ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Οι Duo di Donne βγαίνουν από τα ωδεία και παίζουν μουσική στον γάμο σου

Instagram.com/duo.didonne

Πριν από λίγα χρόνια βρέθηκα σε έναν γάμο πολύ ξεχωριστό, έναν γάμο «Αμερικάνικο» σαν αυτούς που βλέπουμε στις ταινίες του Hollywood. Όρκοι υπήρχαν, “I pronounce you husband and wife” υπήρχε, παράνυφος υπήρχε. Ξεχωριστή νότα στην τελετή ήταν η παρουσία των Duo di Donne, ενός ντουέτου γυναικών που παίζουν βιολί και τσέλο όσο οι καλεσμένοι και ο γαμπρός περιμένουν τη νύφη να έρθει στον χώρο του γάμου αλλά και μετά, την ώρα του κοκτέιλ και του δείπνου. Και μπορεί τα χρόνια να πέρασαν αλλά τις δύο αυτές μουσικούς δεν τις ξέχασα. Η Έλλη Βασιλείου και η Βασιλική Ίσαρη απάντησαν στις ερωτήσεις μου για το πως αποφάσισαν να περνούν τα καλοκαίρια τους, την κατεξοχήν wedding season της χρονιάς, σε γάμους, όχι ως καλεσμένες αλλά ως μέλη τους.

Οι Duo di Donne συνεχίζουν να ντύνουν με τη μουσική τους τις αναμνήσεις ζευγαριών που αποφασίζουν να παντρευτούν.  Παραλλήλως απαντούν και στις ερωτήσεις του LadyLike για τις συγκινητικές στιγμές που έχουν ζήσει παρέα σε γάμους, για τα περίεργα τραγούδια που τους έχουν ζητήσει να παίξουν και πολλά ακόμα.

– Πώς γνωριστήκατε και πώς σας ήρθε η ιδέα να δημιουργήσετε το ντουέτο σας;

Γνωριστήκαμε όταν ακόμα ήμασταν μαθήτριες στο ωδείο, παίζαμε μαζί μουσική δωματίου και στην ορχήστρα εγχόρδων. Όταν αργότερα γίναμε καθηγήτριες, η εξαιρετική συνεργασία μας, η μεγάλη μας αγάπη για τη μουσική αλλά και η φιλία που αναπτύξαμε, ήταν οι καταλυτικοί παράγοντες για τη δημιουργία των Duo di Donne.

«Η ιδέα του να παίζουμε σε γάμους προέκυψε όταν άρχισαν όλοι οι φίλοι μας να παντρεύονται κι εμείς σκεφτόμασταν πόσο ωραίο θα ήταν να τους συνοδεύουμε μουσικά».

– Ποια είναι η δική σας σχέση με την έννοια γάμος;

Η αλήθεια είναι πως είμαστε και οι δυο αθεράπευτα ρομαντικές και σε όσους γάμους έχουμε παίξει έχουμε συγκινηθεί πολύ. Μας αρέσει η ιδέα της ένωσης δυο ανθρώπων που αγαπιούνται και θέλουν να εξελιχθούν μαζί. Φυσικά προσέχουμε όλες τις λεπτομέρειες σε έναν γάμο γιατί κάνουν τη διαφορά.

– Ποιο είναι το πιο περίεργο κομμάτι που σας έχουν ζητήσει να παίξετε και ποια είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή;

Κανένα κομμάτι δεν είναι περίεργο, για αυτόν που το ζητάει κάτι σημαίνει, με κάποιες εμπειρίες και συναισθήματα το έχει συνδυάσει κι αυτό το κάνει ιδιαίτερο για εκείνον. Συνήθως μας αφήνουν να επιλέξουμε εμείς τα κομμάτια που θα παίξουμε, αλλά ακόμα κι αυτό το κάνουμε μετά από συζήτηση με το ζευγάρι, ώστε να είναι απόλυτα ταιριαστό με αυτό που έχουν σκεφτεί κι ονειρευτεί.

– Υπήρξε μία στιγμή, μια τελετή που να σας συγκίνησε ιδιαίτερα;

Πριν από λίγα χρόνια είχαμε την τιμή να παίξουμε στους γάμους δυο πολύ καλών μας φίλων. Η συγκίνηση ήταν πολύ μεγάλη και ιδιαίτερα στην είσοδο της νύφης κάναμε μεγάλη προσπάθεια να συγκρατήσουμε τα δάκρυά μας και να παίξουμε μέχρι το τέλος.

– Σας έχουν ζητήσει ποτέ να παίξετε και το πρώτο τραγούδι που θα χορέψει το ζευγάρι ή να παίξετε και πέρα από την έναρξη της τελετής;

Το πρώτο τραγούδι που θα χορέψει το ζευγάρι δε μας το έχουν ζητήσει ακόμα, αλλά πολύ θα θέλαμε να παίξουμε ένα ωραίο τάνγκο για πρώτο χορό. Πέρα από την έναρξη της τελετής φυσικά παίζουμε, στην υποδοχή των καλεσμένων πριν το δείπνο ή ακόμα και στο δείπνο. Συνήθως τότε παίζουμε μουσική που να συνάδει με την ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του φαγητού.

– Στους δικούς σας γάμους τι μουσική θα παίξει όταν φτάνετε στην εκκλησία;

Θα αφήσουμε τη μια να επιλέξει για την άλλη- τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη έχουμε μεταξύ μας.

Κλείνοντας με αυτά τα λόγια να σου πω πως η Έλλη Βασιλείου και η Βασιλική Ίσαρη εκτός από το να παίζουν ως Duo di Donne σε γάμους, είναι επίσης καθηγήτριες σε ωδεία και όπως διάβασες, είναι και απόλυτα ρομαντικές ψυχές. Κάτι μου λέει ότι βρίσκονται απόλυτα στο στοιχείο τους, λοιπόν, κάθε φορά που κάποιος λέει το “I do” του.