ΑΓΧΟΣ

5 τρόποι να αντιμετωπίσεις το άγχος σε λιγότερο από δέκα λεπτά

Το άγχος έχει συνδεθεί με την κατάθλιψη σε πάρα πολλές έρευνες για να το θεωρήσουμε σύμπτωση. Επειδή λοιπόν υπάρχουν πάρα πολλές στιγμές μέσα στη μέρα που μπορεί να νιώσουμε το στρες να μας καταβάλλει, καλό θα είναι να ξέρουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε. Και όχι μετά από καιρό, όσο πιο άμεσα το κάνεις, τόσο πιο εύκολα θα αποφύγεις το σοβαρό πρόβλημα που είναι αυτό του χρόνιου στρες.

1. Άκου μουσική

Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η μουσική μπορεί να σε ηρεμήσει και να έχει μια χαλαρωτική επίδραση στο μυαλό. Συγκεκριμένα, το κομμάτι ακριβώς από κάτω, αποδείχθηκε ότι μειώνει το άγχος κατά 65 τοις εκατό.

 

2. Πήγαινε μια βόλτα

Τι πιο αποτελεσματικό από το να απομακρυνθείς από την κατάσταση ή το περιβάλλον που σου δημιουργεί το άγχος; Βγες για μια γρήγορη βόλτα και θα ηρεμήσεις.

3. Σκέψου ό,τι χειρότερο

Τι είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί αυτή τη στιγμή; Σύμφωνα με το ΝΗS, το να φανταστείς το χειρότερο, πιθανό σενάριο, μπορεί να εξουδετερώσει τον φόβο.

4. Πιες τσάι

Σύμφωνα με μια έρευνα, μία κούπα τσάι μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματική όσο και τα ναρκωτικά, χωρίς να κινδυνεύεις να εθιστείς. Τραβηγμένο, αλλά το σίγουρο είναι πως το τσάι βοηθάει να χαλαρώσεις.

5. Μάσα τσίχλα

Το να μασάς τσίχλα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους. Επίσης, όταν κάνεις πολλά πράγματα μαζί που απαιτούν τη μνήμη σου, η τσίχλα μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση του χρόνου αντίδρασής σου και στην αύξηση της συγκέντρωσης.