ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Άση Μπήλιου: Η απόφαση να γίνει αστρολόγος, η άγρια εφηβεία και τα 30 χρόνια συνυπάρξης με τον σύντροφό της

Άση Μπήλιου/Instagram

Η Άση Μπήλιου βρέθηκε καλεσμένη στο podcast Been There Done That της Μίνας Μπιράκου και μίλησε για όλα τα σημαντικά.

Για τον ρόλο της αστρολογίας στη ζωή της, για τον χαμό των γονιών της και την υιοθεσία της, τον αγώνα για «επιβίωση» και την δυναμική της 30χρονης σχέσης της με τον σύντροφό της. Η Άση Μπήλιου είναι ένα ανοιχτό, εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο.

Άση Μπήλιου, μια καλλιτέχνιδα της αστρολογίας

Η αστρολόγος αναφέρθηκε στη φύση της αστρολογίας και στο κατά πόσο μπορεί να καταταγεί στο φάσμα των επιστημών. «Αν πω επιστήμη θα πέσουν να με φάνε γιατί με τη στενή έννοια του όρου επιστήμη δεν μπορεί να είναι η αστρολογία. Αλλά με τη στενή έννοια του όρου δεν μπορεί να είναι και άλλα πράγματα, η ψυχολογία ας πούμε. Ακόμα και η ιατρική με τη στενή έννοια του όρου δεν είναι επιστήμη. Η στενή έννοια του όρου είναι ότι κάνω ένα πείραμα το επαναλαμβάνω και έγινε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Μπορεί μια θεραπεία που σε μένα κάνει καλό να ταιριάξει και σε σένα; Όχι απαραίτητα. Εγώ λέω ότι είναι κάτι που με την έννοια του όρου «επίσταμαι», γνωρίζω καλά, μπορεί να είναι επιστήμη».

Και συμπλήρωσε, «είναι τέχνη, μελετάει τους κύκλους των πλανητών προσπαθεί να βρει μία σύνδεση ανάμεσα σε αυτό που γίνεται στο ηλιακό μας σύστημα. Βλέπει τη ζωή μας εδώ ως μέρος του όλου, όχι σαν να είναι απομονωμένος ο πλανήτης».

Η πρώτη «συνάντηση» με την αστρολογία και οι συμπτώσεις

Η αστρολόγος, αναφέρθηκε στην απαρχή της ενασχόλησής της με την αστρολογία σε μία εποχή χωρίς ίντερνετ και ευκολίες, αλλά και την αφορμή ενός δώρου που την έσπρωξε να την ψάξει περαιτέρω. «Όταν ήμουν πιτσιρίκι θυμάμαι ένα δώρο που μου είχε κάνει μία θεία μου, ένα μενταγιόν, που ήταν το σύμβολο του Τοξότη, το τόξο και μου είχε κάνει εξαιρετική εντύπωση τότε. Τι είναι αυτό; Τότε δεν υπήρχε ίντερνετ όμως.  Οπότε δεν μπορούσα να γκουγκλάρω “τοξότης”. Όμως άρχισα να ψάχνω περισσότερο βιβλία και έτσι κάπως μπήκε όλο αυτό. «Πέρασα διάφορες φάσεις. Καταλάβαινα ότι δεν ήταν μαγγανεία. Γύρω στα 17- 18. Είχα αρχίσει να φτιάχνω χάρτες. Έπρεπε να έχεις βασικές γνώσεις αστρονομίας, γεωμετρίας κλπ. Περισσότερες από αυτές που μαθαίνουν στο σχολείο. Είχα μάθει αρκετά πράγματα μόνη μου γιατί δεν υπήρχε κάποια σχολή αστρολογίας στην Ελλάδα, ούτε ήμουν όμως στη φάση “θέλω να μάθω και καλά πολύ βαθιά”. Γιατί ούτως ή άλλως ο επαγγελματικός προσανατολισμός μου ήταν στο ραδιόφωνο, τη μουσική, ήμουν σε δισκογραφικές εταιρείες, άλλη φάση τελείως».

