ΣΧΕΣΕΙΣ

5 απλές ενδείξεις που σου λένε ότι αυτή η σχέση δεν έχει μέλλον. Θα εκπλαγείς

Unsplash

Αν κάτι μού έχει μάθει η ζωή, είναι ότι μόνο το ένστικτό σου μπορεί να σε ενημερώσει για το αν έχεις κάνει τη σωστή επιλογή. Κάτι μέσα σου σού φωνάζει ότι υπάρχει πρόβλημα εδώ. Ή ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μέλλον, είτε μιλάμε για σχέση, είτε για κάποια απόφαση που αφορά μόνο εσένα.

Ο έρωτας και το πάθος όμως μπορούν να σου δώσουν επιλεκτική όραση και να σε κάνουν να παραβλέψεις όλες τις ανησυχητικές ενδείξεις που παρουσιάζονται σε μία σχέση. Η ντοπαμίνη κάνει τη δουλειά της, αλλά ο καιρός περνά και τότε αρχίζεις να βλέπεις όλα όσα αγνοούσες πριν. Και να σκέφτεσαι το μέλλον. Ακόμα όμως και στην πορεία μίας σχέσης, μπορεί να συμβαίνουν πράγματα που θεωρείς φυσιολογικά, αλλά στην πραγματικότητα δείχνουν ότι υπάρχει ημερομηνία λήξης.

Ωστόσο, κάθε σχέση είναι ξεχωριστή, έχει τους δικούς της κανόνες και δεν υπάρχουν οδηγίες χρήσεως. Υπάρχουν όμως ενδείξεις που σε ενημερώνουν για την ποιότητα αυτού που έχεις και για το κατά πόσο μπορείς να κάνεις όνειρα σε βάθος χρόνου. Για να μην λες ότι δεν σ’ τα είπαμε.

Δεν αντέχετε τη σιωπή

Μία πολύ καλή ένδειξη που σου λέει ότι υπάρχει οικειότητα, είναι όταν μπορείτε να κάθεστε μαζί, χωρίς απαραίτητα να μιλάτε. Μοιράζεστε κάποιες στιγμές όπου απλώς ο καθένας κάνει κάτι άλλο, αλλά στον ίδιο χώρο και αυτό σάς αρκεί. Αν νιώθεις την ανάγκη να γεμίζεις τη σιωπή, επειδή σε κάνει να νιώθεις άβολα, κάτι λέει αυτό.

Περνάτε καλά μόνο όταν πίνετε

Προφανώς και θα βγείτε και για ποτό, αλλά δεν γίνεται να σας συνδέει μόνο αυτό ή να εκφράζετε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας μόνο όταν έχετε καταναλώσει αλκοόλ. Ο μόνος τρόπος για να καταλάβεις αν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι να οργανώσεις εξόδους, alcohol free.

Δείχνετε πολύ διαφορετικά την αγάπη σας

Αυτό μπορεί να γίνει πρόβλημα, μόνο όταν δεν το αναγνωρίζετε. Όταν περιμένεις από το ταίρι σου να λειτουργεί όπως εσύ και δεν σέβεσαι τη διαφορετική προσέγγιση, η σχέση αυτή δεν έχει μέλλον. Αν δεν εκφράζεις τις ανάγκες και τα θέλω σου, μην περιμένεις να καταλάβει ο άλλος ότι θέλεις να σου λέει συνέχεια ότι σε αγαπάει ή να μην σε ενοχλεί όταν είσαι ψυχολογικά πεσμένη.

Δεν μιλάτε για τα σοβαρά θέματα (για ποιο μέλλον μου μιλάς;)

Υπάρχουν πολλά ζευγάρια εκεί έξω που περνούν φανταστικά μαζί, αλλά δεν έχουν τα ίδια όνειρα και επιθυμίες. Αν ξέρεις ότι είναι μία σχέση χωρίς μέλλον, επειδή θέλετε πολύ διαφορετικά πράγματα από τη ζωής μας, είναι οκ. Αλλά αν δεν μιλάτε για αυτά ή ελπίζεις ότι κάποιος θα αλλάξει γνώμη για το αν θέλει γάμο ή παιδιά, μάλλον είσαι με τον λάθος άνθρωπο.

Έχετε πολύ διαφορετική άποψη για το τι είναι διασκέδαση

Σου φαίνεται ρηχό, αλλά μακροπρόθεσμα, θα παίξει σημαντικό ρόλο στη σχέση. Αν ο ένας είναι νυχτοπούλι ή μπαρόβιος και ο άλλος μένει στο σπίτι για επιτραπέζια και Netflix, κάπου θα σκοντάψουν οι επιθυμίες σας και δεν θα διασκεδάζετε μαζί. Που το λες και τη βάση μίας σχέσης.