ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μαρία Σολωμού, πώς περνάς στην καραντίνα;

24media Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Αν και η Μαρία Σολωμού από την τρίτη εβδομάδα της καραντίνας δουλεύει πυρετωδώς για τη νέα σειρά «Εγκλωβισμένες» που υπογράφει ο Γιώργος Φειδάς, βρίσκεται σε πειθαρχημένη καραντίνα. Στέλνει SMS στο 13033 μόνο για να βγάλει τον σκύλο της βόλτα, μαγειρεύει (θέλοντας και μη) κυρίως σαλάτες και δίνει στον εαυτό της μόνο 1 ρεπό την εβδομάδα από τη γυμναστική. Και μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση έχει βρει μία νέα μεγάλη χαρά. Ξυπνάει χωρίς ξυπνητήρι. Και το απολαμβάνει. Αυτά κι άλλα πολλά που μάς αποκάλυψε, απαντώντας στο δικό της ημερολόγιο καραντίνας. Σε πολλές περιπτώσεις γελώντας. Γιατί χωρίς γέλιο δεν γίνεται.

Μαρία Σολωμού, το Ημερολόγιο Καραντίνας μου

«Είμαι σε καραντίνα από τις 12 Μαρτίου.

Ο αριθμός που έχω πληκτρολογήσει περισσότερες φορές στο 13033 είναι το 6.

Αυτό που με έχει δυσκολέψει περισσότερο στην καραντίνα είναι το ότι δεν έχω βοήθεια για το σπίτι. Δεν έχω συνηθίσει να κάνω τις δουλειές του σπιτιού και τώρα αναγκάζομαι να ασχοληθώ με αυτό και δεν με ευχαριστεί.

Αυτό που έχω απολαύσει περισσότερο στην καραντίνα είναι το σπίτι μου. Το να μην κάνω τίποτα. Το ότι ξυπνάω χωρίς ξυπνητήρι.

Όσο #ΜένωΣπίτι δεν βρήκα κανένα κρυφό ταλέντο. Μπορώ να πω όμως ότι ανακάλυψα πως φτιάχνω πολύ ωραίες σαλάτες.

Η συνήθεια που απέκτησα και αγαπώ είναι η γυμναστική στο σπίτι. Γυμνάζομαι 6 φορές την εβδομάδα μέσω Youtube με το κανάλι Boho Beautiful. Η προπόνησή μου διαρκεί 1 ώρα την ημέρα.

Τα accounts που μου αρέσει να παρακολουθώ στα social media αυτές τις ημέρες είναι όσα έχουν τσιτάτα και μικρές φιλοσοφίες. Γελάω πολύ και περνάω ωραία με τα διάφορα quotes.

Το άτομο που δεν έχω σταματήσει να παίρνω βιντεοκλήσεις είναι o γιος μου. Μιλάμε κάθε μέρα.

Αυτό που μου έχει λείψει περισσότερο είναι ένα ποτό έξω.

Το φαγητό που δεν έχω σταματήσει να τρώω είναι οι σαλάτες. Αγαπημένη μου σαλάτα είναι η χωριάτικη. Το μυστικό μου είναι να βάζω lime αντί για μπαλσάμικο.

Το βιβλίο που μου κρατά συντροφιά αυτή την περίοδο είναι «Η σχολή των θεών», Elio D’ Anna.

Η σειρά που έχω λιώσει είναι το Casa de Papel. Και οτιδήποτε ισπανόφωνο. Ήξερα ισπανικά και τώρα τα έχω ξαναθυμηθεί.

Δεν έχω πυτζάμες. Οπότε, η «στολή» της καραντίνας μου είναι φόρμες και μακό. Αυτές οι σπιτικές εμφανίσεις που τίποτα δεν ταιριάζει με τίποτα είναι το καλύτερό μου. 

H «ένοχη» απόλαυσή μου αυτές τις ημέρες είναι το TikTok. Δεν το πιστεύω ότι το κάνω!

Τα τραγούδια που με χαλαρώνουν είναι τα χαρούμενα. Από 80s και 90s ξένη μουσική. Οτιδήποτε σε κάνει να χορέψεις.

Η ατάκα που έχω πει πιο πολύ στην καραντίνα είναι «Βρε παιδιά τι θα κάνουμε;».

Όταν με πιάνει άγχος και φοβία σκέφτομαι ότι ένα μήνα πριν την καραντίνα είχα πέσει στο κρεβάτι με Η1Ν1. Ήταν αρκετά οδυνηρό. Οπότε, σκέφτομαι ότι είμαστε μία χαρά. Θα μπορούσαμε να είμαστε και άρρωστοι.

Με κανέναν δεν θα περνούσα μαζί την καραντίνα. Αν με πίεζες πολύ όμως θα έλεγα τον Brad Pitt. Που κι αυτόν δεν ορκίζομαι ότι θα τον άντεχα (γέλια).

Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν βγούμε δεν θα τρέξω να αγκαλιάσω κανέναν. Σίγουρα θα βγω μία βόλτα χωρίς να στείλω SMS.

Το μέρος που θα ήθελα να πάω φέτος το καλοκαίρι είναι ένα νησί.

Το βασικό που έχω αποκομίσει (και ελπίζω να μην ξεχάσω) μετά το τέλος της καραντίνας είναι ότι μπροστά στην υγεία μας δεν έχει τίποτα άλλο σημασία. Όλα τα άλλα μικραίνουν».