ΥΓΕΙΑ

4 fun tips για να ξεκινάς τη μέρα με ζωντάνια. Κέφι με το που χτυπήσει το ξυπνητήρι

Unsplash

Η πρωινή ρουτίνα είναι πραγματικά ιδιαίτερο πράγμα. Δεν μπορώ ποτέ να καταλάβω πώς ξεκινάς τη μέρα σου με ένα κρύο ντους αλλά αντιλαμβάνομαι ότι, για πολλούς, είναι όπως είναι για εμένα η καφεΐνη.

Υπάρχουν όμως κάποιες πρωινές ρουτίνες που είναι τόσο απλές, που λειτουργούν για όλους. Μην πάει το μυαλό σου στον καφέ ή τη γυμναστική. Μιλάμε για πολύ απλές πρακτικές που ίσως τις κάνεις ασυναίσθητα και δεν έχεις αντιληφθεί πόσο σε βοηθούν να ξεκινήσεις τη μέρα με κέφι και μπρίο. Είναι ελαφρώς περίεργα, αλλά και πολύ σωστά αν θες τη γνώμη μου.

Βάλε 3 ξυπνητήρια (για διαφορετικό λόγο)

Δεν εννοώ να πατήσεις το snooze για να κερδίσεις λίγο ακόμα ύπνο. Αν και είναι μία επιλογή. Μπορείς ν βάλεις το πρώτο που θα σε προετοιμάζει για το ξύπνημα. Το δεύτερο θα είναι 20 λεπτά αργότερα, για να ανοίξεις το πατζούρι και να αφήσεις τον ήλιο να μπει μέσα. Και το τρίτο είναι για να σηκωθείς και να φτιάξεις καφέ, το πρωινό σου smoothie ή οτιδήποτε σε βοηθά να συρθείς από το κρεβάτι.

Στρώσε αμέσως το κρεβάτι και ξεκίνα τη μέρα σου

Είναι πάντα χρήσιμο να είσαι τακτική, αλλά αυτή η κίνηση σε αποτρέπει από το να χωθείς ξανά κάτω από τα ζεστά παπλώματα. Επίσης, σε βοηθά να νιώσεις ότι έκανες κάτι σημαντικό με το που ξεκίνησε η μέρα.

Άνοιξε στόρια και φωτάκια

Ό,τι έχει καθένας, καλό είναι. Αν κάποια δωμάτια (όπως τα δικά μου) δεν έχουν παράθυρο, μπορείς να ανάψεις φωτάκια ή φωτιστικό και να ξυπνήσεις. Άνοιξε μπαλκονόπορτες και άσε το χειμωνιάτικο κρύο να χτυπήσει τα ρουθούνια και να ξυπνήσει τον εγκέφαλο.

Φτιάξε ένα Instagrammable πρωινό και η μέρα θα πάει καλά

Γιατί πρέπει να ανοίξουν τα μαγαζιά για να φας ωραίο brunch; Δεν το αξίζεις να πάρεις τον χρόνο σου και να κάνεις ψωμί με αβοκάντο και ποσέ αυγό;  Pancakes με σιρόπι σφενδάμου και μύρτιλα; French toast με κανέλα και φράουλες; Δεν συνεχίζω γιατί μόλις μου έτρεξαν σάλια.