ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

7 μυστικά για να απαλλαγείς από το άγχος

Το InStyle.gr σου μαθαίνει πώς να διαχειριστείς και παράλληλα να μειώσεις το άγχος που σε ταλαιπωρεί.

Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το στρες; Δεν υπάρχει. Είναι μία συνήθεια που κάνει κακό στην υγεία και δεν σας αφήνει να ζήσετε πραγματικά. Διαβάστε παρακάτω 7 tips για να αλλάξετε τη ζωή σας.

1. Αλλάξτε σκέψη

Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης- αναπρογραμματίστε τον εγκέφαλό σας αντικαθιστώντας μια μη βοηθητική αρνητική σκέψη ή πεποίθηση με μια θετική. Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας για να οπτικοποιήσετε ή να ”δείξετε” στον εγκέφαλό σας τι θέλετε. Η δύναμη του μυαλού δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί!

2. Η αυτοπεποίθηση αρχίζει από εσάς

Αυτός είναι ένας δυναμικός τρόπος για να παίρνετε περισσότερο έλεγχο στη ζωή σας από το να στηρίζεστε στους άλλους προκειμένου να νιώθετε καλύτερα. Κάντε κάτι διασκεδαστικό ή τρυφερό για τον εαυτό σας σήμερα!

3. Μην κάνετε απλά ό,τι κάνατε και πέρυσι

Επαναλαμβάνοντας ό, τι κάνετε πάντα θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα εκτός αν αλλάξουν οι άλλοι και αυτό δεν είναι στο δικό σας έλεγχο. Έτσι αν δεν σας άρεσαν όλα όσα συνέβησαν πέρυσι κάντε σχέδια και καθορίστε νέους στόχους, κάντε κάτι διαφορετικό!

4. Αντιμετωπίστε δύσκολες αποφάσεις τώρα, όχι αργότερα

Ποτέ μην αναβάλλετε για αύριο κάτι που μπορείτε να κάνετε σήμερα. Όλοι το γνωρίζουμε αυτό αλλά χρειάζεται θετική δράση για να το πραγματοποιήσουμε. Βάλτε προτεραιότητες και κάντε τις δύσκολες εργασίες πρώτα έτσι ώστε να είστε ξεκάθαρα συγκεντρωμένοι (να έχετε καθαρό μυαλό) την υπόλοιπη μέρα για να είστε λιγότερο αγχωμένοι και περισσότερο παραγωγικοί!

5. Βρείτε λόγους να πείτε ”ναι”

”Θα το ήθελα πάρα πολύ αλλά” εδώ έρχεται ο αρνητικός λόγος γιατί δεν μπορείτε! Μπορεί να είναι μια πραγματικά θετική εμπειρία απλά να πείτε ”Ναι”. Αν είναι δυνατόν και αυτό που θέλετε, προσπαθήστε να βρείτε τρόπους που θα σας επιτρέψουν αυτή την ευκαιρία. Αν χρειάζεστε άλλους να σας πείσουν, πάρτε τον έλεγχο όπως και να έχει και αποφασίστε για τον εαυτό σας!

6. Διαπραγματευτείτε ξανά

Κολλημένοι με ό, τι είχατε πάντα και τώρα θέλετε μια αλλαγή; Κοιτάξτε να μάθετε να αναπτύσσετε και να χρησιμοποιείτε τις δυναμικές δεξιότητές σας, ζητήστε και διεκδικείστε αυτό που θέλετε, συζητείστε με τον εαυτό σας και με τους άλλους τις ανάγκες σας για αλλαγή και τις προσδοκίες σας να φτάσετε στο αποτέλεσμα και τη συμφωνία που ταιριάζει σε εσάς!

7. Αλλάξτε το

Υπάρχουν πάντα δύο όψεις σε κάθε κατάσταση, κάποιες φορές και περισσότερες. Αφιερώστε χρόνο για να εξετάσετε όλες τις επιλογές σας μην κάνετε απλά υποθέσεις . Μπορεί να χρειαστεί να ρωτήσετε τους άλλους και να κάνετε ενημερωμένες επιλογές βασισμένες σε γεγονότα!

Διαβάστε ακόμα στο InStyle.gr

Ελένη Μενεγάκη: Τα σχόλια για την εγκυμοσύνη της και η αναφορά στο μωρό της Ελιάνας Χρυσικοπούλου

Ο ψηλός κότσος πέθανε! Ζήτω ο κότσος του Antonio Berardi!