ΥΓΕΙΑ

6 διαστημικά τραγούδια από τη NASA για σωστό πλύσιμο χεριών

Unsplash

Με τα κρούσματα του κορονοϊού να αυξάνουν και να πληθαίνουν, το πλύσιμο χεριών κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Σε περίπτωση που δεν το έχεις ήδη αντιληφθεί, εκτός από το #μενουμεσπιτι, το σημαντικότερο μέτρο πρόληψης είναι να πλένουμε σωστά τα χέρια μας. Ναι, όχι απλά να τα πλένουμε, αλλά να το κάνουμε και σωστά.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας για 20 δευτερόλεπτα τουλάχιστον, κάνοντας τις σωστές κινήσεις. Αντισηπτικό σαπουνάκι και νερό, πρώτα πλένουμε παλάμη με παλάμη, μετά το πίσω μέρος των χεριών, ανάμεσα στα δάχτυλα, στη βάση του αντίχειρα, τα νύχια, τους καρπούς και ξεπλένουμε πολύ καλά. Στεγνώνουμε.

Μετά από αυτό το τόσο σημαντικό μέτρο πρόληψης, κυκλοφόρησαν διάφορα βίντεο, όπως αυτό της Gloria Gaynor που τραγουδά και πλένει τα χέρια της και άι σαρβάιβ. Ακολουθούμε αυτό το έξυπνο παράδειγμα και ελαφραίνουμε την ατμόσφαιρα με τραγούδια που συνοδεύουν το σωστό πλύσιμο των χεριών.

Η επίσημη σελίδα της NASA δεν θα σε άφηνε έτσι. Σου δίνει φανταστικές ιδέες για 5 τραγούδια, out of this space, μαζί με τους στίχους, για να σιγοτραγουδάς ενώ πλένεις τα χεράκια σου. Το καθένα διαρκεί 20 δευτερόλεπτα, αλλά μπορείς να τα πεις και μαζεμένα. Ας κάνουμε τη μέρα μας λίγο πιο χαρούμενη και μελωδική. Το έχουμε ανάγκη.

Και αν δεν σου φτάνουν οι στίχοι του Elton John με το “Rocket Man”, το “Fly me to the Moon” του Frank  Sinatra ή το “Space Oddity” του David Bowie, άκου και τη μουσική για να φρεσκάρεις τη μνήμη σου στο πλύσιμο χεριών.