ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

To assai είναι ένα club γυναικών που θα απολαύσεις μόνο αν είσαι ο εαυτός σου

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Αναζητώντας μια κατάλληλη φράση για να ξεκινήσω αυτό το εδώ το κείμενο που έχει στον πυρήνα του την ομορφιά, έπεσα σε ένα απύθμενο πηγάδι με κλισέ: «σημασία δεν έχει να δείχνεις όμορφη, αλλά να είσαι», «η ομορφιά πηγάζει από μέσα» και πως «η ευτυχία είναι το καλύτερο καλλυντικό». Το απόσταγμα όλης αυτής της ομολογουμένως τετριμμένης, αλλά βαθιά αληθινής σοφίας που συνδέει το τι είμαστε με το πώς δείχνουμε, ακούει στο όνομα assai.

Στην Κηφισίας, στο ύψος του Χαλανδρίου, η Ειρήνη Θαλασσινού και η Γεωργία Κικεντζή έχουν δημιουργήσει ένα κέντρο αισθητικής και ευεξίας που συνδέει στην πράξη το συναίσθημα και την ψυχολογία, με την εικόνα. Ο μινιμαλ χώρος και οι καμπύλες που ολοκληρώνουν και συναποτελούν το assai, είναι ενδεικτικά της ενέργειας που δεν σταματά να ρέει και να διαχέεται από την πρώτη στιγμή της υποδοχής. Η γυάλινη πόρτα που διαχωρίζει το assai από τον έξω κόσμο, είναι αυτή που ευγενικά σε προτρέπει να ξεφορτώσεις πάσης φύσεως μπαγκάζια και να αφεθείς στα χέρια των επαγγελματιών skin & body coaches.

Το assai ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια ως ένας χώρος που το κάθε αισθητικό πρόβλημα επιδερμίδας αντιμετωπιζόταν ολιστικά. Η αισθητική όμως όλα αυτά τα χρόνια, εκτός από αντικείμενο εργασίας, αποτελούσε και μια απο τις βασικές Αρχές και Αξίες της Ειρήνης και της Γεωργίας, κάτι που τελικά μεταμόρφωσε το assai από κέντρο ολιστικής αισθητικής και ευεξίας, σε μία κοινότητα Ολιστικής Ανάπτυξης και Υποστήριξης των μελών της. Στον κατάλογό τους θα βρεις τεχνικές και θεραπείες που δουλεύουν σε σωματικό επίπεδο δέρματος, σε επίπεδο συναισθήματος και σε ψυχικό επίπεδο με ενεργειακές θεραπείες και διαλογισμούς.

Η Ειρήνη και η Γεωργία ήταν δυο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, με εντελώς διαφορετική προσέγγιση στη ζωή και εκ διαμέτρου αντίθετες αντιδράσεις στα διάφορα ερεθίσματα! Δεν υπήρχε καμία κοινή γραμμή, όταν γνωρίστηκαν. Οι δυο τους συνεργάζονταν και μεγάλωσαν επαγγελματικά σε ένα περιβάλλον που τους έμαθε την ολιστική προσέγγιση της ομορφιάς και πώς αυτή κερδίζεται μέσα από αυτόν τον ολιστικό τρόπο.

«Πριν από 25 χρόνια αυτό φάνταζε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας στον χώρο της αισθητικής, αλλά για εμάς είχε γίνει το αυτονόητο. Δυστυχώς το περιβάλλον τότε ήταν ανταγωνιστικό και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την σταδιακή αποχώρηση μας απο αυτόν τον χώρο. Και τότε μας χτύπησε κεραυνός, γιατί αυτό ηταν και το πρώτο κοινό σημείο που διακρίναμε μεταξύ μας. Η ανάγκη για ομαδική δουλειά και υποστήριξη, χωρίς κανέναν ανταγωνισμό! Πάντα πιστεύαμε οτι το κοινό καλό κερδίζεται με ομαδικότητα και ευγένεια», λένε η Γεωργία και η Ειρήνη σχετικά με το πώς γνωρίστηκαν και τι ήταν αυτό που τις έφερε κοντά.

