ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ TIPS

6 tips για να μην ξαναπάρεις τα κιλά που έχασες

Pexels

Η δίαιτα είναι μία αρκετά δύσκολη περίοδος για τη ζωή μας, αφού το να μπει κανείς σε ένα διατροφικό πρόγραμμα, απαιτεί πειθαρχία και προσήλωση. Οι πειρασμοί είναι πολλοί, τα μπαρ και τα εστιατόρια είναι πλέον περισσότερα από τα περίπτερα και οι λόγοι για να πιεί και να φάει κανείς σήμερα, ποικίλουν.

Είναι συνεπώς, αρκετά δύσκολο να καταφέρει κάποιος που προσπαθεί να χάσει τα κιλά που επιθυμεί. Δεν είναι όμως ακατόρθωτο. Και τι έρχεται μετά την επίτευξη του πολυπόθητου στόχου; Η μακρά συνθήκη της συντήρησης. Κι ενώ οι ποσότητες κάπως μεγαλώνουν και πλέον τίποτα δεν απαγορεύεται, είναι πολύ πιθανό να ξεφύγουμε χωρίς να το καταλάβουμε. Γι’ αυτό, ακολουθούν μερικά tips για να διατηρήσεις τα κιλά που έχασες και ελπίζω την επόμενη φορά να μην ξαναχρειαστεί να πεινάσουμε (ή έστω να στερηθούμε) – ούτε εγώ, ούτε κι εσύ.

6 tips για να μην ξαναπάρεις τα κιλά που έχασες

1. Έχε τον νου σου στις ποσότητες

Αν έχεις συγκεκριμένα δοχεία και δοσομετρητές που χρησιμοποιούσες στη διατροφή σου, κράτησέ τα για να τα χρησιμοποιείς ακόμα και αφού χάσεις τα κιλά που ήθελες, ώστε να μην χάνεις το μέτρο.

2. Δέξου πώς νιώθεις για το φαγητό

Το να κρύβεις ή να μην παραδέχεσαι ότι η σχέση σου με το φαγητό δεν είναι υγιής, μπορεί να σε οδηγήσει στο να τρως με τύψεις, άρα λάθος και συνεπώς να παχαίνεις. Αν η αιτία, λοιπόν, είναι βαθύτερη και όχι απλά το ότι έχεις λιγούρες ή απολαμβάνεις ένα καλό εστιατόριο και μια ταβέρνα μια στο τόσο, ίσως θα πρέπει να δεις έναν ειδικό.

3. Κάνε τη σωστή διατροφή τρόπο ζωής

Αν δεχτείς ότι έτσι (σωστά και υγιεινά) πρέπει να τρως για να έχεις το κορμί που ονειρεύεσαι, αλλά και την υγεία σου, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να το υιοθετήσεις ως τρόπο ζωής κι όχι να βλέπεις τις σαλάτες σαν καταναγκαστικό έργο.

4. Μάθε να μετριέσαι

Αυτό σημαίνει πολύ απλά, να ζυγίζεσαι μια στο τόσο. Αν νιώθεις ότι αυτή σου η σχέση με τη ζυγαριά γίνεται εμμονή, μπορείς να βλέπεις αν έχεις παχύνει, προσέχοντας την εφαρμογή ενός στενού σου παντελονιού. To θέμα δεν είναι σε καμία περίπτωση οι αριθμοί, αλλά η ισορροπία και το να μένεις σταθερά στα κιλά που έχεις επιλέξει. 

5. Βρες έναν τρόπο να γυμναστείς και να σου αρέσει

Χορός, yoga, τρέξιμο, πιλάτες, TRX, ακόμα και περπάτημα. Όλο και κάτι θα υπάρχει που να σου αρέσει και να σε βοηθάει να γυμναστείς. Δεν γίνεται να έχεις ένα υγιές σώμα, ενώ κάνεις μια απολύτως καθιστική ζωή.

6. Κατέβασε εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν

Αυτή που θα σου θυμίζει να πίνεις νερό, εκείνη που θα σου μετράει τις θερμίδες, η άλλη που θα υπολογίζει πόσες θερμίδες καις – η τεχνολογία είναι φίλη σου και μπορεί να σου δώσει tips και να σε βοηθήσει να διατηρήσεις το κορμί με το οποίο είσαι χαρούμενη και υγιής.