ΕΝΕΡΓΕΙΑ

5 tips για να ξεκινήσεις μία μέρα με ενέργεια και να μην βυθιστείς στον καναπέ

Unsplash

Η περίοδος της καραντίνας σε κρατά αναγκαστικά μέσα στο σπίτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είσαι νωθρή και ξαπλωμένη όλη μέρα στον καναπέ. Ωραίο το Netflix, οι σειρές, οι ταινίες και το cocooning, αλλά δεν ξεχνάμε ότι πρέπει να διατηρούμε την ενεργητικότητά μας. Και πως αυτήν την περίοδο, τα Σαββατοκύριακά μας δεν μοιάζουν με τα προηγούμενα.

Ξεκινάμε τη μέρα σωστά, με ενέργεια, καλή διάθεση και τις σωστές κινήσεις για να έχουμε μία παραγωγική ημέρα. Άσε που έτσι μειώνεις και τα ποσοστά κακής διάθεσης και μελαγχολίας. Δεν πέφτουμε τώρα! Κάνουμε και το stretching μας, τρώμε σωστό πρωινό και όλα τα άλλα που θα βρεις παρακάτω.

Τέντωμα και αναπνοές, για ενέργεια όλη μέρα

Τελικά αποδεικνύεται ότι αν ξυπνήσεις και περιμένεις μία ώρα μέχρι να έρθει στα ίσια το μυαλό σου, θα περιμένεις για πολύ. «Η καθιστική ζωή μάς έχει μετατρέψει στο μοναδικό είδος που δεν τεντώνεται όταν ξυπνήσει. Ξεχνάμε τι σημαίνει κίνηση», λέει ο ειδικός ύπνου Michael James Wong. Κάνε το stretching μία καθημερινή ιεροτελεστία.

Μείνε στο κρεβάτι, πάρε μία βαθιά αναπνοή από τη μύτη, τέντωσε τα χέρια πάνω από το κεφάλι σου. Κοίταξέ τα ψηλά και νιώσε τη διάθεσή σου να αλλάζει. Καθώς εκπνέεις από τη μύτη, χαμήλωσε αργά τα χέρια, ενώ κοιτάς μπροστά σου με συγκέντρωση. Τι έξτρα θα βοηθήσει; Ένα χαλαρωτικό αρωματικό κερί.

Πάρε τον χρόνο σου

Με το που ανοίγεις τα μάτια σου, σκέφτεσαι αυτά που έχεις να κάνεις ή οτιδήποτε σου προκαλεί άγχος και πανικό. Αντ’αυτού, συγκεντρώσου σε ένα μικρό πράγμα που σε γεμίζει χαρά και θέλεις να κάνεις μέσα στη μέρα. Γέμισε το σώμα σου με ενέργεια και χαρά και αφέσου στη στιγμή. Για όσο χρόνο χρειαστείς.

Βγες λίγο έξω

Αν μιλάμε για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, βγες μέχρι το μπαλκόνι. Οι μέρες είναι ανοιξιάτικες και θα επωφεληθείς από τον δροσερό αέρα και τον ήλιο. Ασχολήσου λίγο με τα φυτά σου και ξεκίνησε τη μέρα σου έστω και με αυτήν τη λίγη φύση, που μπορεί να δώσει ανεξάντλητη ενέργεια.

Κάνε μία λίστα

Δεν έχει καμία σημασία αν θα την τηρήσεις κατά γράμμα. Δεν είναι εξάλλου αυτός ο στόχος της. Η ψυχολόγος Suzy Reading εξηγεί. «Φτιάξε μία λίστα από το προηγούμενο βράδυ. Η επόμενη μέρα ξεκινά πιο ήρεμα, γιατί ξέρεις τι σε περιμένει. Ναι, μπορείς να γράψεις ακόμα και το δίπλωμα των ρούχων».

Θρεπτικό πρωινό και ενέργεια

Δεν υπάρχει η δικαιολογία «εγώ δεν μπορώ να φάω πρωινό . Με τις νέες συνθήκες, όλοι προσαρμοστήκαμε στις αλλαγές και ξεκινήσαμε να τρώμε πρωινό, ώστε να έχουμε ενέργεια για τη δουλειά από το σπίτι αλλά και για να βγάλουμε τη μέρα γενικότερα.  Τρώμε πρωτεΐνη για ενέργεια αλλά φροντίζουμε να υπάρχουν καλά λιπαρά και υδατάνθρακας στο πιάτο. Αυγά, αβοκάντο και ψωμί ολικής. Πάντα με μία κούπα καφέ ή με το αγαπημένο σου τσάι.