ΣΧΕΣΕΙΣ

7 χαρακτηριστικά για ένα happy ending στις σχέσεις σου

Pexels

Πολλοί επιθυμούν μια παραμυθένια ερωτική σχέση. Αυτή την τέλεια, ασφαλή, γεμάτη έρωτα και πάθος σχέση που μοιάζει με σενάριο rom com.

Όλες αυτές οι ιστορίες αγάπης φαίνεται να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Παρουσιάζουν μια εικόνα ενός καλού συντρόφου. Αλλά τι ακριβώς κάνει έναν σύντροφο «καλό» και ποια τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσεις στις ερωτικές σχέσεις; Και ενώ μερικά μπορεί να τα έχεις ήδη μαντέψει, άλλα μπορεί να σε εκπλήξουν. Είτε βρίσκεσαι σε σχέση, είτε θέλεις να αποχαιρετήσεις τη single ζωή, παρακάτω θα βρεις μερικά από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητάς.

7 χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητάς στις σχέσεις σου Pexels

1. Στις σχέσεις σου πρέπει να σε ακούν πραγματικά

Το να σε ακούει πραγματικά ο άλλος είναι σημαντικό στοιχείο για όλα τα είδη των σχέσεων. Αλλά ειδικά για τις ερωτικές σχέσεις, είναι απόλυτη προτεραιότητα. Όταν κάνετε μια σοβαρή συζήτηση, διατηρούν οπτική επαφή και ανταποκρίνονται σε αυτά που έχεις να πεις ή φαίνονται συναισθηματικά απόμακροι; Αυτό όχι μόνο δείχνει συναισθηματική ωριμότητα, αλλά και ότι νοιάζονται για τα συναισθήματα και τη σχέση σας αρκετά, ακόμα κι αν διαφωνούν μαζί σου. Σε μια ερωτική σχέση, δεν χρειάζεται να συμφωνείτε για τα πάντα. Στην  πραγματικότητα, οι διαφωνίες δίνουν ευκαιρία για μεγαλύτερη σύνδεση.

2. Σέβονται τα όριά σου

Ένας καλός σύντροφος σέβεται τα όρια που έχεις θέσει και δεν προσπαθεί να τα παραβιάσει για δικό του όφελος. Για παράδειγμα, ένας σύντροφος που αντιλαμβάνεται τα όρια σου, θα σεβαστεί ότι μπορεί να χρειαστείς λίγο χρόνο για τον εαυτό σου, χωρίς να αγανακτήσει. Επιπλέον, το να έχεις τους δικούς σου στόχους και κοινωνικούς κύκλους εκτός της σχέσης, είναι πραγματικά πολύ υγιές.

3. Επικοινωνούν ανοιχτά

Η επικοινωνία είναι το κλειδί για τα πάντα. Ένας καλός σύντροφος επικοινωνεί για το πώς νιώθει και τι μπορεί να χρειάζεται. Διαφορετικά, μπορεί να προκύψουν αισθήματα δυσαρέσκειας, κάτι που δημιουργεί μια άβολη κατάσταση για όλους.

4. Ερωτικές σχέσεις με ενσυναίσθηση

Ένας καλός σύντροφος είναι συναισθηματικά διαθέσιμος και δείχνει ενσυναίσθηση. Δεν προσπαθεί να ακυρώσει τα συναισθήματά σου, όποια κι αν είναι αυτά. Είναι σε θέση να μείνει στο πλευρό σου, σε όλα τα σκαμπανεβάσματα και δεν θυμώνει με τις ανάγκες σου. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να ενδιαφέρεται για το πώς θα τις καλύψει.

5. Σχέσεις με ειλικρίνεια

Ένας καλός σύντροφος δεν σου κρύβει πράγματα, όσο άσχημα κι αν είναι, γιατί μια σχέση αγάπης απαιτεί και οι δύο σύντροφοι να είναι ανοιχτοί και ειλικρινείς μεταξύ τους. Απαιτείται ειλικρίνεια για την εδραίωση εμπιστοσύνης σε μια σχέση. Εάν δεν μπορείς να εμπιστευτείς έναν σύντροφο, τότε η σχέση σας θα διέπεται πάντα από αμφιβολίες.

6. Δίνουν χώρο για να εξελιχθεί η σχέση

Οι σχέσεις αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου, επομένως ένας καλός σύντροφος θα περιμένει και θα αγκαλιάσει οποιεσδήποτε αλλαγές συμβαίνουν στη σχέση σας. Θα αφήσει αρκετό χώρο για να ανακαλύψει ο καθένας τον εαυτό του, αλλά και για πειραματισμό. Επιπλέον, αν η σχέση σας αντιμετωπίζει προβλήματα, ένας καλός σύντροφος μπορεί να αναζητήσει εξωτερική βοήθεια. Από έμπιστους φίλους και μέλη της οικογένειας ή ακόμα και από έναν θεραπευτή ζευγαριών, για να βοηθήσει στην καλλιέργεια της σχέσης.

 

7. Είναι οι καλύτεροι φίλοι σου

Ο καλύτερος φίλος είναι κάποιος με τον οποίο μπορείς να γιορτάσεις μαζί του τις νίκες και να θρηνήσεις για τις ήττες. Είναι εκεί για σένα στα ψηλά και στα χαμηλά. Είναι το αγαπημένο σου άτομο σε όλο τον κόσμο. Κι αυτό πρέπει να είναι για σένα ο σύντροφός σου. Στην πραγματικότητα, σχετική μελέτη, διαπίστωσε ότι οι σύζυγοι που είναι και οι καλύτεροι φίλοι, βιώνουν πιο ικανοποιητικούς και ευτυχισμένους γάμους. Επομένως, εάν το ταίρι σου δεν είναι το BFF σου, ίσως να μην είναι ο ιδανικός σύντροφος για σένα.