ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3 πράγματα που κερδίζεις όταν δοκιμάζεις νέες προκλήσεις

Unsplash

Πολλοί πελάτες μου έρχονται και ζητούν κατευθύνσεις για το πώς να ζουν πιο δημιουργικά και να αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι στην επαγγελματική τους ζωή.

Αν μπορούσα να το συνοψίσω σε δύο μόνο προτάσεις, θα πρότεινα τα εξής: να αγκαλιάζεις τις νέες προκλήσεις και να είσαι έτοιμη να εγκαταλείψεις τη ζώνη άνεσης σου για κάτι νέο. Τι μπορείς να κερδίσεις όμως δοκιμάζοντας νέα πράγματα;

Γράφει η Πόπη Δημητροπούλου*, Creative Business Coach, CPC

Ενισχύεται η αυτοπεποίθηση σου με τις προκλήσεις

Κάθε φορά που δοκιμάζεις μία νέα πρόκληση, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση σου. Αρχικά τα πράγματα μπορεί να φαίνονται δύσκολα, όταν ξεπεράσεις όμως τους φόβους σου και τα εμπόδια που μπορεί να συναντήσεις, σου δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψεις δυνάμεις και δεξιότητες που δεν γνωρίζεις ότι κατέχεις. Η διαδικασία της αλλαγής ενισχύει μακροπρόθεσμα την αυτοπεποίθησή σου και δημιουργεί το αίσθημα της ικανοποίησης.

Η δημιουργικότητα ενεργοποιεί

Όταν βιώνεις μια νέα δημιουργική εμπειρία μπορεί αρχικά να αισθανθείς λίγο απογοητευμένη. Μόλις όμως ξεπεράσεις τη φωνή του εσωτερικού κριτή, είναι πολύ πιθανό να απολαύσεις ακόμα και τις πιο θεμελιώδεις πτυχές της δημιουργικότητας. Κι αυτό γιατί καθώς αρχίζεις να προκαλείς τον εαυτό σου να δοκιμάσει μια νέα επαγγελματική απασχόληση ή να εκπαιδευτεί σε κάτι νέο, τότε ο εγκέφαλός σου αρχίζει να δημιουργεί νέες νευρικές συνάψεις. Και πιθανόν να δεις τη ζωή σου με μια ολοκαίνουργια φρέσκια οπτική.

Διευρύνεις τον κύκλο σου

Η πτυχή που όλοι οι πελάτες μου αγαπούν περισσότερο όταν αποφασίζουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να κάνουν κάτι διαφορετικό, είναι οι άνθρωποι που συναντούν στο «ταξίδι» τους. Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια γνωρίζουν ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο ενδιαφέρον και διακατέχονται από την αίσθηση του ανήκειν. Δημιουργείς με αυτόν τον τρόπο, νέες σχέσεις και η κοινή σας εμπειρία προσφέρει μια αίσθηση σύνδεσης. Και ποιος ξέρει πού θα μπορούσε να οδηγήσει; Η διεύρυνση του δικτύου σου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνεις νέους φίλους. Είναι επίσης χρήσιμο αν αποφασίσεις μελλοντικά να αναζητήσεις έναν νέο επαγγελματικό ρόλο.

Βγες λοιπόν από το comfort zone σου και αγκάλιασε την πρόκληση. Κάθε μέρα, κάνε κάτι καινούριο, μια δυναμική κίνηση. Άρχισε να τολμάς βήμα, βήμα, να κάνεις αυτά που ονειρεύεσαι. Η εμπιστοσύνη και η θέληση σου κάθε φορά που θα πετυχαίνεις, θα ανεβαίνει κατακόρυφα.

*Ευχαριστούμε την Πόπη Δημητροπούλου, Creative Business Coach, CPC

Κλείσε μια Δωρεάν Συνεδρία Coaching. Επικοινωνία: www.kalifos.com, τηλ: 6977 075124.