ΣΧΕΣΕΙΣ

5 σημάδια που σου στέλνει το σώμα του και δείχνουν ότι σε θέλει

Pexels

Όταν σου αρέσει κάποιος, ψάχνεις συνεχώς σημάδια, για να δεις αν του αρέσεις κι εσύ το ίδιο. Μπορεί π.χ να «πιαστείς» από ένα χαμόγελο, το οποίο αν και φαίνεται σαν ένα προφανές σημάδι έλξης, μερικές φορές προορίζεται για να σου δείξει τη φιλική του διάθεση.

Ο λόγος που δεν μπορούμε να καταλάβουμε πότε ένας άνθρωπος έχει πραγματικά ερωτικό ενδιαφέρον απέναντί μας είναι γιατί, οι τρόποι να το εκφράσει είναι πάρα πολλοί. Υπάρχουν ωστόσο μερικά σημάδια, τα οποία «προδίδουν» ότι σε θέλει και εμείς στα παρουσιάζουμε παρακάτω.

Οι διεσταλμένες κόρες των ματιών

Η οπτική επαφή είναι προφανώς σημαντική στην επικοινωνία, αλλά αν σε κοιτάζει δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ενδιαφέρεται. Αντίθετα, αν οι κόρες των ματιών του είναι διεσταλμένες, τότε ναι, αυτό είναι ένα σημάδι. Και αυτό επειδή, όταν βλέπουμε κάτι ενδιαφέρον, το συμπαθητικό νευρικό σύστημα πλημμυρίζει το σώμα με διάφορες ορμόνες, όπως η ωκυτοκίνη και η ντοπαμίνη. Γνωστές ως «ορμόνες της αγάπης». Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Scientific American διαπίστωσε ακόμη ότι, οι μεγαλύτερες κόρες των ματιών θεωρούνται στην πραγματικότητα πιο ελκυστικές.

5 σημάδια που δείχνουν ότι σε θέλει Pexels

Ταιριάζει η αναπνοή του με τη δική σου

Ο καρδιακός παλμός και ο ρυθμός αναπνοής κάποιου θα μπορούσαν να συγχρονιστούν με τον δικό σου, αν του αρέσεις. Ρομαντικό και αληθινό. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Davis στην Καλιφόρνια, ανακάλυψαν ότι τα ζευγάρια άρχισαν να αναπνέουν στα ίδια διαστήματα όταν βρίσκονταν στο ίδιο δωμάτιο. Δεν χρειάστηκε καν να αγγίξουν ο ένας τον άλλο ή να πουν τίποτα, για να βιώσουν κάτι τέτοιο.

Η αγνή παρουσία του συντρόφου τους και μόνο το έκανε να συμβεί, πράγμα που μοιάζει αξιολάτρευτο. «Επιπλέον, και οι 2 σύντροφοι έδειξαν παρόμοιο ρυθμό καρδιακού παλμού και αναπνοής, αλλά οι γυναίκες έτειναν να προσαρμόζουν περισσότερο τους δικούς τους σε αυτούς των συντρόφων τους», συμπέρανε η ίδια έρευνα.

Ο ιδρώτας

Όταν κάποιος ιδρώνει, όταν είναι κοντά σου, σημαίνει ότι είναι και ερωτευμένος. Αυτό συμβαίνει γιατί, όταν ερωτεύεται κάποιος, ο εγκέφαλός του απελευθερώνει κάθε είδους χημικές ουσίες. Αυτές είναι που δημιουργούν και συναισθήματα ενθουσιασμού. Η νορεπινεφρίνη είναι η χημική ουσία, που προκαλεί τον ιδρώτα και την ξηροστομία.

Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου Rutgers, ο εγκέφαλος των ανδρών παράγει περισσότερη νορεπινεφρίνη, η οποία είναι επίσης υπεύθυνη για τα δυνατά χτυποκάρδια τους. Όταν η καρδιά χτυπάει δυνατά, είναι επόμενο να ιδρώνουν.

Τα ανασηκωμένα φρύδια

Τα ανασηκωμένα φρύδια είναι μια συνηθισμένη επικοινωνιακή χειρονομία, που δείχνει ενδιαφέρον. Με αυτό τον τρόπο μάλιστα, η εμφάνιση των ματιών γίνεται αμέσως πιο ελκυστική, αφού ανοίγουν περισσότερο. Αν και αυτό είναι ένα εύκολα αναγνωρίσιμο σημάδι έλξης, ίσως χρειαστεί να είσαι γρήγορη για να το παρατηρήσεις, καθώς συμβαίνει στιγμιαία.

Αλλάζει η φωνή

Πέρα από το ότι μπορεί να χάσει τα λόγια του εντελώς ή να μπερδεύεται όταν είναι ερωτευμένος κάποιος μαζί σου, μπορεί επίσης να αλλάζει τελείως και η φωνή του. Μια μελέτη του 2018 που δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the Royal Society B βρήκε ότι αυτό είναι αλήθεια. Οι άντρες τείνουν να χαμηλώνουν τη φωνή τους, ενώ οι γυναίκες μιλούν με υψηλότερο τόνο σε κάποιον που τους ενδιαφέρει. Πολλές φορές μάλιστα, υποσυνείδητα αλλάζουν την ταχύτητα με την οποία μιλούν, ώστε να ταιριάζει με το πιθανό ταίρι τους.