ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις πριν μπεις σε σχέση

Unsplash

Το καλοκαίρι είναι εδώ και αυτή την περίοδο οι άνθρωποι είναι πιο χαλαροί και έχουν μία πιο ερωτική διάθεση. Είναι πολύ πιθανό να προκύψει μία νέα γνωριμία και στην πορεία μία όμορφη σχέση ή ακόμα μπορεί να βγαίνεις ήδη με ένα πρόσωπο, με το οποίο σκέφτεσαι να πας τη γνωριμία σας ένα βήμα παρακάτω. Τι πρέπει να σκεφτείς όμως πρώτα;

Αν είσαι σε μία περίοδο της ζωής σου που ψάχνεις πράγματι μία σοβαρή σχέση, σου προτείνουμε να μην δράσεις παρορμητικά, αλλά να κάνεις μία παύση πριν και να σκεφτείς μερικά πράγματα πριν κάνεις το επόμενο βήμα. Για να σε βοηθήσουμε, έχουμε βρει 3 ερωτήσεις που πρέπει να σκεφτείς (και να κάνεις στον/την υποψήφιο/α σύντροφο) πριν κάνεις σχέση, τις οποίες προτείνουν και ειδικοί στο κομμάτι των γνωριμιών.

Πώς νιώθεις για τον τρόπο που επικοινωνoύμε;

Αυτή η ερώτηση στον εκάστοτε σύντροφο μπορεί να έχει πολλά ωφέλη. Πρώτον, δείχνει ότι σε ενδιαφέρει η θετική εξέλιξη της σχέσης και οι αλληλεπιδράσεις σας. Επίσης, δημιουργεί έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας για οποιεσδήποτε ανησυχίες ή προβλήματα ίσως έχουν προκύψει. Ανάλογα με την απάντηση που θα λάβεις, θα μπορούσες να καταλάβεις περισσότερα:

  1. Για το αν υπάρχει αμοιβαιότητα: Αν η επικοινωνία φαίνεται αποτελεσματική και στους 2, είναι καλό σημάδι.
  2. Δυσκολίες στην επικοινωνία: Αν ο άλλος εκφράσει προβληματισμούς, μπορείτε να δουλέψετε από κοινού για την επίλυσή τους
  3. Επίπεδο άνεσης: Η άνεση με την οποία συζητάτε τέτοια θέματα μπορεί να δείχνει την ωριμότητα και το βάθος της σχέσης σας. Είναι μία καλή ευκαιρία για να εξετάσεις τις προθέσεις του.

3 ερωτήσεις που πρέπει να σκεφτείς πριν κάνεις σχέση Unsplash

Υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στο χρόνο που περνάμε μαζί, αλλά και χωριστά;

Ακόμα κι αν είστε σε σχέση, είναι σημαντικό να έχετε τη δική σας ζωή. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια ζωή μαζί. Όμως, όπως σε οτιδήποτε άλλο στη ζωή, πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία. Περνάς χρόνο μόνη σου ή βρίσκεσαι να περνάς όλο τον χρόνο σου με αυτό το ένα άτομο; Σύμφωνα με την έρευνα ψυχολόγων «Τα ζευγάρια που αφιερώνουν 6 ώρες την εβδομάδα στη σχέση τους παρατηρούν βελτίωση στην επικοινωνία, την αγάπη και τον θαυμασμό».

Τι είναι αδιαπραγμάτευτο για εσένα στη σχέση;

Μία ερώτηση που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, αλλά και σε εκείνον. Σε κάθε σχέση, ορισμένα πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Π.χ για κάποιον/-α για να είναι σε σχέση μαζί σου, πρέπει να επικοινωνείτε καθημερινά. Μπορεί να διαπιστώσεις ότι είναι κάτι που δεν μπορείς να δώσεις ή αντίστοιχα να προσφέρει. Σε κάθε περίπτωση, και οι 2 έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες σας και εκεί να δείτε, αν μπορεί ο καθένας από την πλευρά του να ανταπεξέλθει.