BEAUTY TIPS

Tips και dont’s του νυφικού μακιγιάζ από 3 makeup artists

Launchmetrics Spotlight

Και ποια νύφη δεν θέλει να είναι υπέρλαμπρη την ημέρα του γάμου της; (Ρητορικό το ερώτημα). Μετά την επιλογή του νυφικού, λοιπόν, το νυφικό μακιγιάζ και χτένισμα είναι μέσα στις επόμενες έγνοιες κάθε γυναίκας που είπε ”I do”. Είτε ο γάμος γίνει στην εκκλησία, είτε σε κάποιο δημαρχείο ή ακόμη και στην παραλία, το μακιγιάζ πρέπει να είναι «εκεί», σταθερό και αλώβητο από συγκινήσεις, γέλια, ξενύχτι, γιατί οι άνθρωποι συγχωρούν, οι φωτογραφίες όχι.

Στο πλαίσιο λοιπόν του αφιερώματος για τον γάμο που τρέχει στο LadyLike αυτές τις ημέρες, απευθυνθήκαμε σε μερικούς αγαπημένους, επαγγελματίες makeup artists, προκειμένου μέσα από την εμπειρία τους, να μας επισημάνουν τα μεγαλύτερα dont’s ενός νυφικού makeup look. Τι θα πρέπει να προσέξουν οι νύφες; Ποια λάθη πρέπει να αποφευχθούν στο νυφικό μακιγιάζ;

Ολίβια Σαχινίδου

Καλό θα ήταν μία νύφη να μην κάνει lash lift πριν το γάμο της, καθώς, κάτι τέτοιο δεν επιτρέπει σ’ ένα makeup artist να «δουλέψει» τις βλεφαρίδες με τη μάσκαρα και να τις τονίσει όσο θέλει. Επίσης, με το lash lift είναι δύσκολο να εφαρμοστούν τουφάκια ή ψεύτικες βλεφαρίδες που θέλουν αρκετές νύφες για να κάνουν πιο σαγηνευτικό το βλέμμα τους. Το περίγραμμα του ματιού, μέρος του οποίου είναι και οι βλεφαρίδες, είναι πολύ σημαντικό να είναι τονισμένο.

Επίσης, μία νύφη για τουλάχιστον ένα μήνα πριν το γάμο θα πρέπει να αποφύγει να δοκιμάσει καινούργια skincare προϊόντα, ειδικά αν έχουν ενεργά, δραστικά συστατικά, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να ευθύνεται για κάποια ευαισθησία (ή ακόμη και ερεθισμό) στο δέρμα της, που μπορεί να μην προλάβει να αντιμετωπίσει μέχρι το γάμο. Στην ίδια λογική, καλό είναι να αποφύγει τον τελευταίο μήνα ενέσιμες θεραπείες τύπου botox ή άλλες δραστικές ή πιο παρεμβατικές θεραπείες (πχ χημικά peelings) έτσι ώστε να έχει υπάρξει ο χρόνος επούλωσης και το δέρμα να έχει επανέλθει στην αρχική του κατάσταση.

Ακόμη, ειδικά στο πρόσωπο, το έντονο μαύρισμα θα πρέπει να αποφευχθεί γιατί, αφενός, αλλοιώνει πάρα πολύ το μακιγιάζ, αφετέρου, έχει πολύ κακό αποτέλεσμα στις φωτογραφίες (και από κοντά) γιατί η επιδερμίδα γκριζάρει. Αν κάποια νύφη έχει μαυρίσει αρκετά στο σώμα, ο makeup artist μπορεί «σωστά» να φέρει το χρώμα της επιδερμίδας του προσώπου κοντά σ’ αυτό της επιδερμίδας του σώματος.

Τελευταίο don’t στο νυφικό μακιγιάζ είναι τα προϊόντα με glitter. Αντί αυτών, μία νύφη μπορεί να χρησιμοποιήσει προϊόντα με λάμψη ή με metallic υφή που χαρίζουν γυαλάδα στα μάτια, στο σώμα ή το πρόσωπο. Κι αυτό γιατί, τα προϊόντα με glitter έχουν κακή αποτύπωση στις φωτογραφίες.

Tip: Θα πρότεινα το νυφικό μακιγιάζ να κινείται πάντα σε πιο κλασσικά δεδομένα, ώστε να είναι πιο διαχρονικό.

