ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3 τρόποι να ξαναβρείς τη διαίσθησή σου, σύμφωνα με την ειδικό

Unsplash

Έχει υπάρξει στιγμή που διαισθάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά με ένα μέρος ή με κάποιον άνθρωπο; Ή χωρίς να μπορείς να εξηγήσεις τον λόγο, να είσαι σίγουρη, πέραν κάθε αμφιβολίας, για μια απόφαση που πήρες;

Όταν συνδέεσαι με τη διαίσθησή σου, έχεις την ικανότητα να προαισθάνεσαι καταστάσεις πριν πραγματικά τις δεις μπροστά σου. Η διαίσθηση είναι ο συνδυασμός του συνειδητού με το υποσυνείδητο και αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορείς να χρησιμοποιείς ως πυξίδα στην προσωπική ή την επαγγελματική σου ζωή. Αρκεί να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου και να το αναγνωρίζεις με ευκολία.

Γράφει η Πόπη Δημητροπούλου*, Creative Business Coach, CPC

Όλοι έχουμε την ικανότητα της διαίσθησης, αλλά συχνά δεν ακούμε και αγνοούμε τις μικρές προειδοποιήσεις και αργότερα αναρωτιόμαστε : το γνώριζα ότι θα συμβεί αυτό, γιατί δεν άκουσα το ένστικτό μου; Το ένστικτό σου, εκτός από το να σε προστατεύσει και να σε κρατά ασφαλή, είναι και ένας θετικός «συναγερμός» που σε ωθεί σε μία καινούρια σχέση ή σε μια νέα επαγγελματική πρόκληση. Εάν έχεις χάσει την επαφή σου με την διαίσθηση σου ή έχεις σταματήσει να την εμπιστεύεσαι, προσπάθησε να ξανασυνδεθείς μαζί της με τους παρακάτω τρόπους.

Πέρνα περισσότερο χρόνο μόνη σου

Εάν μπορείς, κλείσε το κινητό σου μία με δύο φορές την εβδομάδα. Βγες έξω στη φύση και άρχισε να παρατηρείς τι συμβαίνει γύρω σου. Σταδιακά, τα επίπεδα της κορτιζόλης θα πέσουν και θα αρχίσεις να αισθάνεσαι μια εσωτερική ηρεμία. Κάθε φορά που ηρεμείς, έρχεσαι πιο κοντά προς τον εαυτό σου και προς το ένστικτό σου.

Άκου το σώμα σου

Θυμήσου τις φορές που εμπιστεύθηκες το ένστικτό σου και είχες δίκιο. Το σώμα σου σε είχε ειδοποιήσει ανάλογα. Μερικοί άνθρωποι περιγράφουν αυτήν την αίσθηση συνήθως στο στήθος ή στο στομάχι. Όταν αρχίζεις να συγχρονίζεσαι με τη διαίσθησή σου, θα παρατηρήσεις ότι στα πρώτα δευτερόλεπτα που συναντάς κάποιο καινούριο πρόσωπο ή μπαίνεις σε έναν καινούριο χώρο, θα αισθάνεσαι μια αλλαγή μέσα στο σώμα σου.

Είναι φόβος ή διαίσθηση;

Μερικές φορές είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η διαφορά μεταξύ της διαίσθησης ή του φόβου. Όταν είσαι ενθουσιασμένη ή βιώνεις μια έντονη συναισθηματική κατάσταση, το ένστικτό σου αποδυναμώνεται και είναι σαφώς πιο εύκολο να συνδεθείς με την αυθεντική σου διαίσθηση όταν βρίσκεσαι σε ηρεμία. Εάν είσαι αβέβαιη για μια επικείμενη απόφαση, θα σου πρότεινα να κάνεις παύση και να αναρωτηθείς: «Τι μου λέει τώρα το ένστικτό μου;»

Η ικανότητα να εμπιστεύεσαι τη διαίσθησή σου πολλαπλασιάζει το αίσθημα της αυτοπεποίθησης και φανερώνει ένα άτομο που γνωρίζει πολύ καλά τον εαυτό του. Να θυμάσαι πώς το να ακολουθείς το ένστικτό σου είναι τρόπος ζωής.

*Ευχαριστούμε την Πόπη Δημητροπούλου, Creative Business Coach, CPC

Κλείσε μια Δωρεάν Συνεδρία Coaching. Επικοινωνία: www.kalifos.com, τηλ: 6977 075124.