24media Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τόνια Σωτηροπούλου: Ο έρωτας, η φιλία, η ψυχανάλυση και τα μυστικά της σε ομορφιά και fitness

HAIR STYLING: ΑΛΕΞ ΠΑΡΙΣΗΣ

Από τη στιγμή που συναντηθήκαμε με την Τόνια Σωτηροπούλου στο Grand Hyatt για αυτή τη φωτογράφιση, μέχρι σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετές φορές. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα από τη φωτογράφιση, μπήκαμε σε καραντίνα, μείναμε για 2 μήνες σε επίσημο lockdown και τώρα μετά την άρση των περισσότερων μέτρων καταφέραμε να μιλήσουμε ξανά σε μία άλλη, πιο αισιόδοξη βάση.

Τα πράγματα έχουν αρχίσει σταδιακά να επιστρέφουν στο «νέο» φυσιολογικό και οι δυο μας μπορέσαμε με περισσότερη ηρεμία -και λιγότερο άγχος- να μιλήσουμε για τον τρόπο με τον οποίο η Τόνια βίωσε την καραντίνα, για το κίνημα “Support Art Workers” και για τα αγαπημένα της σε μόδα, ομορφιά και fitness.

 

Κατά τη διάρκεια των 2 μηνών της καραντίνας, η Τόνια εκτίμησε και σεβάστηκε την ελευθερία που έχουμε δεδομένη στην καθημερινότητά μας. «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα, όπως και για όλους μας άλλωστε. Πέρα από το στρες για το μέλλον που κατά καιρούς με κυρίευσε, πέρασα όμορφα. Έκανα ενδοσκόπηση, ασχολήθηκα πραγματικά με τους ανθρώπους που αγαπώ, έστω και από απόσταση. Εκτίμησα και σεβάστηκα την ελευθερία που τόσο δεδομένη έχουμε στην κανονική καθημερινότητα μας. Μαγείρεψα πολύ (η συνταγή που έφτιαξα περισσότερο ήταν banana bread). Είδα ταινίες που ήθελα χρόνια να δω. Διάβασα κι έκανα άπειρες βόλτες, μοναχικές, με τον σκύλο μου, στους λόφους της Αθήνας».

Αγαπημένη στιγμή της ημέρας της ήταν η δύση στου Φιλοπάππου με θέα την Ακρόπολη. «Συνειδητοποίησα ουσιαστικά ποσό χαρούμενη με κάνει το ηλιοβασίλεμα. Η άσκηση έγινε αγάπη και όχι αγγαρεία. Ήταν ένα δώρο τελικά. Ξεκαθάρισα το μυαλό μου, έβαλα στόχους και έμαθα να ζω στο παρόν» λέει η Τόνια.

«Δεν είχα σκεφτεί ποτέ πως θα έρθει η ώρα που δεν θα μπορώ να αγκαλιάσω τη μητέρα μου για τη δική της ασφάλεια»

Αυτό που τη δυσκόλεψε περισσότερο ήταν η ουσιαστική απόσταση που είχε από τα αγαπημένα της πρόσωπα. «Πήγα να δω τους γονείς μου, οι οποίοι είναι μεγάλοι σε ηλικία. Βρεθήκαμε στον κήπο του σπιτιού τους, χαιρετηθήκαμε από μακριά. Καθίσαμε σε απόσταση ο ένας από τον άλλο και είπαμε τα νέα μας. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ πως θα έρθει η ώρα που δεν θα μπορώ να αγκαλιάσω τη μητέρα μου για τη δική της ασφάλεια. Με δυσκόλεψε επίσης ο θυμός που κατά καιρούς παρατηρούσα στα social media». Και τονίζει πως αυτό που απόλαυσε περισσότερο ήταν ο χρόνος με τον εαυτό της, οι μεγάλοι περίπατοι και η άσκηση στη φύση.

 

Κοστούμι BSB, καρφίτσα ilianas.com.

