ΔΙΑΤΡΟΦΗ

10 ωφέλιμοι λόγοι για να τρως κάθε μέρα αγγούρι

Unsplash

Η ιστορία λέει ότι τα πρώτα θερμοκήπια αγγουριού στήθηκαν στην Αρχαία Ρώμη κι αυτό γιατί ο αυτοκράτορας Τιβέριος ήθελε να τα απολαμβάνει κάθε μέρα. Το αγγούρι ανήκει στην οικογένεια των κολοκυνθών και τρέφει τους ανθρώπους εδώ και τουλάχιστον 3.000 χρόνια.

Το 95% της σύστασής του είναι νερό και η φλούδα του λειτουργεί σαν γόμα για τους λεκέδες από μαρκαδόρο στους τοίχους. Αυτά είναι μόνο μερικά από όσα δεν ξέρεις για το κοινό πλην πολύτιμο λαχανικό που λέγεται αγγούρι και αξιώνει ισόβια θέση στο διατροφολόγιό σου για τους παρακάτω λόγους:

10 ωφέλη του αγγουριού στον οργανισμό σου

Ενεργοποιεί το κολλαγόνο του δέρματος

Το οποίο μεταξύ άλλων σημαίνει πως το αγγούρι συμβάλλει στην καταπολέμηση του πρηξίματος, της κυτταρίτιδας και των ρυτίδων.

Είναι γεμάτο βιταμίνες

Περιέχει πολλαπλές βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, ενώ τρώγοντάς το με τη φλούδα, λαμβάνεις μια καλή δόση βιταμίνης C.

Κάνει καλό στα μαλλιά

Το πυρίτιο και το θείο που επίσης εντοπίζονται στο αγγούρι βελτιώνουν την ποιότητα των μαλλιών.

Φρεσκάρει την αναπνοή

Είναι φυσικός σύμμαχος κατά της κακοσμίας του στόματος. Αν δεν έχεις τσίχλα, πάρε λίγο αγγούρι και πίεσέ το στον ουρανίσκο σου για μερικά δευτερόλεπτα.

Ρίχνει την πίεση

Το αγγούρι μειώνει τη χοληστερόλη και άρα ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.

Σε πηγαίνει στην τουαλέτα

Η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό είναι ο Νο1 λόγος που το αγγούρι κρατάει μακριά τη δυσκοιλιότητα.

Το αγγούρι έχει νερό

Τι σημαίνει αυτό; πως ως βασικό φυσικό διουρητικό, βοηθάει τον οργανισμό σου να αποβάλλει τις τοξίνες.

Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες

Ειδικά για εμάς τις γυναίκες, το αγγούρι είναι ακόμα πιο απαραίτητο, καθώς η περιεκτικότητά του σε λιγνάνες μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στο μαστό, τις ωοθήκες ή τη μήτρα.

Ο χυμός του ρυθμίζει την ινσουλίνη

Το αγγούρι έχει καλή επίδραση και στην παραγωγή ινσουλίνης, αφού στον χυμό του εντοπίζεται μία ορμόνη που ενισχύει την παραγωγή της στο πάγκρεας.

Δεν παχαίνει, ομορφαίνει

Γιατί όπως ήδη γνωρίζεις, περιέχει 95% νερό και 5% διαιτητικές ίνες. Φάε ελεύθερα.