ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

6 σημάδια ότι φοράς λάθος νούμερο σουτιέν

Pexels

Δεν υπάρχει τίποτα τόσο ικανοποιητικό όσο το να βγάζεις το σουτιέν σου μετά από μια κουραστική μέρα δουλειάς. Αλλά έχεις σκεφτεί γιατί συμβαίνει αυτό; Τα σουτιέν υποτίθεται ότι παρέχουν στήριξη και άνεση. Γιατί λοιπόν το σουτιέν σου συχνά μοιάζει σαν εργαλείο μεσαιωνικού βασανιστηρίου;

Μάλλον επειδή φοράς λάθος νούμερο. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες γυναίκες που φορούν τα δύο πιο κοινά μεγέθη σουτιέν (34B και 36C) στην πραγματικότητα δεν φορούν το σωστό μέγεθος. Αυτά τα «μέσα» μεγέθη παραπλανούν τις γυναίκες να τα επιλέξουν με βάση την ετικέτα και όχι την εφαρμογή.

Σχετική έρευνα διάσημης εταιρείας εσωρούχων, έδειξε ότι από τις 10.000 γυναίκες που ερωτήθηκαν, το 64% φορούσαν λάθος νούμερο σουτιέν. Αυτό είναι πάνω από 5.000 γυναίκες μόνο σε αυτή τη μελέτη! Από το 64% που φόραγαν λάθος νούμερο σουτιέν, σχεδόν το 30% παραδέχτηκε ότι γνώριζε ότι δεν ήταν σωστό στην αρχή, αλλά φορούσαν το ακατάλληλο μέγεθος ούτως ή άλλως.

Τα σουτιέν μπορούν να φτιάξουν ή να χαλάσουν ένα ρούχο, τη μέρα σου, ακόμα και να δημιουργήσουν προβλήματα στην πλάτη και τον αυχένα σου. Είναι σαν να ξέρεις ότι φοράς νούμερο 38 στα παπούτσια, αλλά να αγοράζεις 37αρι. Και ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών κάνουν το ίδιο, συχνά άθελά τους με τα σουτιέν τους. Ακολουθούν 6 τρόποι για να καταλάβεις εάν ήρθε η ώρα να ξεφορτωθείς μια και καλή, τα παλιά σου σουτιέν.

 σημάδια ότι φοράς λάθος νούμερο σουτιέν Pexels

Έχει κενό ή «ζαρώνει»

Αν τα cups στα σουτιέν σου ζαρώνουν σε κάποια σημεία ή έχουν κενό, τότε πολύ απλά πρέπει να αγοράσεις μικρότερο νούμερο. Τα κενά δείχνουν πως υπάρχει έξτρα χώρος που δεν καλύπτει το στήθος σου.

Δεν καλύπτει όλο το στήθος σου

Πόσες φορές σου έχει τύχει να ξεπροβάλλει το στήθος σου στο κάτω μέρος του σουτιέν; Αν απάντησες αρκετές, αυτό αποτελεί ένα ακόμα σημάδι πως η πλάτη του σουτιέν σου είναι μεγαλύτερη από ό,τι θα έπρεπε. Από την άλλη, αν το στήθος σου δεν καλύπτεται στο πάνω μέρος ή/και στο πλάι, τότε απλά χρειάζεσαι μεγαλύτερο νούμερο.

Το σουτιέν σου ανεβαίνει πολύ ψηλά στην πλάτη σου

Ένα βασικό σημάδι πως το σουτιέν σου είναι μεγαλύτερο από ό,τι χρειάζεσαι, είναι όταν ανεβαίνει πολύ ψηλά στην πλάτη σου. Πρακτικά, αυτό είναι ένδειξη πως θα ήταν καλύτερο να κατέβεις ένα νούμερο στην πλάτη, και να «ανέβεις» ένα νούμερο στα cups. Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι είναι πως το σουτιέν θα πρέπει να είναι πιο σφιχτό στην πλάτη και να εφαρμόζει ακριβώς μπροστά, καλύπτοντας ολόκληρο το στήθος σου.

Οι τιράντες πέφτουν ή σε πιέζουν

Οι τιράντες είναι προσαρμόσιμες, οπότε οποιαδήποτε δυσκολία με αυτές ίσως μεταφράζεται σε λάθος ρύθμιση στο μήκος τους. Αν έχεις χαμηλούς ώμους, επένδυσε σε ένα σουτιέν με Χ στην πλάτη, μιας και σε αυτά οι τιράντες είναι πιο κοντά στη μέση, και άρα οι πιθανότητες να πέφτουν ελαχιστοποιούνται. Αν από την άλλη, οι τιράντες είναι τόσο σφιχτές που τις νιώθεις να σε πιέζουν, τότε μάλλον θα πρέπει να αυξήσεις το μήκος τους.

Η μπανέλα σε πονάει

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια για να καταλάβεις αν το νούμερο του σουτιέν σου είναι σωστό, είναι η μπανέλα: Πρέπει να αγκαλιάζει το κάτω μέρος του στήθους σου, χωρίς να σε πονάει. Αν αυτό δεν συμβαίνει, σημαίνει πως η μπανέλα ακουμπάει πάνω στον ιστό του στήθους. Κλασικό σημάδι πως κάτι πάει λάθος με το νούμερό σου.

Όλα τα σουτιέν σου έχουν το ίδιο μέγεθος

Μπορεί να έχεις ένα καθημερινό σουτιέν 36C, αλλά κι ένα στράπλες και ένα balconette, όλα στο ίδιο μέγεθος. Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ένα μεγάλο λάθος. Σκέψου το σαν ένα τζιν. Μπορεί να είσαι νούμερο 38 σε ένα boyfriend τζιν, αλλά μπορεί να χρειαστείς μεγαλύτερο νούμερο σε skinny τζιν. Τα σουτιέν κατασκευάζονται σε διαφορετικά στιλ και φόρμες, και το καθένα έχει σχεδιαστεί με διάφορα υλικά και standards στήριξης.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για το «σωστό» σουτιέν

Σύμφωνα με τους NY Times υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις, προκειμένου να εξοπλιστείς με τα κατάλληλα σουτιέν:

  • Η υποστήριξη που παρέχουν τα σουτιέν προέρχεται κυρίως από την λωρίδα θώρακα, η οποία θα πρέπει να αγκαλιάζει το σώμα, χωρίς να το σφίγγει υπερβολικά. Φρόντισε να χωράει περίπου ένα δάχτυλο ανάμεσα στην πλάτη σου και την λωρίδα θώρακα. Όχι περισσότερο γιατί τότε σημαίνει ότι είναι πολύ μεγάλο.
  • Όταν αγοράζεις ένα καινούριο σουτιέν, δοκίμασέ το στην πιο χαλαρή κόπιτσα. Έτσι όσο με το καιρό το ύφασμα «ανοίγει» θα μπορείς να το σφίγγεις πιο πολύ.
  • Οι τιράντες θα πρέπει να αγκαλιάζουν τους ώμους σου, χωρίς να σε πιέζουν, αλλά και χωρίς να πέφτουν.
  • Για όσα έχουν μπανέλα, είναι σημαντικό το κομμάτι που ενώνει τα δυο cups να εφαρμόζει τέλεια στον θώρακα.
  • Οι μπανέλες δεν θα πρέπει να εξέχουν από τον θώρακά σου, αλλά ούτε και να πιέζουν το δέρμα στα πλαϊνά.