ΣΧΕΣΕΙΣ

7 cringe ατάκες φλερτ- Ο ορισμός του άβολου

iStock

Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή την άβολη στιγμή όπου μια ατάκα φλερτ δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ίσως να είναι ένα κακόγουστο αστείο, ένα υπερβολικό κομπλιμέντο ή απλά κάτι που δεν ταιριάζει στην περίσταση. Με μία λέξη; Cringe.

Πριν λοιπόν μιλήσουμε για το πώς τα πράγματα στον κόσμο του σύγχρονου dating θα έπρεπε να είναι, ας δούμε τα don’ts. Ακολουθούν μερικές από τις πιο cringe ατάκες φλερτ που έχουν ειπωθεί (ή πληκτρολογηθεί) τις οποίες πρέπει να αποφύγεις πάση θυσία. Cringe alert!

 cringe ατάκες φλερτ και πώς να μην γίνεσαι άβολος iStock

Cringe πόνος: «Πονάς; Γιατί πρέπει να έπεσες από τον ουρανό»

Αυτή η ατάκα είναι τόσο κλισέ που δεν μπορεί παρά μόνο γέλιο να προκαλέσει. Αντί να χρησιμοποιείς κοινότοπες ατάκες, όπως αυτή, δοκίμασε να ξεκινήσεις μια συζήτηση με κάτι πιο προσωπικό και αυθεντικό.

Cringe αποπροσανατολισμός: «Έχεις χάρτη; Γιατί χάθηκα στα μάτια σου»

Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν κάτι πιο απλό και ειλικρινές από αυτό το ευρηματικό (;) κομπλιμέντο. Καλύτερα να πεις κάτι αληθινό που να ανταποκρίνεται στην κατάσταση.

«Πρέπει να είσαι κουρασμέν@, γιατί όλη μέρα τρέχεις στο μυαλό μου»

Η ατάκα αυτή μπορεί να ακουστεί γλυκιά σε μερικούς (γούστα είναι αυτά), αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους είναι υπερβολική. Προτίμησε να δείξεις το ενδιαφέρον σου με έναν πιο φυσικό τρόπο.

«Ξέρεις να κάνεις μαγικά; Γιατί μόλις έκανες το μυαλό μου να εξαφανιστεί»

Αντί για μαγικά τρικ, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις τη γοητεία σου με ειλικρίνεια και αυτοπεποίθηση.

Cringe χωρίς λόγο: «Ξέρεις ποιο είναι το αγαπημένο μου ποτό; Εσύ!»

Αυτή η ατάκα είναι υπερβολικά cringe και 9/10 οδηγεί σε άβολες ανατριχίλες. Καλύτερα να ρωτήσεις το άλλο άτομο για το δικό του αγαπημένο ποτό και να ξεκινήσεις μια πιο ουσιαστική συζήτηση.

«Πρέπει να σε συλλάβουν για κλοπή. Έκλεψες την καρδιά μου»

Είναι καλύτερα να αποφύγεις ατάκες που αναφέρονται σε εγκλήματα, έστω και για αστείο. Προτίμησε να μιλήσεις με ειλικρίνεια και να δείξεις τον πραγματικό σου χαρακτήρα.

Cringe με τεχνολογικές αναφορές: «Είσαι σαν το Google. Έχεις όλες τις απαντήσεις που ψάχνω»

Αυτή η ατάκα μπορεί να ακουστεί «έξυπνη», αλλά το πιθανότερο είναι να προκαλέσει στην καλύτερη των περιπτώσεων μουδιασμένα χαμόγελα. Δοκίμασε απλώς να κάνεις μια ερώτηση που δείχνει το πραγματικό σου ενδιαφέρον για το άτομο που έχεις απέναντί σου.

Πώς να εντυπωσιάσεις χωρίς να γίνεσαι cringe

  • Να είσαι αυθεντικ@

Το “How you doin'” του Joe είχε επιτυχία γιατί ήταν αυθεντικό. Η αυθεντικότητα είναι συχνά το κλειδί για οποιαδήποτε επιτυχημένη κοινωνική προσέγγιση. Το ίδιο ισχύει και στο φλερτ φλερτ. Αντί να χρησιμοποιείς κλισέ ατάκες, δείξε το πραγματικό σου ενδιαφέρον για το άτομο που φλερτάρεις.

  • Χρησιμοποίησε χιούμορ με προσοχή

Το χιούμορ μπορεί να σπάσει τον πάγο, αλλά πρέπει να είναι κατάλληλο για την περίσταση. Απόφυγε τα υπερβολικά, «χοντροκομμένα» αστεία και προσπαθήστε να διατηρήσεις τον σεβασμό σε λογικά για την κάθε περίσταση επίπεδα.

  •  Άκουγε περισσότερο, μίλα λιγότερο

Δείξε πραγματικό ενδιαφέρον για το άτομο απέναντί σου, ακούγοντας τι έχει να πει. Οι άνθρωποι εκτιμούν πραγματικά τον άλλον, όταν νιώθουν ότι τους ακούς και τους καταλαβαίνεις.

  • Κάνε ειλικρινή κομπλιμέντα

Ένα ειλικρινές κομπλιμέντο είναι πάντα καλύτερο από μια κλισέ ατάκα. Παρατήρησε κάτι που πραγματικά σου αρέσει στο άλλο άτομο και πες το με ειλικρίνεια.

  • Με ευγένεια και σεβασμό

Το cringe πολλοί μίσησαν, την ευγένεια κανείς! Η ευγένεια και ο σεβασμός είναι θεμελιώδη για οποιαδήποτε κοινωνική συναναστροφή. Δείξε ότι εκτιμάς τον χρόνο και την προσοχή του άλλου ανθρώπου.