ΣΧΕΣΕΙΣ

Μήπως είσαι demisexual; Οι 4 ενδείξεις που το επιβεβαιώνουν

Unsplash

Η ομπρέλα της σεξουαλικότητας έχει ανοίξει για τα καλά και έχουμε ανακαλύψει κατηγορίες που δε θα φανταζόμασταν ποτέ ότι υπάρχουν. Σε κάποιες βρίσκεις τον εαυτό σου και νιώθεις ότι υπάρχουν και άλλοι εκεί έξω, που ενδεχομένως νιώθουν όπως κι εσύ απέναντι στο σεξ και τις σχέσεις.

Μία ανάλογη κατηγορία είναι και το να είσαι demisexual. Τι σημαίνει; Ότι μπορείς να δεις σεξουαλικά μόνο όσους γνωρίζεις πάρα πολύ καλά ή εκείνους που είναι φίλοι σου.

Η θεραπεύτρια του σεξ και σύμβουλος γάμου, Holly Richmond, σου δίνει τον ακριβή ορισμό. «Ο μέσος άνθρωπος γνωρίζει κάποιον και νιώθει μία άμεση έλξη σε κάποιο βαθμό. Αν είσαι demisexual, δεν υπάρχει τίποτα σωματικό. Είναι μόνο αγάπη, φιλία και ρομαντισμός. Μπορεί να ακολουθήσει η σεξουαλική επιτυχία, αλλά δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα». Ιδού οι πιο κλασικές ενδείξεις.

Δεν σε ενδιαφέρει καθόλου η εμφάνιση

Κοιλιακοί ή κοιλίτσα, μπλε μάτια ή μεγάλες βλεφαρίδες, ψηλοί vs κοντοί, όλοι έχουμε ένα γούστο στην εμφάνιση. Δεν κρίνουμε αν είναι καλό ή όχι. Αλλά είναι γεγονός. Ο demisexual όμως δε δίνει καμία μα καμία σημασία στην εμφάνιση. Το παν είναι η προσωπικότητα και η αυθεντική σχέση που θα δημιουργήσει με ένα πρόσωπο. Ακούγεται λογικό πάντως.

Πρώτα φίλοι, μετά σύντροφοι

Αν ακολουθείς πάντα το παράδειγμα του Chandler και της Monica, αυτό λέει κάτι για την κατηγορία που υπάγεσαι. Αν θεωρείς πολύ πιο σημαντική τη φιλία από τον έρωτα, είναι πιο πιθανό να αναπτύξεις ερωτικά συναισθήματα στην πορεία της σχέσης.

Σου αρέσει το σεξ αλλά δεν είναι και τόσο σημαντικό

Ας πούμε ότι το σεξ δεν είναι ψηλά στη λίστα με τις επιθυμίες σου. Ναι, θα το χαρείς αν το κάνεις αλλά δεν το σκέφτεσαι συνέχεια και δεν το φαντασιώνεσαι σε γενικές γραμμές. Διεγείρεσαι πολύ περισσότερο με πνευματικές συζητήσεις και λιγότερο με το να βρεθείτε γυμνοί στην κρεβατοκάμαρα.

Δίνεις μεγάλη σημασία στο πρώτο ραντεβού

Ενώ πολύς κόσμος βγαίνει πρώτο ραντεβού για αναγνωριστικούς λόγους και για να μάθει βασικά πράγματα, ο demisexual δε λειτουργεί έτσι. Θα σε ρωτήσει ποια είναι τα παιδικά σου τραύματα και πώς βλέπεις τις σχέσεις (εκτός και αν είναι ψυχολόγος). Θέλει να μάθει τα πάντα ώστε να ξέρει αν χάνει τον χρόνο του ή όχι. Αν και είναι μία στάση που ίσως τρομάξει ένα μελλοντικό ταίρι, αν μη τι άλλο, δείχνει την πρόθεσή του.