 «Εκεί πέφτω με τα μούτρα στη μελέτη βρίσκω μία σχολή στην Αγγλία, ό,τι έβγαζα πήγαινε εκεί γιατί ήθελα να σπουδάσω πιο βαθιά την αστρολογία και σε σχέση με την ψυχολογία».

Η Άση Μπήλιου τα έχει βρει με τον εαυτό της

Η αστρολόγος τόνισε το γεγονός ότι η επίδραση της αστρολογίας δεν είναι κάτι ανεξέλεγκτο και «πέρα» από τον καθένα. «Ο χάρτης σου δεν είναι κάτι το οποίο είναι έξω από σένα, δεν ειναι μία δύναμη που σε κυβερνά. Είσαι εσύ. Η αστρολογία έχει να κάνει με την αυτογνωσία, το ένα κομμάτι και το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με timing, τη σωστή στιγμή να επιλέξω κάτι». Ενώ πρόσθεσε ότι και η ίδια χρειάστηκε να τα βρει με τον εαυτό της για να κατακτήσει την ισσοροπία της. «Χρειάζεται να έχεις κάνει και μία δουλειά με τον εαυτό σου. Εγώ αυτή τη δουλειά την έχω κάνει. Εκτός του ότι έπρεπε να την κάνω, να πάω σε ψυχολόγο, το ένιωθα και σαν ανάγκη να το κάνω. Και αυτό με βοήθησε πάρα πολύ να ηρεμήσω μέσα μου».

Η Άση Μπήλιου για την υιοθεσία, την ενηλικίωση και τον χαμό των γονιών της

Η αστρολόγος αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια της εφηβείας της προς την ενήλικη ζωή, όταν κιόλας έμαθε ότι είναι υιοθετημένη. «Το πιο σημαντικό θέμα στη ζωή μου ήταν ουσιαστικά “η προδοσία”. Όταν μαθαίνεις ότι είσαι υιοθετημένος- το έμαθα μεγάλη 15-16 χρονών- είναι μία πράξη προδοσίας το μυαλό σου εκείνη τη στιγμή. Δηλαδή ο γονιός σου δεν σε θέλει και σε δίνει. Ακόμα και το ότι πέθανε ο πατέρας μου και ήμουν 9 χρόνων, εκείνη τη στιγμή καταγράφεται σαν μία προδοσία. Η μητέρα μου έφυγε όταν ήμουν 18.  Έπρεπε να επιβιώσω.

Όταν μένεις ξαφνικά τελείως μόνος σου και χωρίς να έχεις ανθρώπους να σε στηρίξουν και σε άλλες εποχές που ήταν διαφορετικά τα πράγματα, είναι πολύ πιο δύσκολο. Άρα το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να γλείψω τις πληγές μου και να τρέχω σε ψυχολόγους γιατί έχεις ένα πιο βασικό πρόβλημα που είναι “θα έχω σπίτι να μείνω; Ήταν μία περίοδος που ήταν άγρια για μένα». Ενώ σχετικά με το εσωτερικό της «ψάξιμο» είπε: «αυτό το πράγμα έπρεπε να το διαχειριστώ πολύ αργότερα όταν είχα την πολυτέλεια πια. Όταν είχα εξασφαλίσει ότι έχω μία δουλειά, άρα μπορώ να επιβιώσω».

Ο σύντροφός της και η «συναστρία» τους

Η Άση αναφέρθηκε και στη μακροχρόνια σχέση με τον σύντροφό της, τα χούγια που φέρουν από τα ζώδιά τους και την αλληλοσυμπλήρωση που πρέπει να υπάρχει. «Ο σύντροφός μου είναι Ταύρος. Έχουμε γίνει και σίριαλ το «Ταύρος με Τοξότη», γιατί αυτά τα δύο ζώδια έχουν τόσο χτυπητές διαφορές. Στην πραγματικότητα αν βρεθεί η μαγική λύση να το βάλουν κάτω και να προσπαθήσουν, μπορούν πραγματικά να αλληλοσυμπληρωθούν. Γιατί ο ένας τραβάει τον άλλον μπροστά και ο άλλος τον γειώνει λίγο. Για αυτό και έχει διατηρηθεί στα χρόνια αυτή η κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά.