ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Αντιγόνη Νεοφύτου βρέθηκε από τον χορό στη Γη της Ελιάς μέσα σε 4 μέρες

Σπύρος Χαμάλης

Αν έπρεπε να απαντήσουμε στην ερώτηση του ποια είναι η μεγαλύτερη «πρόκληση» των τηλεοπτικών σειρών, η απάντηση θα αφορούσε σε μεγάλο ποσοστό τη συνέχειά τους μέσα από νέες σεζόν. Σε αυτήν την απόφαση πολλά δεδομένα θα παίξουν ρόλο. Η τηλεθέαση είναι σίγουρα ανάμεσα σε αυτά. Το αν, δηλαδή, οι τηλεθεατές αγαπήσουν ή όχι μια σειρά, κρίνει συχνά τη συνέχειά της. Και η Γη της Ελιάς, η δραματική σειρά που προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του Mega, που δημιουργήθηκε από τη Βάνα Δημητρίου, τον Ανδρέα Γεωργίου και τον Κούλλη Νικολάου, λαμβάνει αυτήν την αγάπη του κοινού απλόχερα, εδώ και 3 χρόνια.

Από το 2021, λοιπόν, ο κόσμος έχει αγαπήσει τη Γη της Ελιάς, που αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητάς τους. Γιατί μπορεί από την πρώτη σεζόν μέχρι και τη στιγμή που μιλάμε να έχουν αλλάξει πολλά στην πλοκή της σειράς, όμως αν κάτι παραμένει σταθερό, αυτό είναι το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού για τις ζωές των ηρώων στη Γη της Ελιάς. Και εδώ έρχεται να «κουμπώσει» το cast των ηθοποιών.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών που πρωταγωνιστούν στη σειρά έχουν δώσει συνέχεια στις επιτυχίες (πιο πρόσφατη, το «κλείδωμα» της τέταρτης σεζόν τον Ιανουάριο του 2024 με το κανάλι του Mega) της δημιουργικής ομάδας, πίσω από τη Γη της Ελιάς. Και το ταλέντο της Αντιγόνης Νεοφύτου που ξεδιπλώνεται μέσα από τον ρόλο της Μαρίνας Σιδέρη, είναι αδιαμφισβήτητο. Η ίδια μας συστήθηκε στο LadyLike. Αξίζει να τη γνωρίσεις λίγο καλύτερα μαζί μας.

Η Αντιγόνη Νεοφύτου συστήνεται στο LadyLike

Η κουβέντα μας ξεκινάει με το background της. «Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, χορεύω. Είχα την τύχη να έχω μια μητέρα που με στήριζε σε κάθε βήμα. Χωρίς να το καταλάβω, μεγάλωσα με πειθαρχία λόγω του μπαλέτου, αλλά και των δασκάλων που είχα δίπλα μου, τις οποίες και λατρεύω και τις ευχαριστώ πολύ για όλα όσα μου έμαθαν. Έχουν παίξει έναν πολύ μεγάλο ρόλο στο πώς έχει διαμορφωθεί ο χαρακτήρας μου μέχρι και τη στιγμή που μιλάμε», λέει χαρακτηριστικά η Αντιγόνη Νεοφύτου, αποκαλύπτοντάς μας την αέναη αγάπη της για τον χορό και τον ρόλο του στη ζωή της.

Σπύρος Χαμάλης

«Κάνω μπαλέτο από τότε που ήμουν 3 χρονών. Η μητέρα μου ήταν αυτή που είδε και “άκουσε” το ταλέντο μου από τότε που ήμουν μικρή. Τελικά, αποφάσισα ότι αυτό θα ακολουθούσα επαγγελματικά. Είχα χτίσει όλη μου την καθημερινότητα γύρω από αυτό», λέει στη συνέχεια η Αντιγόνη Νεοφύτου πάνω στο ίδιο θέμα.

Αντιγόνη Νεοφύτου Σπύρος Χαμάλης

Αφού μιλήσαμε για τον χορό, το κεφάλαιο Γη της Ελιάς, είναι το επόμενο. Πώς προέκυψε αυτή συνεργασία; Ποιο είναι το story πίσω από την πρόταση που δέχθηκε; «Αυτή η συνεργασία προέκυψε από μια ακρόαση που είχα κάνει για τις 8 Λέξεις. Εκεί θα έκανα ουσιαστικά έναν μικρό guest ρόλο», θα πει.

«Καθώς ετοιμαζόμουν να πάω στο Φεστιβάλ της Μπιενάλε στην Βενετία, ξαφνικά δέχτηκα ένα τηλεφώνημα μια καθημερινή μέρα από τον Ανδρέα Γεωργίου».

«Θυμάμαι ήταν Πέμπτη. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, είχε ξεκινήσει ήδη η συνεργασία μας. Την αμέσως επόμενη Δευτέρα, ξεκίνησα τα γυρίσματα», απαντάει η Αντιγόνη Νεοφύτου που είδε το επαγγελματικό της μέλλον να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, χάρη στην πρόταση που δέχθηκε από τον Ανδρέα Γεωργίου. Το ταλέντο της ήρθε να επισφραγίσει αυτήν τη συνεργασία, που κρατά μέχρι σήμερα.

Η ίδια υποδύεται τη Μαρίνα, έναν ρόλο με τον οποίο ταυτίζεται, όπως θα παραδεχτεί. «Μετά από 3 χρόνια ναι, ταυτίζομαι. Έχει γίνει κομμάτι της ζωής μου και έχω γίνει κομμάτι της ζωής της. Την αγαπώ τη Μαρίνα. Είναι δοτική, πολύ συναισθηματική και πάνω απ’ όλα έχει μετρό».