Το διάστημα της καραντίνας οι περισσότεροι κάναμε την προσωπική μας ενδοσκόπηση. Αναθεωρήσαμε, εκτιμήσαμε πράγματα και αξίες. «Αυτό που έχω αποκομίσει από αυτή την περίοδο και δεν θέλω να ξεχάσω είναι η ευγνωμοσύνη για πράγματα που συνήθως παίρνουμε ως δεδομένο, όπως η υγεία μας και η ελευθερία» τονίζει η Τόνια.

Η Τόνια Σωτηροπούλου παραδέχεται πως σήμερα το συναίσθημα του φόβου και της ανησυχίας έχει καταλαγιάσει μέσα της

Αν υπάρχει κάτι που την έκανε να απογοητευτεί την περίοδο του outbreak του κορονοϊού ήταν η αδικία και ο θυμός. «Με θύμωσε και με απογοήτευσε η αδικία και ο θυμός που εκφράζει ο κόσμος κάτω από κάθε άρθρο, κάτω από κάθε πράξη καλής θέλησης. Από τη μια θεωρώ πως είναι μια συνθήκη που μας ένωσε βαθιά. Από την άλλη ήταν μια κατάσταση που πυροδότησε αντιπαραθέσεις».

 

Η Τόνια παραδέχεται πως σήμερα το συναίσθημα του φόβου και της ανησυχίας έχει καταλαγιάσει κατά πολύ μέσα της. «Αποφάσισα να πάρω απόσταση από πράγματα που δεν μπορώ να ελέγξω. Και να εστιάσω στα θετικά. Έβαλα στόχους και συνεχίζω με το τι θα γίνει από δω και πέρα. Κάπου διάβασα πως φτωχός δεν είναι αυτός που έχει χρήματα αλλά αυτός που δεν έχει ιδέες. Είναι κάτι που επικροτώ. Και πιστεύω πως όλοι θα κάνουμε την προσπάθεια μας».

#Support Art Workers

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην συζητήσουμε για το κίνημα “Support Art Workers”. «Είναι μια πρωτόγνωρη συνθήκη. Σαφέστατα και ανησυχώ, κυρίως για ανθρώπους που γνωρίζω, οι οποίοι βιοπορίζονται εξ ολοκλήρου από το θέατρο και τις συναυλίες. Έχουν ήδη παρθεί κάποια μέτρα αν και πιστεύω πως μακροπρόθεσμα κανένα επίδομα δεν είναι η μόνιμη λύση. Σε κανέναν κλάδο δεν θα μπορούσε να είναι. Το θέμα είναι να υπάρξουν τρόποι η κάθε συναυλία, η κάθε ταινία, η κάθε παράσταση να υπάρξει, έστω κι αν αυτό γίνει για μια περίοδο κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές. Η τέχνη δεν θα πεθάνει ποτέ. Η τέχνη φέρνει την αλλαγή και την ανακούφιση σε κάθε επίπονη περίοδο. Ίσως είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε πιο συλλογικά και λιγότερο ανταγωνιστικά, έτσι ώστε να βρούμε λύσεις».

Η Τόνια Σωτηροπούλου ξεκίνησε ψυχανάλυση στα 18 της χρόνια και συνεχίζει μέχρι σήμερα στα 33 της (γιόρτασε τα γενέθλιά της εν μέσω καραντίνας). «Φυσικά και συνεχίζω και θα συνεχίζω για πάντα. Ποτέ δεν παύεις να εξελίσσεσαι, η αυτοβελτίωση για μένα είναι το καλύτερο δώρο που έχω κάνει στον εαυτό μου. Ξεκίνησα ψυχανάλυση στα 18 μου, NLP στα 25 και συνεχίζω με διαφορετικούς δασκάλους και θεραπευτές. Οφείλουμε να αγαπάμε και να φροντίζουμε την ψυχή μας, όπως το σώμα μας».

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, η Τόνια μοιράστηκε μαζί μας αρκετές φορές το αναπόσπαστο κομμάτι που έχει ο διαλογισμός στη ζωή της. «Όταν ξεκίνησα να διαβάζω συγγραφείς όπως οι Robin Sharma, Osho και Deepak Chopra άρχισα να μπαίνω στη φιλοσοφία του διαλογισμού και της σύνδεσης με το σύμπαν. Μετά παρακολουθώντας NLP άρχισα να εξελίσσω την αυτοσυγκέντρωση μου και πλέον ο διαλογισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου, της αυτό- θεραπείας και της κάθαρσης μου» περιγράφει η Τόνια.

Καραντίνα Παγκράτι

Αυτό το διάστημα στο σπίτι της έζησε και την «Καραντίνα Παγκράτι» τη διαδικτυακή εκπομπή του Κωστή Μαραβέγια που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας. «Νομίζω η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όπως και κάθε άλλη ενέργεια καλλιτεχνών πρόσφερε χαρά και ελπίδα στον κόσμο. Ο Κωστής είναι ο σύντροφος μου, άρα το ότι υπάρχει ωραία μουσική στο σπίτι μου είναι ένα δώρο».

Η Τόνια Σωτηροπούλου φωτογραφήθηκε στο Grand Hyatt Athens, την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020.

Η καραντίνα ήταν ένα μεγάλο crash test για τις σχέσεις. Στη δική της τι αντίκτυπο είχε; «Όλες οι σχέσεις έχουν εύκολες και δύσκολες στιγμές. Είμαστε μονάδες που σεβόμαστε ο ένας τον χώρο του άλλου και οποιαδήποτε διαφωνία τη λύνουμε πολιτισμένα και ήρεμα». Η δημιουργία οικογένειας δεν είναι προτεραιότητα για την Τόνια, αλλά όπως λέει η ίδια «κάποια στιγμή νομίζω ότι θα το κάνω».

«Ο έρωτας για μένα δεν είναι κάτι επίπονο»

Όταν τη ρωτάω αν για εκείνη μετράει περισσότερο να είναι φουλ ερωτευμένη και στα κόκκινα ή να έχει μία ήρεμη σχέση και αρμονία μου απαντά πώς «ο έρωτας είναι στιγμές. Από τα 17 μέχρι τα 25 μπερδεύεις το πάθος με την πραγματική αγάπη. Ο πραγματικός έρωτας είναι η συνθήκη που πάνω από όλα σε κάνει να αισθάνεσαι χαρούμενος και πλήρης. Όποτε πλέον πολύ συνειδητά, ο έρωτας για μένα δεν είναι κάτι επίπονο ή κάτι που ζεις στα κόκκινα, όπως το χαρακτήρισες, αλλά η αρμονία».

 

Η Τόνια Σωτηροπούλου και ο Κωστής Μαραβέγιας μένουν στο Παγκράτι σε ένα σπίτι όχι μεγάλο, αλλά με πολύ φως και υπέροχη ενέργεια. Από το παράθυρό της, η Τόνια βλέπει τον Λόφο Αρδηττού και στο βάθος την Ακρόπολη. Το κέντρο της αρέσει πολύ. «Συχνάζω στο Παγκράτι – Μετς, σε συγκεκριμένα εστιατόρια στο Κολωνάκι και στου Ψυρρή. Το αγαπημένο μου καφέ της πόλης είναι το Στυλ στου Ψυρρή. Είναι σαν να πηγαίνεις σε νησί. Έχει μία υπέροχη πίσω αυλή. Λατρεύω τον Εθνικό Κήπο και τον λόφο Φιλοπάππου για να αθλούμαι και να περπατάω».

Όταν τη ρωτάω με ποιο τραγούδι χορεύει σαν να μην τη βλέπει κανείς μου απαντά πως το “Hymn for the Weekend” των Coldplay της προκαλεί απίστευτη χαρά. Ένα ακόμα τραγούδι που λατρεύει είναι «Το καλοκαίρι θα ‘ρθει» του Φοίβου Δεληβοριά. Τα τραγούδια «Φάρος» και «Αφήνομαι» του Κωστή Μαραβέγια θεωρεί ότι είναι 2 από τα ωραιότερα της ελληνικής δισκογραφίας.

