ΣΧΕΣΕΙΣ

4 τρόποι να νιώσεις αυτοπεποίθηση στο σεξ

Unsplash

Το κεφάλαιο «αυτοπεποίθηση και σεξ» είναι μία τεράστια κουβέντα. Ξεκινά από την αυτοπεποίθηση που έχεις ή δεν έχεις γενικά στη ζωή σου και καταλήγει να επηρεάσει την ερωτική σου ζωή. Οι πεποιθήσεις που έχεις για το σεξ από μικρή ηλικία και το αίσθημα της ντροπής μπορούν να σταθούν εμπόδιο ανάμεσα σε εσένα και την απόλαυσή σου.

Και μία έρευνα μάς ενημερώνει ότι πολλές γυναίκες επιλέγουν την οδό του αλκοόλ, προκειμένου να μειώσουν τις αναστολές και τα ταμπού τους και να αυξήσουν την αυτοπεποίθηση. 3 στις 4 γυναίκες (single και παντρεμένες) είπαν ότι πίνουν πριν το σεξ, ενώ οι μισές είπαν ότι τους αρέσει να κάνουν έρωτα ενώ έχουν πιει αρκετά. Το 6% δήλωσε ότι δεν έχει κάνει ποτέ σεξ σε νηφαλιότητα ενώ το 14% δεν μπορεί να κοιμηθεί με τον σύντροφό του εάν δεν έχει πιει πρώτα.

«Το γεγονός ότι το αλκοόλ παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στην ερωτική ζωή, δείχνει ότι οι γυναίκες ψάχνουν κάτι που θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους. Αλλά καταλήγουν να χάνουν τον έλεγχο και να κάνουν μεθυσμένα one-night stands», δήλωσε η επικεφαλής της εταιρίας που διεξήγαγε την έρευνα στην Αυστραλία. Κι ενώ τα επίπεδα αυτοπεποίθησης είναι κάτι που μεταβάλλεται ανάλογα με την ηλικία ή τη φάση ζωής, δεν υπάρχει λόγος να καταφεύγεις στο αλκοόλ για να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου. Μπορείς να λειτουργήσεις όπως νιώθεις και να προσαρμόσεις το σεξ στα δικά σου μέτρα. Χωρίς φόβο και με πάθος.

Κάνε focus πάνω σου σε ό,τι σου δίνει αυτοπεποίθηση

Αντί να σκεφτείς πώς θα καλύψεις τα σημεία του σώματός σου που δεν αγαπάς, κάνε το αντίθετο. Κάνε focus σε αυτά που σου αρέσουν. Για ποια σημεία είσαι υπερήφανη; Θα βοηθήσει να φορέσεις ρούχα (ή εσώρουχα) που σε κάνουν να νιώθεις ο εαυτός σου και αναδεικνύουν το sexiness που σου ταιριάζει. Το θέμα δεν είναι πώς θα σε δει ο σύντροφός σου, αλλά πώς θα δεις εσύ τον εαυτό σου. Η αυτοπεποίθηση ξεκινά από τον εαυτό.

Εξοικειώσου με αυτά που ξέρεις

Όλοι έχουμε δεξιότητες στο σεξ και ξέρουμε ποιες είναι. Άλλοι είναι εξπέρ στα φιλιά και άλλοι στο στοματικό σεξ. Μπορεί και στα δύο. Όταν κάνεις αυτό με το οποίο νιώθεις άνετα για ένα μήνα σερί, μετά θέλεις να δοκιμάσεις κάτι άλλο. Και φυσικά η αυτοπεποίθησή σου είναι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Δοκίμασε κάτι νέο

Όταν εξοικειώνεσαι με αυτό που ήδη ξέρεις, σου είναι πιο εύκολο να δοκιμάσεις κάτι νέο. Πρόσεξε, όχι να το κάνεις συνήθεια, αλλά να το δοκιμάσεις. Κανείς δεν σε αναγκάζει να πάρεις μάστερ στο δέσιμο χεριών ή το dirty talk. Το δοκιμάζεις για πλάκα ή από περιέργεια. Στην πορεία θα κρίνεις αν όντως σου ταιριάζει.

Κάνε και λίγο πλάκα

Το σεξ δεν χρειάζεται να είναι μόνο σοβαρό και hot, λες και γυρίζεις ταινία. Έχει και άβολες στιγμές και πράγματα που δεν θα λειτουργήσουν ποτέ στην πράξη. Το να μπορείς να γελάσεις, δείχνει ότι έχεις καλή επικοινωνία με τον παρτενέρ σου. Και ότι αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει ότι παραμένουμε σοβαροί καθ’όλη τη διάρκεια. Μιλάμε για απόλαυση. Όχι για εξετάσεις πτυχίου.