Και κάπου εδώ μού γεννάται η εξής απορία: Η υποκριτική συνδυάζεται και επηρεάζεται από τον χορό; Ή το αντίστροφο; Η Αντιγόνη Νεοφύτου καταφέρνει να τα συνδυάσει; «Κατά τη γνώμη μου, φυσικά, το ένα επηρεάζει το άλλο».

«Έχω χτίσει ήδη με τα χρόνια μια πορεία στον χορό και τώρα προσπαθώ να χτίσω τα βήματα μου στην υποκριτική».

«Βλέπω μέσα από την εμπειρία μου έως τώρα στην υποκριτική, ότι ο χορός μου έχει φανεί πάρα πολύ χρήσιμος. Για παράδειγμα, με έχει βοηθήσει σε σκηνές που το σώμα έπρεπε να είναι ξεκλειδωμένο, χωρίς να το καταλάβω, να αφεθώ και να λειτουργώ αρμονικά».

Αντιγόνη Νεοφύτου Σπύρος Χαμάλης

Μετά από 3 σεζόν στη Γη της Ελιάς, η Αντιγόνη Νεοφύτου που κατάφερε με όπλο το ταλέντο της να συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα από τον χώρο του θεάματος όπως η Άντζελα Γκερέκου, τους οποίους νιώθει την ανάγκη «να ευχαριστήσει γιατί καθημερινά μαθαίνει από αυτούς». Παράλληλα, μου λέει πως έχει πάρει μαθήματα και εμπειρίες μέσα από τη συμμετοχή της σε μια τόσο μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή.

«Είναι, πλέον, κομμάτι της καθημερινότητάς μου. 3 χρόνια τώρα, παράλληλα με την προσωπική ζωή μου, τρέχει και μια 2η ζωή. Αυτή στη Γη της Ελιάς, που καθημερινά έχω να συνεργαστώ με πάρα πολλούς ανθρώπους και να πορεύομαι ταυτόχρονα μαζί με το ρόλο μου».

 

Οι εμπειρίες και τα μαθήματα που λαμβάνει η Αντιγόνη Νεοφύτου μέσα από τη συμμετοχή της στη Γη της Ελιάς, περιλαμβάνουν επιτυχίες, ωραίες, αλλά και δύσκολες στιγμές. Τις οποίες και αντιμετωπίζει. Οι ερωτικές σκηνές, πάντως, δεν αποτελούν κάποιου είδους εμπόδιο για την ίδια, καθώς αποτελούν μέρος του επαγγέλματός της. «Ακόμη και αν στη ζωή σου εκείνη τη στιγμή υπάρχει μία δυσκολία, εσύ πρέπει να το κάνεις στην άκρη και να γίνεσαι κάθε μέρα όλο και καλύτερος σε αυτό που κάνεις».

«Δεν θεωρώ ότι οι ερωτικές σκηνές είναι δύσκολες είναι μέρος του επαγγέλματος μας».

Αντιγόνη Νεοφύτου Σπύρος Χαμάλης
.

Η Αντιγόνη Νεοφύτου είναι 27 χρονών και ανήκει στη νεότερη γενιά ηθοποιών. Ως μέλος της Gen Z γενιάς, βρίσκω αφορμή να τη ρωτήσω ποιο στοιχείο πιστεύει πως είναι αυτό που λείπει από την ελληνική τηλεόραση. Αν εντοπίζει διάφορες στον τρόπο σκέψης, στις αντιλήψεις και στις ιδεολογίες σε σχέση με μεγαλύτερες γενιές ηθοποιών.

«Θεωρώ ότι είμαστε μια γενιά με πολλές ανησυχίες και ως άνθρωποι προσπαθούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα και κάποια στερεότυπα».

«Αυτό είναι όμορφο και θα ήταν καλό να το δούμε σιγά-σιγά να εντάσσεται στην ελληνική τηλεόραση», απαντά.Όσο για τη σχέση της με το θέατρο και το ενδεχόμενο να τη δούμε εκεί, η Αντιγόνη Νεοφύτου δηλώνει θετική. «Εννοείται το σκέφτομαι. Λόγω του χορού, έχω υπάρξει σε σκηνές και είναι κάτι που μου έχει λείψει. Εύχομαι και ελπίζω να υπάρξω και ως ηθοποιός».

Σπύρος Χαμάλης

«Είμαι ένας άνθρωπος που συνέχεια ψάχνω και προσπαθώ για το καλύτερο. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη για ότι έχω καταφέρει μέχρι σήμερα. Είμαι και τυχερή, αλλά χωρίς κόπο, πειθαρχία και αφοσίωση, δεν θα είχα καταφέρει τίποτα», καταλήγει η ίδια κάνοντας τον προσωπικό της απολογισμό για την έως τώρα πορεία της.

Οι τελευταίες μου ερωτήσεις αφορούν το μότο της σαν άνθρωπος και τα σχέδια που ετοιμάζει στο άμεσο μέλλον. «Να λες πάντα αυτό που σκέφτεσαι και να λες πάντα την αλήθεια σου», είναι το μότο με το οποίο πορεύεται στη ζωή της. Το μέλλον, από την άλλη, παραδέχεται πως της προκαλεί ένα κάποιο άγχος. «Θέλω να πιστεύω ότι θα έρθουν πράγματα, αλλά αφήστε να τα δούμε στην πορεία αυτά». Και είμαστε σίγουροι πως θα έρθουν.

Info: Η Γη της Ελιάς, Κυριακή – Παρασκευή στις 21:00 στο Mega.