ΥΓΕΙΑ

3 λόγοι που θα σε πείσουν να κοιμάσαι εντελώς γυμνή

Pexels

Ο ύπνος είναι ένα βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Πολλές φορές όμως, δεν του δίνουμε την σημασία που του πρέπει. Αν δεν έχεις κοιμηθεί αρκετά ή καλά, το επόμενο πρωί θα ξυπνήσεις με κακή διάθεση. Θα φαίνεται στο δέρμα σου. Δεν θα μπορείς να αποδώσεις στη δουλειά σου και γενικά θα χαλάσει όλη σου η μέρα. Το tip για να κοιμηθείς καλύτερα, είναι ένα: κάν’ το γυμνή.

Ένας από τους τρόπους να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου, είναι να βγάλεις τα ρούχα σου. Πολύ καλά διάβασες. Κοιμήσου γυμνή για να κοιμηθείς καλύτερα.

Κοιμάσαι καλύτερα όταν η θερμοκρασία του σώματός σου είναι χαμηλότερη

Όσο περισσότερα ρούχα φοράς, τόσο λιγότερη θερμότητα συγκρατεί το κορμί σου. Ακόμα και η παραμικρή αύξηση στη θερμοκρασία του σώματός σου, μπορεί να αυξήσει τη δραστηριότητα σε συγκεκριμένα τμήματα του εγκεφάλου, γεγονός που οδηγεί σε διαταραχή του ύπνου.

κοιμάσαι γυμνή Unsplash

Νιώθεις πιο κοντά συναισθηματικά με τον σύντροφό σου

Όταν κοιμάστε γυμνοί με τον σύντροφό σου, τα σώματά σας παράγουν μεγαλύτερη ποσότητα οξυτοκίνης. Αυτή είναι η “ορμόνη της αγάπης”, η οποία βελτιώνει τη διάθεσή σας, βοηθά στο να μείνει άτρωτο το ανοσοποιητικό σας σύστημα, αλλά και να έρθετε φυσικά πιο κοντά.

Όταν είσαι γυμνή, σε παίρνει πιο γρήγορα ο ύπνος και ξυπνάς πιο εύκολα

Όταν κοιμάσαι γυμνή, έχεις απαλλαγεί από τις πτυχώσεις των ρούχων που κανονικά εμποδίζουν την ανταλλαγή θερμότητας, γεγονός που είναι καλό για την κυκλοφορία του αίματος. Έτσι κοιμάσαι πιο γρήγορα και ξυπνάς πιο εύκολα, κάτι που θα σώσει τις ζωές πολλών ανθρώπων που δεν είναι και τόσο πρωινοί τύποι.