ΣΧΕΣΕΙΣ

7 red flags που πρέπει να προσέχεις στις σχέσεις

Unsplash

Red, green, beige flag είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούνται σήμερα, για να δηλώσουν τα σημάδια που προειδοποιούν ότι μάλλον δεν θα αποκτήσεις μία υγιή σχέση με το πρόσωπο απέναντί σου. Το κάθε άτομο συνήθως, κατατάσσει χαρακτηριστικά σε καθεμία από τις παραπάνω κατηγορίες, με υποκειμενικα κριτήρια. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα red flags στις σχέσεις, που καλό είναι να προσέχεις για να μην χάσεις αδίκως τον χρόνο σου.

Αρχικά, τι είναι το Red Flag;

Ο όρος red flag, αναφέρεται στα πρώιμα σημάδια που σου δείχνουν, ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά με έναν άνθρωπο ή με μια κατάσταση. Ουσιαστικά, τις ενδείξεις που πρέπει να αναγνωρίζεις, για να απομακρυνθείς εγκαίρως από μία σχέση ή ένα πρόσωπο.

1. Σταματάτε να κάνετε σεξ

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι οι sex coaches τονίζουν ότι πριν χωρίσεις, το πρώτο καμπανάκι που θα χτυπήσει, θα είναι η μείωση της σεξουαλικής συχνότητας. Όταν συμβαίνει αυτό είτε έχει επέλθει ρουτίνα στην σχέση, είτε κάποιος από τους 2 περνάει κάποια δύσκολη φάση της ζωής του, είτε υπάρχει κάποιο τρίτο πρόσωπο. Σε οποιαδήποτε περίπτωση οφείλεις να συζητήσεις και αν δεν βγει κάποια άκρη, τότε μπορείς να το ορίσεις ως red flag.

2. Μιλάει άσχημα για πρώην του

Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να αντιληφθείς, ότι αν μιλάει άσχημα για πρώην του στο πρώτο ραντεβού, τότε είτε ακόμα την θέλει, είτε θα μιλάει για σένα έτσι στο επόμενο. Αν λάβουμε υπόψη σοβαρά και την παράμετρο, ότι κάποιος μιλάει άσχημα και με εκνευρισμό για κάποιον, όταν δεν έχει φερθεί ο ίδιος σωστά, τότε ναι: Υπάρχει ένα τεράστιο red flag εδώ, που δεν πρέπει να προσπεράσεις.

Unsplash

3. Προκύπτουν συχνά  επείγοντα θέματα δουλειάς

Το να ακυρώνει ραντεβού τελευταία στιγμή είναι αγένεια, εκτός αν όντως έχει προκύψει κάποιο σοβαρό ζήτημα. Αν τυχαίνει στην δουλειά, παραπάνω από μία φορά η «στραβή», τότε το κόκκινο σημαιάκι, μόλις ανυψώθηκε. Οι περισσότεροι άνθρωποι βάζουν συχνά θέματα δουλειάς μπροστά, για να αποφύγουν καταστάσεις, που νιώθουν άβολα ή για να κρύψουν μία νέα σχέση. Αν είσαι αντιμέτωπη με κάτι τέτοιο, τότε σου προτείνουμε να ρωτήσεις ευθέως, αν λύθηκε το πρόβλημα στη δουλειά ή αν σε αποφεύγει. Η αντίδραση του, θα είναι και η απάντησή σου.

4. Σου κάνει gaslighting

«Μα πότε το είπα αυτό;», «Μήπως είμαι όντως τόσο ευαίσθητη;», «Είμαι υπερβολική;», «Είμαι άχρηστη;» «Λες τελικά να θυμάμαι λάθος για το ραντεβού;». Αν είσαι με κάποιον και σου περνούν παραπάνω από συχνά τα παραπάνω ερωτήματα από το μυαλό, τότε να σε ενημερώσουμε ότι ο σύντροφος σου, σού κάνει gaslighting.

Επιστημονικά, με τον διεθνή αγγλικό όρο gaslighting αποδίδεται η μέθοδος ψυχολογικής χειραγώγησης με την οποία, ο θύτης προσπαθεί να σπείρει αμφιβολίες στο θύμα, έτσι ώστε να μην είναι βέβαιο για την ίδια του τη μνήμη, την αντίληψη και τη λογική. Κοινώς, τρέχα μακριά!

7 red flags που πρέπει να προσέχει κάθε γυναίκα Unplash

5. Μιλάει άσχημα για τους γονείς του

Λένε ότι ο τρόπος που μεγαλώσαμε καθορίζει την πορεία της ζωής μας. Τι δείχνει όμως η δική μας συμπεριφορά, απέναντι στους γονείς μας; Αν δεν σέβεται κάποιος τους γονείς του, οι οποίοι τον έφεραν στην ζωή, μην περιμένεις να σεβαστεί εσένα. Τη συμπεριφορά με τους γονείς μας κατά κανόνα, τη μεταφέρουμε και στις προσωπικές μας σχέσεις.

6. Δεν σε γνωρίζει στον κύκλο του

Βγαίνετε κάποιο καιρό, αλλά δεν σε έχει γνωρίσει στους γονείς του, στους φίλους του ή στους συναδέλφους του; Τότε λυπάμαι που θα στο πω, αλλά σε «κρύβει». Και αυτό οφείλεται είτε σε κάποιον δικό του ενδιασμό, είτε σε κάποιο τρίτο πρόσωπο.

7. Κάνει ghosting

Αν κάποιος εξαφανιστεί, επειδή του έτυχε κάποιο επείγον οικογενειακό θέμα και μετά σου εξηγήσει τη συμπεριφορά του, τότε αυτό είναι ανθρώπινο. Αν όμως εξαφανιστεί, χωρίς καμία εξήγηση, τότε σου προτείνουμε να αφήσεις το πρόβλημα να εξαφανιστεί, αφού το ζητάει. Το να μπεις σε μία κατάσταση, να αναρωτιέσαι αν έκανες κάτι λάθος ή αν είσαι αρκετή, είναι οδυνηρό, ενώ αυτές οι σκέψεις θα διαλύσουν την ψυχική σου ηρεμία.