ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3 λόγοι για να εκτιμήσεις τη δουλειά που έχεις τώρα, σύμφωνα με την ειδικό

Unsplash

Όταν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις, η καθημερινότητά σου μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολη. Εάν προσθέσεις σε αυτό, τη δυτική κουλτούρα και τον βομβαρδισμό που δεχόμαστε από τα social media και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για ανθρώπους με success stories και μοναδικό lifestyle, είναι πολύ πιθανό σταδιακά να μπεις σε διαδικασία αυτοαμφισβήτησης. «Γιατί δεν μπορώ να τα καταφέρω; Μήπως είμαι ανεπαρκής; Λιγότερο έξυπνη ή ικανή»;

Σε έναν ιδανικό κόσμο, όλοι θα βρίσκαμε τη δουλειά των ονείρων μας και θα ευημερούσαμε μέσα σε αυτό. Αλλά μπορεί να μην είναι απολύτως εφικτό να πραγματοποιήσεις όλα σου τα όνειρα στην παρούσα στιγμή και να πρέπει να αλλάξεις την οπτική σου, εξετάζοντας τα πράγματα πιο πρακτικά.
Αναγνωρίζοντας ότι δεν είναι πάντα δυνατό να βρεθεί μια σταδιοδρομία που να ανταποκρίνεται σε όλες σου τις ανάγκες, δοκίμασε να αλλάξεις την οπτική σου για το πώς πρέπει να ζεις και να εργάζεσαι για να είσαι περισσότερο ευτυχισμένη.

Γράφει η Πόπη Δημητροπούλου*, Creative Business Coach, CPC

Πολλοί ονειρεύονται να ζήσουν τη ζωή ενός καλλιτέχνη ή να δημιουργήσουν τη δική τους μοναδική επιχείρηση, ή σε μερικές περιπτώσεις να μετακομίσουν σε άλλο τόπο για να αλλάξουν καθοριστικά την καθημερινότητά τους. Αλλά η πραγματικότητα είναι, ότι ακόμη και οι πιο ιδανικοί ρόλοι και οι πιο ειδυλλιακές επιλογές τρόπου ζωής έχουν τα μειονεκτήματά τους.

Ίσως νιώθουν και οι άλλοι το ίδιο με τη δουλειά τους

Επίσης, θέλω να σου υπενθυμίσω ότι η επιτυχία που προβάλουν κάποιοι άνθρωποι κυρίως μέσα από τα social media, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Συνεπώς την επόμενη φορά που θα θαυμάσεις κάποιον για την επιτυχημένη του καριέρα και ζωή, αντί να αμφισβητήσεις εσένα και τις ικανότητές σου, αναρωτήσου αν αυτό που βλέπεις είναι πράγματι αληθινό.

Καλύπτεις τις τρέχουσες ανάγκες

Εάν δεν είναι ρεαλιστικό να εντοπίσεις τη δουλειά των ονείρων σου άμεσα, μην απογοητεύεσαι. Φρόντισε, εφόσον είναι δυνατό, να εργάζεσαι κάπου που να καλύπτει ένα αρκετά καλό ποσοστό σε σχέση με τις ικανότητες και τα ταλέντα σου. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να συμβουλευτείς έναν ειδικό για να σε βοηθήσει να επανεξετάσεις την στάση σου και να πάρεις νέες αποφάσεις.

Αποκτάς δεξιότητες

Μπορεί επίσης να διαπιστώσεις ότι αυτή είναι μια μεταβατική περίοδος όπου συγκεντρώνεις εμπειρία και επιπλέον δεξιότητες, οι οποίες θα σου φανούν άκρως χρήσιμες στο μέλλον. Προσπάθησε να έχεις χρόνο για άλλα πράγματα που απολαμβάνεις στη ζωή και επικεντρώσου στα θετικά της εργασίας που έχεις αυτήν τη στιγμή. Αξιοποίησε τον χρόνο για να προσδιορίσεις τα φυσικά σου πλεονεκτήματα και κάνε δραστηριότητες που σου αρέσουν και σε ενεργοποιούν. Εστίασε περισσότερο στη διαδικασία παρά στα αποτελέσματα.

Να θυμάσαι πως, όπως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, εξίσου μοναδική είναι και η διαδρομή του.

*Ευχαριστούμε την Πόπη Δημητροπούλου, Creative Business Coach, CPC

Κλείσε μια Δωρεάν Συνεδρία Coaching. Επικοινωνία: www.kalifos.com, τηλ: 6977 075124.