ΣΧΕΣΕΙΣ

7 πράγματα που καταστρέφουν τη σχέση σου (και δεν το καταλαβαίνεις)

Pexels

Σίγουρα, όλοι πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να διακρίνουμε από χιλιόμετρα μακριά, το τέλος μιας σχέσης μας να έρχεται. Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι χρειαζόμαστε λίγη βοήθεια.

Για τον λόγο αυτό και με τη βοήθεια των ειδικών, παρακάτω θα βρεις μερικά από τα πράγματα που καταστρέφουν σιγά-σιγά τη σχέση σου, συχνά χωρίς καν να το συνειδητοποιείς.

7 πράγματα που καταστρέφουν «αθόρυβα» τη σχέση σου Pexels

1. Θεωρείς τον σύντροφό σου δεδομένο

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να επισπεύσεις το τέλος της σχέσης από το να υποθέσεις ότι ο/η σύντροφός σου θα είναι πάντα εκεί για να κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη. Αναγνώρισε τις προσπάθειες του άλλου για την κοινή σας σχέση και τη ζωή μαζί, ανεξάρτητα από το ποιος κάνει τι. Πες «ευχαριστώ» και «παρακαλώ».

2. Σταματάς να μιλάς

Ακόμα ένα από τα πράγματα που καταστρέφουν τη σχέση σου «αθόρυβα». Θυμάσαι την αρχή της σχέσης σου; Δεν μπορούσες να σταματήσεις να μιλάς! Μπορεί να περνάγατε όλη τη νύχτα μιλώντας ο ένας στον άλλο ή αμέτρητες ώρες στο τηλέφωνο ή αγκαλιά σε ένα καναπέ. Οι σχέσεις πεθαίνουν όταν οι δύο άνθρωποι σε αυτές, σταματούν να μιλούν. Και για να είμαι σαφής, εννοώ όταν σταματούν να έχουν αληθινές, ειλικρινείς συζητήσεις και επικοινωνία.

3. Σταματάς να εκφράζεις τα συναισθήματά σου

Καθώς προχωράει μια σχέση, μπορεί να μην λες «σ’ αγαπώ» τόσο συχνά. Ή μπορεί να μην εκφράζεις τον θυμό και τα νεύρα σου. Είναι σαν να έχουν αφαιρεθεί τα άκρα των συναισθημάτων σου και το μόνο που μένει είναι πολλά μέτρια συναισθήματα.

Όσο κι αν πιστεύεις ότι αυτά τα συναισθήματα είναι πολύ βαρετά για να τα μοιραστείς, παραμένουν εξίσου σημαντικά. Ναι, τα παθιασμένα συναισθήματα στην αρχή κάθε σχέσης τείνουν να ξεθωριάζουν για τους περισσότερους ανθρώπους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάς να αισθάνεσαι ή ότι πρέπει να σταματήσεις να λες στον άνθρωπό σου πώς νιώθεις.

4. Σταματάς να ακούς

Σε κανέναν δεν αρέσει να μην τον ακούν. Δεν υπάρχει λοιπόν καλύτερος τρόπος να σκοτώσεις μια σχέση από το να σταματήσεις να ακούς τι έχει να πει ο σύντροφός σου.  Αν κανείς δεν ακούει, πώς μπορεί μια σχέση να αναπτυχθεί ή να ευδοκιμήσει; Ιδιαίτερα σημαντικό είναι κάτι που ονομάζεται ενεργητική ακρόαση, το οποίο δείχνει στον σύντροφό σου, ότι συμμετέχεις ενεργά στη συζήτηση.

5. Δεν διασκεδάζετε μαζί (ή γενικά)

Σε μια σχέση, συνδεόμαστε με τον άλλο για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Κοινές προοπτικές και στόχοι, σωματική έλξη, κοινά πιστεύω, κοινή επαγγελματική ζωή κ.λπ. Αλλά απολαμβάνουμε επίσης ο ένας την παρέα του άλλου γιατί είναι διασκεδαστικό! Όταν η διασκέδαση φεύγει από μια σχέση, μπορεί να είναι σημάδι ότι οδεύει προς τα βράχια. Η διασκέδαση είναι μέρος της ζωής και σίγουρα μέρος κάθε υγιούς σχέσης.

6. Απειλές

Οι απειλές δεν είναι ποτέ καλό σημάδι για μια υγιή, ενήλικη και ώριμη σχέση. Όταν ένας σύντροφος καταφεύγει σε απειλές, είναι καιρός να επανεκτιμήσει τις μακροπρόθεσμες δυνατότητες της σχέσης.

7. Αγνοείς τον σύντροφό σου

Λένε ότι το χειρότερο πράγμα από το να σε μισεί κάποιος, είναι απλώς να σε αγνοεί. Και υπάρχει λογική σε αυτό: Το να σε αγνoεί κάποιος, σημαίνει ότι δεν νοιάζεται αρκετά για να σπαταλήσει την ενέργεια του για σένα. Εάν λοιπόν αγνοείς τον σύντροφό σου (ή το αντίστροφο) για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι υπάρχει πρόβλημα.