«Η φιλία είναι η αξία που βάζω πάνω από οτιδήποτε στη ζωή μου»

Η Τόνια βλέπει αρκετά Netflix. «Όταν ξεκινάω κάτι πάντα το τελειώνω. Αυτή τη στιγμή βλέπω το “Call My Agent!” το οποίο το λατρεύω. Αγαπημένη σειρά για φέτος είναι το “Αfter life”.

Όταν μπορέσουμε να ταξιδέψουμε ξανά η Τόνια ονειρεύεται να επισκεφτεί πρώτα την Ύδρα, ένα νησί που όπως λέει αγαπά πολύ και της έχει λείψει. Ακόμα μία τεράστια αγάπη για την Τόνια είναι και οι φίλοι της. «Έχω πολλούς φίλους. Είμαι καλή και πίστη φίλη. Για μένα οι φίλοι μου είναι οικογένεια. Είναι η αξία που βάζω πάνω από οτιδήποτε στη ζωή μου».

Όσον αφορά στα επαγγελματικά της, η Τόνια αποκαλύπτει πως τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας “Man of God”, στην οποία πρωταγωνιστεί, θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο, σε Αθήνα και Αίγινα.

«Πρόκειται για μία ταινία της Yelena Popovic. Είναι η ιστορία της ζωής του Αγίου Νεκτάριου, τον οποίο υποδύεται ο Άρης Σερβετάλης. Είναι τιμή μου που είμαι μέρος της και ακόμα μεγαλύτερη τιμή που συμμετέχω σε μια ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν ηθοποιοί όπως η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Alexander Petrov και ο Mickey Rourke» λέει η Τόνια, ενώ αποκαλύπτει πως έχει κάνει συζητήσεις για τη σεζόν που έρχεται, αλλά δεν γνωρίζει τι από αυτά θα υλοποιηθεί.

Τα μυστικά της για μόδα, ομορφιά και fitness

Μπορεί η Τόνια Σωτηροπούλου να μην είναι φαν του έντονου μακιγιάζ (συνήθως τη βλέπουμε εντελώς άβαφη), όμως είναι φαν της περιποίησης. Και μοιράζεται μαζί μας κάποια από τα μυστικά ομορφιάς της.

«Περιποιούμαι πολύ το δέρμα μου. Φροντίζω να το καθαρίζω πρωί βράδυ. Χρησιμοποιώ πολλά διαφορετικά προϊόντα ενυδάτωσης. Δεν χρησιμοποιώ make up αλλά bb cream με αντιηλιακή προστασία. Το αγαπημένο μου προϊόν είναι η A-Z BB cream The One της Oriflame.

 

Είναι σημαντικό να αλλάζουμε ενυδατική κάθε 2 μήνες περίπου γιατί το ph του δέρματος σου συνηθίζει αν χρησιμοποιείς για καιρό το ίδιο προϊόν και παύει να έχει αποτέλεσμα. Χρησιμοποιώ πάντα serum και 3 φορές την εβδομάδα φυτικές μάσκες. Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι ο καθαρισμός με σαπούνι προσώπου πρωί και βράδυ».

Το άρωμα που φοράω τα τελευταία 18 χρόνια είναι το Hypnose της Lancôme».

Θέλω να αισθάνομαι άνετα. Τα items που έχω αγαπήσει περισσότερο τα τελευταία 2 χρόνια είναι οι μπλούζες light cashmere, της Intimissimi. Τις έχω σε όλα τα χρώματα.

Η καθημερινή «στολή» μου είναι τζιν, t-shirt και sneakers adidas Stan Smith».

Γυμνάζομαι 6 φορές την εβδομάδα. Περπατάω τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα την ημέρα, πηγαίνω για τρέξιμο, ποδήλατο, κάνω γιόγκα κάθε Κυριακή. 2-3 φορές την εβδομάδα γυμνάζομαι με λάστιχα».

Επειδή αγαπώ τη γυμναστική και τρέφομαι σχετικά σωστά, ως επί το πλείστον δεν παίρνω εύκολα βάρος. Είμαι συν- πλην 2 κιλά».

Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία το ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens (Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 115).