ΣΧΕΣΕΙΣ

11 λόγοι για να μην γιορτάσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Unsplash

Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα κακό με το να θέλεις να γιορτάσεις παραδοσιακά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ειδικά αν είσαι σε μια νέα σχέση και όλα είναι καινούρια και συναρπαστικά. Αλλά αν βρίσκεσαι σε μία σταθερή σχέση, η 14η Φεβρουαρίου, δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη υπόθεση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα δυνατά ζευγάρια δεν χρειάζονται την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να επικυρώσουν τον έρωτά τους, αν δεν αισθάνονται την ανάγκη. Και υπάρχουν αρκετοί καλοί λόγοι γι’ αυτό.

11 λόγοι για να μη γιορτάσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου Unsplash

1. Δεν χρειάζεται να επιδεικνύουν την κατάσταση της σχέσης τους

Πολλοί βλέπουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ως την ιδανική ευκαιρία για να επιδεικνύουν την κατάσταση της σχέσης τους. Εξαιτίας αυτού, η 14η Φεβρουαρίου μπορεί να μετατραπεί σε μια μέρα όπου οι άνθρωποι συγκρίνουν την ευτυχία τους. Αλλά όταν βρίσκεσαι σε μια ισχυρή σχέση, δεν χρειάζεται να διατυμπανίσεις την αγάπη σου. Εσύ και ο σύντροφός σου γνωρίζετε ότι τα πάτε καλά, επομένως δεν χρειάζεστε ένα post στα social για να έρθετε πιο κοντά.

2. Ο αυθορμητισμός είναι πολύ πιο διασκεδαστικός

Πολλά ζευγάρια που βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις, απολαμβάνουν να εκπλήσσουν απροσδόκητα τους συντρόφους τους με δώρα και ερωτικά ραβασάκια. Πράγμα που σημαίνει ότι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι πραγματικά απαραίτητη. 

3. Είναι μια μέρα με υπερβολική και άδικη πίεση

Δεδομένου ότι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να ασκήσει μεγάλη πίεση στα ζευγάρια, μπορεί απλά να αποφασίσετε να μην γιορτάσετε καθόλου. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε δώρα ο ένας στον άλλο ή να κάνετε σχέδια για ένα ρομαντικό δείπνο. Σε τελική ανάλυση, το πόσα τριαντάφυλλα θα σου χαρίσει ο/η σύντροφός σου για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν έχει να κάνει με τη δέσμευσή σου, το επίπεδο οικειότητας και τη συνολική ικανοποίηση στη σχέση σου.

4. Υπάρχουν πολλές άλλες ξεχωριστές μέρες

Αν θέλεις να γιορτάσετε μια ειδική περίσταση, μπορείτε να γιορτάσετε την ημέρα που γνωριστήκατε, το πρώτο σας φιλί ή όταν τελικά είπατε και οι δύο «σ’ αγαπώ». Αυτές είναι οι μέρες που πρέπει να σημειωθούν στο ημερολόγιο και να γιορτάζονται μεταξύ σας. Τα δυνατά ζευγάρια το γνωρίζουν αυτό, γι’ αυτό η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να είναι η λιγότερο σημαντική ημέρα αγάπης στη λίστα τους.

5. Γνωρίζουν ότι η ρομαντική αγάπη δεν είναι η μόνη σημαντική αγάπη

Η αγάπη για τον εαυτό είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη ρομαντική αγάπη. Γι’ αυτό οι ειδικοί πάντα δίνουν ιδιαίτερη σημασία στους τρόπους που πρέπει να αγαπήσουμε πρώτα τον εαυτό μας, πριν προσπαθήσουμε να αγαπήσουμε κάποιον άλλο. Τα δυνατά ζευγάρια καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι να εξασκήσουν την αγάπη για τον εαυτό τους και την εκτιμούν πάνω από όλα.

6. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες

Τα δυνατά ζευγάρια πιθανότατα δεν θα τους πείραζε ιδιαίτερα, αν συνειδητοποιούσαν ότι έχασαν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Το να κάνεις κάτι για τον σύντροφό σου ή να γιορτάσετε την αγάπη σας ο ένας για τον άλλον δεν χρειάζεται μια συγκεκριμένη μέρα. Τα δυνατά ζευγάρια δεσμεύονται να γιορτάζουν τον έρωτά τους με μεγάλους και μικρούς τρόπους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όχι μόνο μια μέρα που η κοινωνία έχει επιλέξει για αυτά.

7. Ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Όταν είσαι σε μια δυνατή σχέση, είναι εύκολο να μιλήσεις για το τί σημαίνουν οι γιορτές για εσένα. Επομένως το πιθανότερο είναι ότι έχεις ήδη συζητήσει τα συναισθήματά σου για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Αν όχι, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να είσαι ξεκάθαρη. Εάν υπάρχει έντονη επιθυμία να γιορτάσετε την ημέρα με συγκεκριμένο τρόπο, θα πρέπει να το συζητήσετε. Κι όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα, μπορεί να υπάρξει μια διαπραγμάτευση γύρω από το θέμα και ίσως μια καλύτερη κατανόηση του γιατί ή γιατί όχι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι σημαντική.

8. Μερικές φορές είναι πιο διασκεδαστικό να μποϊκοτάρεις τους κοινωνικούς κανόνες

Το να επαναστατείς ενάντια σε κάτι τόσο επιφανειακό, όπως η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με τον έρωτά σου στο πλευρό σου, είναι ρομαντικό με τον δικό του τρόπο. Για μερικά ζευγάρια, είναι ο τρόπος τους να γιορτάζουν την ημέρα μαζί… κατά του Αγίου Βαλεντίνου.

9. Το να έχεις έναν Βαλεντίνο δεν πρέπει να είναι στόχος

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα στη ζωή που είναι πιο σημαντικά από το ραντεβού μια συγκεκριμένη ημέρα κάθε χρόνο. Τα δυνατά ζευγάρια γνωρίζουν την αξία των πραγματικά σημαντικών πραγμάτων και ξέρουν πόσο τυχερά είναι, που έχουν τα πράγματα που έχουν σημασία. Εάν περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί και προσπαθείτε  να καταλαβαίνετε ο ένας τον άλλον περισσότερο κάθε μέρα, αυτό είναι πραγματικά το μόνο που χρειάζεσαι.

10. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι θόρυβος

Για μερικά δυνατά ζευγάρια που εκτιμούν την αγάπη και τη σύνδεση που μοιράζονται, η έμφαση στην αγορά δώρων μπορεί να μειώσει το πραγματικό νόημα της ημέρας. Εάν νιώθεις λίγο ανόητο να αγοράσεις μια κάρτα ή σοκολατάκια καρδούλες, μόνο και μόνο λόγω επειδή είναι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, είσαι ΟΚ. Η παραίτηση από την υλική πλευρά των πραγμάτων μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό στη σχέση σου.

11. Ξέρουν ότι δεν εδραιώνει μια σχέση

Για να δουλέψει πραγματικά μια σχέση, δεν μπορείς να κάνεις απλά ωραία πράγματα σε ειδικές μέρες. Τα δυνατά ζευγάρια γνωρίζουν ότι μια αληθινή σύνδεση απαιτεί δουλειά κάθε μέρα. Τα λούτρινα και τα λουλούδια δεν στερεώνουν μια σχέση. Η αγάπη θέλει δουλειά, χρόνο και υπομονή και μπορεί να βοηθήσει σε περιόδους σύγκρουσης και να ανοίξει την πόρτα στην ανοιχτή επικοινωνία. Είναι επίσης κάτι για το οποίο πρέπει να προσπαθείς συνεχώς, και όχι μόνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.