Είστε μια επιχείρηση που αποτελείται στο 100% από γυναίκες. Πώς είναι αυτή η συνεργασία και γιατί το έχετε επιλέξει;

Το επιλέξαμε από την μεγάλη αγάπη που έχουμε για τις γυναίκες, για τις γυναικάρες! Μέσα από την κοινότητα assai που έχουμε δημιουργήσει για την Ολιστική Ανάπτυξη των Γυναικών, καλούμε όλες τις γυναίκες να αφήσουν ρόλους και ενοχές, να απελευθερώσουν την εσωτερική τους δύναμη, πάνω και πέρα από την εξωτερική εμφάνιση. Πιστεύουμε οτι είναι ο μόνος τρόπος για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!

assai Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Σκεφτήκατε ποτέ να τα παρατήσετε; Τι σας έκανε να αλλάξετε γνώμη;

Υπήρξαν αρκετές φορές που νιώσαμε μόνες μας από πλευράς υποστήριξης του κράτους σαν μηχανισμός για την επιχειρηματικότητα εν καιρώ οικονομικής κρίσης, covid και τωρα ενεργειακής κρίσης, και άλλες τόσες φορές η αγάπη και η υποστήριξη του κοινού μας και της κοινότητας μας, μας άλλαξε γνώμη! Εξάλλου οι μάχες δεν κερδίζονται αφήνοντας τα όπλα.

Ακόμα και η χειρότερη μάχη που δώσαμε με τον καρκίνο του μαστού, έγινε το μεγαλύτερο μας όπλο για να αλλάξουμε ριζικά την νοοτροπία της ζωής και των προτεραιότητων. Έτσι γεννήσαμε ένα ακόμα παιδί μας, τον «φύλακα της επιδερμίδας» για όσες πέρασαν και περνούν από ακτινοθεραπείες λόγω καρκίνου του μαστού, το The Milky Way Skin Guardian by DROPS of Greece. Είναι μια κρέμα ανάπλασης, αποκατάστασης και θωράκισης της επιδερμίδας για τους μαστούς. Και εδώ γυναικάρες πάλι έπαιξαν τον ρολο τους, αφού οι μαστολόγοι και ογκολόγοι που δέχτηκαν να κάνουν την κλινική έρευνα της κρεμας μας, είναι μόνο γυναίκες. Σύντομα θα κυκλοφορήσει κι ελπίζουμε να δώσει σε εσάς όλη την υποστήριξη και αγάπη που έχουμε βάλει σε αυτό το προϊόν.

Ποια είναι μερικά tips που θέλετε να δώσετε σε γυναίκες που θέλουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση;

Να κυνηγήσουν τα όνειρά τους!

Να φτιάξουν την πραγματικότητα που εκείνες θέλουν για τους εαυτούς τους.

Να μην ξεχνάνε να είναι συνεδεδεμένες με το συναίσθημα τους.

assai Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Τι είναι αυτό που κάνει τον κόσμο να επιστρέφει στο assai;

Πέραν του αποτελέσματος και το οτι οι παροχές μας έιναι παραπάνω απο value for money, το assai είναι ένας χώρος προστατευμένος για την καθεμία. Εκεί που μπορεί να είναι ο πραγματικός της εαυτός, ένα club! Τόσα χρονια είδαμε εδώ ανθρώπους να συνεργάζονται, να χτίζουν φιλίες, επιχειρήσεις ή ακόμα και να αλλάζουν καριέρα, επειδή οι γνωριμίες τους εδώ τους βοήθησαν να κάνουν κάποιο όνειρο τους πραγματικότητα.

Τα είδαμε να συμβαίνουν εκατοντάδες φορές, δεχτήκαμε λουλούδια, δώρα, τούρτες και ένας θεός ξέρει τι άλλο.

 

Όταν κλέινει η πόρτα του assai κάθε γυναίκα που περνάει μέσα αισθάνεται απόλυτα ασφαλής να είναι ο εαυτός της. Ούτε που φαντάζεστε πόσα πράγματα συζητιούνται εδώ και δεν αφορούν κρέμες, αναγεννητική αισθητική και θεραπείες.

Μέσα σε αυτόν τον χώρο αλλάζουμε όλοι, απελευθερωμένοι από την ενοχή ότι αλλάζουμε, απελευθερωμένοι από έναν κοινωνικό κώδικα που εκφράζουμε δημόσια.

assai Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Αν έπρεπε να δώσετε μόνο μία συμβουλή ομορφιάς, ποια θα ήταν αυτή;

Οι ενοχές ασχημαίνουν!

assai Healthy Skin I Skin Spa: Μυκηνών 3, Χαλάνδρι – 211 705 8261