ΟΡΓΑΣΜΟΣ

10 πράγματα που (μάλλον) δεν ξέρεις για τον οργασμό

Pexels

Ο οργασμός για ορισμένες από εμάς, μοιάζει δύσκολος, αλλά δεν είναι ακατόρθωτος. Μάλιστα, υπάρχουν ορισμένα μυστικά που εγγυώνται την απόλαυσή σου. Ξεκινώντας τη μνεία σε αυτή τη θεάρεστη πράξη, λοιπόν, επιλέξαμε να σε ξεναγήσουμε στα άδυτα του οργασμικού σύμπαντος, τις κρυμμένες πτυχές της κορύφωσης, τα αβάδιστα μονοπάτια της ολοκλήρωσης.

Βρήκαμε 10 πράγματα τα οποία (υπό φυσιολογικές συνθήκες) δεν γνωρίζεις για τον οργασμό. Στα προσφέρουμε σε μια λίστα, όχι και τόσο σέξι όσο θα περίμενες.

1. Ένα έμβρυο μπορεί να αυνανιστεί στη μήτρα

Το έχουν μελετήσει ραδιολόγοι. Διότι ο Φρόυντ δεν υποστήριζε τυχαία ότι ο άνθρωπος από μωρό ακόμα είναι φιλήδονο ον.

2. Δε χρειαζεσαι γεννητικά όργανα για να τον βιώσεις

Εφόσον ο οργασμός είναι αντανακλαστικό του νευρολογικού μας συστήματος, μπορεί να πυροδοτηθεί από μέρη του σώματος πέραν της περιοχής των γεννητικών οργάνων – όπως για παράδειγμα το γόνατο ή το στήθος. Σε περίπτωση δηλαδή που είσαι έξω και πρέπει οπωσδήποτε να έρθεις σε οργασμό, χάιδεψε τα γόνατά σου.

3. Ο οργασμός ακόμα και νεκρούς ανασταίνει

Όχι κυριολεκτικά, αλλά επειδή η έδρα που προκαλεί τον οργασμό είναι στο τέλος της σπονδυλικής στήλης, aka ιερό οστό, αν ερεθίσεις την περιοχή με ηλεκτρισμό, μπορείς να προκαλέσεις έναν οργασμό. Ναι, λειτουργεί ακόμα και σε κάποιον που είναι εγκεφαλικά νεκρός.

4. Ο οργασμός προκαλεί κακοσμία

Έχει παρατηρηθεί ότι μια ώρα μετά το σεξ, οι γυναίκες εμφανίζουν στο στόμα τους μια «μυρωδιά σπέρματος». Τσιχλίτσα, οδοντόβουρτσα, ξέρεις πώς είναι αυτά.

5. Ο οργασμός μπορεί να σου σταματήσει τον λόξυγγα

Η χρηστική αξία αυτής της πληροφορίας είναι ακόμα υπό αναζήτηση.

6. Κάποτε οι γυναικολόγοι συνταγογραφούσαν «οργασμό» για γονιμότητα

Στις αρχές του 20ου αιώνα, οι γυναικολόγοι πίστευαν ότι οι συσπάσεις που προκαλούνται από έναν οργασμό, μπορούν να «σπρώξουν» αποτελεσματικότερα το σπέρμα στον κόλπο, ώστε να γονιμοποιηθεί το ωάριο. Ονομαζόταν «η θεωρία του ρουφήγματος».

7. Οι αγρότες ερεθίζουν τα γουρούνια τους

Όχι από βίτσιο, αλλά επειδή το να ερεθίζεις σεξουαλικά τα γεννητικά όργανα του θηλυκού γουρουνιού, ενώ δέχεται το σπέρμα, αυξάνει τις πιθανότητες για επιτυχή γονιμοποίηση.

8. Οι αγρότες ερεθίζουν τα γουρούνια τους χρησιμοποιώντας δονούμενος γονιμοποιητές

Ναι αυτό έπρεπε να είναι ξεχωριστή πληροφορία, μόνο και μόνο για το γεγονός ότι τα γουρούνια, όπως και να το πεις, χρησιμοποιούν sex toys.

9. Οι εργαστηριακές μελέτες για τον οργασμό, κάνουν καλό

Υπήρξε ένα όργανο που δημιουργήθηκε για χρήση σε εργαστηριακές μελέτες – μια κάμερα ενσωματωμένη σε ένα ομοίωμα πέους – ώστε να μελετηθεί τι συμβαίνει εσωτερικά στο σώμα μιας γυναίκας όταν φτάνει σε οργασμό.

10. To σπέρμα φτάνει μέχρι τις παντόφλες

Ο Alfred Kinsey διεξήγε ένα πείραμα στο οποίο έβαλε στη σειρά άντρες να ξαπλώσουν ο ένας δίπλα στον άλλον και να αυνανιστούν, ώστε να υπολογίσει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το σπέρμα. Ο νικητής έφτασε σχεδόν τα 2,5 μέτρα. Δεν μπορεί να έχεις αφήσει πιο μακριά τις παντόφλες σου.