ΟΡΓΑΣΜΟΣ

8 παράξενα πράγματα που δεν ξέρεις για τον οργασμό

Pexels

Ο οργασμός για άλλους είναι δεδομένος, για άλλους δύσκολος και για ορισμένους ανεξερεύνητος. Ξεκινώντας τη μνεία σε αυτή τη θεάρεστη πράξη, λοιπόν, επιλέξαμε να σε ξεναγήσουμε στα άδυτα του οργασμικού σύμπαντος, τις κρυμμένες πτυχές της κορύφωσης, τα αβάδιστα μονοπάτια της ολοκλήρωσης.

Βρήκαμε 8 παράξενα πράγματα τα οποία μάλλον δεν γνωρίζεις για τον οργασμό. Στα προσφέρουμε στην παρακάτω λίστα.

1. Ένα έμβρυο μπορεί να αυνανιστεί στη μήτρα

Το έχουν μελετήσει ραδιολόγοι. Διότι ο Φρόυντ δεν υποστήριζε τυχαία ότι ο άνθρωπος από μωρό ακόμα είναι φιλήδονο ον.

2. Δε χρειάζεσαι γεννητικά όργανα για να τον βιώσεις

Εφόσον ο οργασμός είναι αντανακλαστικό του νευρολογικού μας συστήματος, μπορεί να πυροδοτηθεί από μέρη του σώματος πέραν της περιοχής των γεννητικών οργάνων, όπως για παράδειγμα το στήθος.

3. Και νεκρούς ανασταίνει

Όχι κυριολεκτικά, αλλά επειδή η έδρα που προκαλεί τον οργασμό είναι στο τέλος της σπονδυλικής στήλης,  (ιερό οστό), αν ερεθίσεις την περιοχή με ηλεκτρισμό, μπορείς να προκαλέσεις έναν οργασμό. Ναι, λειτουργεί ακόμα και σε κάποιον που είναι εγκεφαλικά νεκρός.

4. Ο οργασμός μπορεί να προκαλέσει κακοσμία

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι μια ώρα μετά το σεξ, οι γυναίκες τείνουν να εμφανίζουν δυσάρεστη αναπνοή.

5. Ο οργασμός μπορεί να σταματήσει τον λόξυγγα

Η χρηστική αξία αυτής της πληροφορίας είναι ακόμα υπό αναζήτηση.

6. «Φάρμακο» για γονιμότητα

Στις αρχές του 20ου αιώνα, οι γυναικολόγοι πίστευαν ότι οι συσπάσεις που προκαλούνται από έναν οργασμό, μπορούν να «σπρώξουν» αποτελεσματικότερα το σπέρμα στον κόλπο, ώστε να γονιμοποιηθεί το ωάριο. Ονομαζόταν «η θεωρία του ρουφήγματος».

 

7. Η επιστήμη στην υπηρεσία της σεξουαλικής ευχαρίστησης

Επιστήμονες χρησιμοποιήσαν ένα όργανο που δημιουργήθηκε για χρήση σε εργαστηριακές μελέτες: μια κάμερα ενσωματωμένη σε ένα ομοίωμα πέους, ώστε να μελετήσουν τι συμβαίνει εσωτερικά στο σώμα μιας γυναίκας όταν φτάνει σε οργασμό.

8. To σπέρμα φτάνει πιο μακριά από όσο νομίζεις

Ο Alfred Kinsey διεξήγε ένα πείραμα στο οποίο έβαλε στη σειρά άντρες να ξαπλώσουν ο ένας δίπλα στον άλλον και να αυνανιστούν, ώστε να υπολογίσει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το σπέρμα. Ο νικητής έφτασε σχεδόν τα 2,5 μέτρα.