Σωτήρης Λάμπρου

Το πρώτο πράγμα που θα συμβούλευα μία νύφη είναι να μην αλλάξει τη skincare routine της λίγες μέρες πριν την ήμερα του γάμου και να μείνει «πιστή» στα προϊόντα που εδώ και καιρό χρησιμοποιούσε στην επιδερμίδα της. Δεν είναι κατάλληλη στιγμή για πειραματισμούς! Φυσικά, η πιο εντατική φροντίδα της επιδερμίδας ξεκινά μήνες πριν.

Επίσης, καλό είναι να μην αφήσει το δοκιμαστικό για το νυφικό μακιγιάζ τελευταία στιγμή, ειδικότερα εάν δεν έχει συνεργαστεί ξανά με τον /την make up artist που θα επιμεληθεί το look της εκείνη την ημέρα.

Στα πιο πρακτικά θέματα, καλό θα ήταν μία νύφη να έχει ξεχωριστό χώρο για να κάνει το μακιγιάζ και το χτένισμα της προκειμένου να απολαύσει τη στιγμή με ηρεμία. Όσον αφορά το κομμάτι των υπηρεσιών, θα πρότεινα να μην κάνει brow lamination ή lash lift τελευταία στιγμή- πόσο μάλλον αν δεν το έχει ξανακάνει ποτέ.

Ένα ακόμη μεγάλο don’t είναι το έντονο μαύρισμα. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι νύφες θα πρέπει να προτιμούν το sunkissed (ηλιοκαμένο) look και όχι το έντονο μαύρισμα, μιας και το πρώτο γράφει πιο όμορφα στις φωτογραφίες. Τέλος, προσωπικά, θα πρότεινα, μία νύφη να αποφύγει τα current trends στο μακιγιάζ της.

Tips: Θα πρότεινα μία νύφη να βρει την τέλεια ισορροπία στο μακιγιάζ της, έτσι ώστε να μην φαίνεται υπερβολικά βαμμένη ή το αντίθετο. Ακόμη, για τυχόν μικρο-διορθώσεις να μην διστάσει να κοιτάξει τόσο το μακιγιάζ του δοκιμαστικού στο κινητό, όσο και το makeup look της την ημέρα του γάμου από την κάμερα του φωτογράφου.

Κωνσταντίνα Μιχοπάνου

Αυτό που συμβουλεύω αρχικά, όλες τις μέλλουσες νύφες είναι μην δοκιμάσουν ένα μακιγιάζ που αφενός δεν έχουν ξανακάνει στο πρόσωπό τους– για εκείνη τουλάχιστον την ημέρα- αφετέρου, που δεν αντιπροσωπεύει την προσωπικότητά τους. Αυτό που πρέπει να κάνουν  δηλαδή, είναι ένα makeup look που τις χαρακτηρίζει και τις κάνει να αισθάνονται άνετα. Γι’ αυτόν τον λόγο, θεωρώ πως ένα δοκιμαστικό σίγουρα βοηθά, τόσο στο να δει μία νύφη τη διάρκεια των προϊόντων όσο και το πώς λειτουργούν πάνω στην επιδερμίδα του προσώπου της.

Ακόμη, θα πρότεινα τουλάχιστον για εκείνη την ημέρα και γενικότερα, το τελευταίο δεκαπενθήμερο να μην κάνουν κάποια βαφή στα μαλλιά τους ή κάποια θεραπεία στο πρόσωπό τους (πχ καθαρισμό) και γενικότερα, να μην δοκιμάσουν κάποιο καινούργιο skincare προϊόν που δεν έχουν ξαναεφαρμόσει.

Όσον αφορά το makeup look τους, θα τη συμβούλευα να αποφύγουν τα προϊόντα με shimmer και glitter, αφήνοντας τον makeup artist να δημιουργήσει τις σωστές γυαλάδες με τα σωστά καλλυντικά στην επιδερμίδα τους.

Last but not least, θα πρότεινα να μην αποφύγουν το έντονο μακιγιάζ αν αυτό είναι κάτι που τις χαρακτηρίζει. Γενικά, ως makeup artist βέβαια, για ένα νυφικό look προτιμώ τις πιο nude, all time classic αποχρώσεις και τις πιο ελαφριές υφές στα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ.

Tip: Σε κάθε περίπτωση θα έλεγα πως το βασικότερο tip είναι μία νύφη να αισθάνεται και να είναι ο εαυτός της κάθε στιγμή. Να μην ακούει (και να μην τη νοιάζει) η γνώμη των άλλων. Εκείνη μόνο ξέρει καλύτερα απ’ όλους τι την ευχαριστεί και την κάνει να αισθάνεται όμορφα. Να κάνει κάτι για εκείνη την ημέρα που θα της αρέσει απόλυτα.