ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 τρόποι να αναβαθμίσεις τη σαλάτα σου (και να τη λαχταράς σαν burger)

Unsplash

Έχεις ακούσει ποτέ κανέναν να ορέγεται μία μαρουλοσαλάτα; Να έχει λιγούρα για αγγουροντομάτα; Μπορεί και ναι. Η κλασική αντίδραση όμως είναι να βλέπεις τη σαλάτα σου και να σκέφτεσαι δίαιτα.

Αν θες όμως να αντιμετωπίσεις με διαφορετικό τρόπο το concept σαλάτα και να το δεις με άλλο μάτι, εμείς είμαστε εδώ. Πάντα θα υπάρχουν μυστικά και tips που θα κάνουν λίγο πιο εύκολη τη ζωή σου. Αν έχεις δοκιμάσει κάθε πιθανή εκδοχή της healthy σαλάτας, αλλά ο ουρανίσκος σου συνεχίζει να βαριέται, για ρίξε μια ματιά.

Μπαχαρικά με δύο τρόπους, ανάλογα πώς τα θες στη σαλάτα

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Αν αγνοείς τα βότανα και τα μπαχαρικά, χάνεις και τη μισή αξία της σαλάτας. Εδώ θα δούμε τους δύο τρόπους για να εντάξεις τα μπαχαρικά στη σαλάτα. Μπορείς να τα ψήσεις στο τηγάνι (2-3 κουταλιές) ή μπορείς να τα φτιάξεις σε υγρή μορφή, πάλι σε τηγάνι, αλλά με λάδι (για 5 λεπτά).

Παράβρασε τα ζυμαρικά σου

Αυτό μάλλον δεν το περίμενες. Κι όμως, αν τα ζυμαρικά είναι η βάση της σαλάτας σου (ή έστω μέρος της), είναι σημαντικό να τα βράσεις λίγο παραπάνω και να μην τα ρίξεις al dente. Ο λόγος είναι πολύ σημαντικός. Αν είναι λίγο παραπάνω βρασμένα, θα απορροφήσουν καλύτερα το οποιοδήποτε dressing και δεν στεγνώνει τόσο εύκολα. Έτσι μπορείς να βάλεις το dressing από την προηγούμενη μέρα, αν φτιάχνεις τη σαλάτα για το γραφείο.

Ψήσε τα δημητριακά

Αφού βράσεις το κινόα, το ρύζι, τη βρώμη, το καλαμπόκι και ό,τι άλλο επιλέγεις για τη σαλάτα σου, ψήσε για λίγο τους κόκκους στον φούρνο, σε αντικολλητικό χαρτί, για να είναι πιο τραγανοί και να μην μουλιάζουν με το dressing. Και φυτικές ίνες και νοστιμιά αλλά και ωραία αίσθηση στη γεύση.