ΥΓΕΙΑ

4 καλές συνήθειες που λειτουργούν περισσότερο αν τις κάνεις πριν κοιμηθείς

Unsplash

Οι καλές συνήθειες λειτουργούν αποτελεσματικά όλες τις ώρες της ημέρας. Αν φροντίζεις τον εαυτό σου, τρως σωστά, πίνεις νερό και ασκείσαι όσο μπορείς, δεν πρόκειται να σου γυρίσει μπούμερανγκ επειδή προτιμάς τις πρωινές ώρες.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποιες καλές συνήθειες που σου δίνουν περισσότερα τις βραδινές ώρες. Γιατί; Είναι πολύ απλό. Ο ύπνος λειτουργεί επανορθωτικά στο σώμα και αξιοποιεί περισσότερο τις καλές σου συνήθειες. Τι είναι λοιπόν προτιμότερο να κάνεις προτού ξαπλώσεις;

Καθαρισμός προσώπου

Έχεις κουραστεί να το ακούς αλλά είναι ο νούμερο ένα κανόνας. Δεν πηγαίνουμε για ύπνο αν δεν έχουμε κάνει σχολαστικό ντεμακιγιάζ και δεν έχουμε πλύνει καλά το πρόσωπο. «Είναι τρομερά σημαντικό γιατί, όταν κοιμάσαι, το δέρμα αναγεννάται από μόνο του. Αν αφήσεις το μακιγιάζ, εμποδίζεις τη διαδικασία και επιταχύνεις το γήρας», τονίζει ο δερματολόγος Joel Schlessinger.

Φρόντιζε να αλλάζεις συχνά τις μαξιλαροθήκες και κάνε καθαρισμό προσώπου, αν θέλεις, και το πρωί. Αλλά έχεις περισσότερα οφέλη αν το κάνεις πριν κοιμηθείς.

Φάε το γιαουρτάκι σου

Τα καλά βακτήρια που ζουν μέσα στο γιαούρτι είναι απαραίτητα για το ανοσοποιητικό, και ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας, επειδή τότε κάνει υπερωρίες. Εκτός αυτού, οι τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη (όπως το γιαούρτι) βοηθούν στη μυική ανάπτυξη. Μπορείς να το φας με διάφορους τρόπους και να μπει στις καθημερινές καλές συνήθειες.

Λίγη άσκηση (σταθερά στις καλές συνήθειες)

Τα επίπεδα οξυγόνου μειώνονται το βράδυ και αλλάζει ο τρόπος που αναπνέουμε όταν κοιμόμαστε. 15-20 λεπτά περπάτημα πριν κοιμηθείς, βοηθά τα κύτταρα να μαζέψουν έξτρα οξυγόνο, ώστε να έχεις αποθέματα για τον ύπνο. Είπαμε περπάτημα. Μην κάνεις πιο έντονη γυμναστική, γιατί μετά θα έχεις θέματα αϋπνίας.

Αποσμητικό κατά του ιδρώτα

Επίλεξε ένα αποσμητικό που σε προστατεύει από τον ιδρώτα και μπαίνει στους πόρους σου κατά τη διάρκεια του ύπνου. Έτσι ελέγχεις τον ιδρώτα, που είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, επειδή είσαι (κατά βάση) ακίνητη. Μην ξεχάσεις να βάλεις και το πρωί. Ζέστη και αποσμητικό πάνε πακέτο.