμός αναφέρεται σε μια σεξουαλική προτίμηση στα κάτω άκρα ή μέρη αυτών. Στην πραγματικότητα είναι ένα εξαιρετικά κοινό φετίχ. Εάν ο σύντροφός σου μοιράζεται ότι έχει ένα φετίχ με τα πόδια, μπορεί αρχικά να είναι ενοχλητικό, αλλά είναι μια ευκαιρία για εσάς να συζητήσετε ένα δυνητικά συναρπαστικό νέο μέρος της σεξουαλικής σου ζωής. Και, αν σου αρέσει, απλά σκέψου όλα τα μασάζ ποδιών που σε περιμένουν.

Ομαδικό σεξ

Το ομαδικό σεξ, είναι το σεξ με περισσότερα από ένα άτομα. Εάν έχεις Tinder, πιθανότατα ήδη γνωρίζεις ότι πολλά ζευγάρια αναζητούν ένα τρίτο άτομο, αν και το ομαδικό σεξ μπορεί να σημαίνει περισσότερα από ένα τρίο. Ένα όργιο, είναι όταν μια ομάδα ανθρώπων όλων των φύλων κάνει σεξ, ενώ το gang bang, συνήθως αναφέρεται σε ένα άτομο που κάνει σεξ με περισσότερα από δύο μέλη ενός άλλου φύλου. Eνώ ο όρος μπορεί να έχει βίαιη χροιά, χρησιμοποιείται επίσης σε συναινετικά σενάρια.

Έλεγχος οργασμού

Το edging, στο οποίο ο υποτακτικός σύντροφος έρχεται στο χείλος της κορύφωσης και στη συνέχεια αναγκάζεται να σταματήσει – συχνά επανειλημμένα – είναι ένα παράδειγμα ελέγχου του οργασμού. Η ιδέα εδώ, είναι ότι για όσο χρονικό διάστημα θέλεις, αφήνεις τον σύντροφό σου να αναλάβει τα ηνία και να καθορίσει πότε και πώς θα έρθεις σε οργασμό. 

Bondage

Στο bondage ο ένας σύντροφος περιορίζει τον άλλον. Μπορείς να δέσεις τον σύντροφό σου χρησιμοποιώντας αντικείμενα που έχεις στη διάθεσή σου (ζώνες, μαντήλια, καλσόν) ή εξειδικευμένα αντικείμενα όπως χειροπέδες και σχοινιά. Για να εμπλακείς σε παιχνίδια bondage με ασφάλεια, βάλε όρια και βρες μια λέξη ασφαλείας. Δώσε έμφαση στη συγκατάθεση και την επικοινωνία με τον/την σύντροφό σου, σε κάθε βήμα.

Κυριαρχία και Υποταγή

Η κυριαρχία και η υποταγή αναφέρονται σε μια συναινετική ερωτική ανταλλαγή δύναμης μεταξύ δύο (ή περισσότερων) ανθρώπων. Αν και μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, είναι στην πραγματικότητα απόλυτα ασφαλές. «Κάθε φορά που μιλάμε για έλεγχο εξουσίας, μιλάμε για το πιο ασφαλές είδος σεξ, καθώς προϋποθέτει επικοινωνία και εμπιστοσύνη. Στοιχεία που  ενσωματώνονται σε αυτά τα είδη των ανταλλαγών και των σεξουαλικών εμπειριών», σύμφωνα με τον σεξοθεραπευτή Dr. Holly Richmond.