SEX TIPS

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το καλύτερο σεξ της ζωής σου

Pexels

Το σεξ μπορεί να είναι υπέροχο, αλλά δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Η επιστήμη μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σου όταν μιλάμε για σεξ. Αλλά στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά που μπορούμε να μάθουμε από αυτή όσον αφορά στο σεξ.

Η επιστήμη του σεξ είναι ένα ευρύ πεδίο έρευνας που περιλαμβάνει πολλές πτυχές της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, από τη φυσιολογία έως τους ψυχολογικούς και κοινωνικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική μας συμπεριφορά. Με τα χρόνια, οι ερευνητές μπόρεσαν να ρίξουν φως σε διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε τις σεξουαλικές εμπειρίες μέσα (ή έξω από) την κρεβατοκάμαρα. Εδώ είναι 5 επιστημονικές συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις για να βελτιώσεις τη σεξουαλική σου ζωή και να κάνεις το καλύτερο σεξ της ζωής σου.

Κατανόηση της διέγερσης και της επιθυμίας

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το καλύτερο σεξ της ζωής σου Pexels

Η διέγερση και η επιθυμία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Η διέγερση (ή ο ενθουσιασμός) είναι απαραίτητο συστατικό της σεξουαλικής δραστηριότητας και μπορεί να πυροδοτηθεί από μια σειρά ερεθισμάτων, όπως το σωματικό άγγιγμα, τα οπτικά σημάδια και οι ψυχολογικοί παράγοντες. Στο πλαίσιο του σεξ, η σεξουαλική επιθυμία (ή η λίμπιντο) αναφέρεται στην ορμή ή το κίνητρο για συμμετοχή σε σεξουαλική δραστηριότητα.

Η διέγερση και η επιθυμία, είναι πολύπλοκα φαινόμενα και μπορούν και να επηρεαστούν από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων βιολογικών, ψυχολογικών και περιβαλλοντικών.

Ο κύκλος σεξουαλικής απόκρισης που επινοήθηκε από τους William Masters και Virginia Johnson, οι οποίοι ήταν γνωστοί τη δεκαετία του 1960 για την αμφιλεγόμενη έρευνά τους στη φυσιολογία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, αναφέρεται σε στάδια συναισθηματικών και σωματικών αλλαγών, καθώς ένα άτομο διεγείρεται κατά τη διάρκεια σεξουαλικά διεγερτικών δραστηριοτήτων (συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επαφής και του αυνανισμού). Συνήθως, αυτές οι φάσεις περιλαμβάνουν τα εξής στάδια: επιθυμία, διέγερση, οργασμό και επίλυση (επιστροφή στο φυσιολογικό).

Ωστόσο, άλλα μοντέλα σεξουαλικής απόκρισης μάς λένε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες βιώνουν αυτές τις φάσεις διαφορετικά. Ένας λόγος που αυτό συμβαίνει, είναι ότι οι γυναίκες τείνουν να έχουν μια πιο περίπλοκη απόκριση στα σεξουαλικά ερεθίσματα, καθώς είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν από ψυχολογικά και συναισθηματικά στοιχεία όπως η επικοινωνία και η δυναμική των σχέσεων.

Η επιστήμη μας λέει επίσης, ότι ενώ η διέγερση και η επιθυμία είναι αλληλένδετες, λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, εάν ένας άνδρας εμφανίζει σημάδια σωματικής διέγερσης, αυτό δεν σημαίνει ότι θέλει απαραίτητα να κάνει σεξ. Ομοίως, μια γυναίκα μπορεί να μην έχει επιθυμία για σεξ, αλλά μπορεί να την αποκτήσει, είτε πριν, είτε μετά τη διέγερση.

Καλύτερο σεξ με καλύτερη επικοινωνία

Μια άλλη πτυχή της βελτίωσης των σεξουαλικών εμπειριών, είναι η επικοινωνία. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ζευγάρια που επικοινωνούν ανοιχτά και τακτικά για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, είναι πιο πιθανό να βιώσουν μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση. Για να βελτιώσεις λοιπόν την επικοινωνία με τον σεξουαλικό σου σύντροφο, μιλήστε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά σας. Επειδή το σεξ μπορεί να είναι πολλά πράγματα, μην ντρέπεσαι να συζητήσεις και τις προτιμήσεις σου ή τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχεις.

Καλύτερο σεξ σημαίνει ποικιλία

Η έρευνα δείχνει ότι η προσθήκη ποικίλων ερεθισμάτων και τεχνικών στη σεξουαλική ζωή, μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική απόλαυση. Όταν εξερευνάς οποιαδήποτε από αυτές τις δραστηριότητες, είναι σημαντικό να υπάρχει αμοιβαία συναίνεση και σεβασμός στα όρια του άλλου. Μπορείς να δοκιμάσεις:

  • role playing
  • sex toys
  • edging
  • ταντρικό σεξ
  • εκπλήρωση φαντασιώσεων
  • πρακτικές BDSM

Ενσυνειδητότητα

Η ενσυνειδητότητα, το να ζεις πραγματικά την στιγμή, έχει επίσης αποδειχθεί ότι έχει θετικό αντίκτυπο στις σεξουαλικές εμπειρίες. Αυξάνοντας την επίγνωση και την προσοχή στις αισθήσεις στο σώμα, η ενσυνειδητότητα μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική διέγερση και επιθυμία.

Προσπάθησε λοιπόν να συγκεντρωθείς στην παρούσα στιγμή και να δώσεις προσοχή στις αισθήσεις σου κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας. Επιπλέον, οι αργές, βαθιές ανάσες και η εστίαση στην αναπνοή γενικά, μπορεί να ηρεμήσει το μυαλό και να αυξήσει τη σεξουαλική επιθυμία. Οι ασκήσεις ενσυνειδητότητας και αναπνοής είναι επίσης χρήσιμες για τη διαχείριση του άγχους επίδοσης γύρω από το σεξ.

Καλύτερο σεξ χωρίς στερεότυπα

Η ιδέα ότι το σεξ είναι προβλέψιμο, ξεκάθαρο και πάντα τέλειο, δεν είναι ρεαλιστική. Το σεξ είναι πολύπλοκο και πολύπλευρο. Ωστόσο, μεγαλώνουμε σε έναν κόσμο που συχνά μάς βομβαρδίζει με αντίθετα μηνύματα. Οι πολιτιστικοί κανόνες και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις, μπορούν να επηρεάσουν τη στάση μας απέναντι στη σεξουαλική συμπεριφορά και ευχαρίστηση. Για παράδειγμα, ορισμένες κουλτούρες ή θρησκείες μπορεί να βλέπουν το σεξ ως μια αποκλειστικά αναπαραγωγική πράξη ή να περιορίζουν την έκφραση της σεξουαλικότητας μόνο σε ετεροφυλοφιλικές σχέσεις. Τα στερεότυπα γύρω από τη σεξουαλικότητα, μπορεί να είναι περιοριστικά, καθώς μπορούν να ορίσουν τι θεωρείται «φυσιολογικό» ή «αποδεκτό». Τέλος, οι σεξουαλικές εμπειρίες μας γίνονται καλύτερες, όταν νιώθουμε άνετα με το σώμα μας. Το να αγαπήσεις το σώμα σου όπως είναι, θα σε βοηθήσει σίγουρα να απολαύσεις το καλύτερο σεξ της ζωής σου.