ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Το τέλειο hack για να περιποιηθείς τα δερμάτινα παπούτσια σου

ImaxTree

Αγαπώ το λάδι καρύδας. Είναι τρομερά θρεπτικό για τα μαλλιά και την επιδερμίδα και συχνά το συμπεριλαμβάνω στην ρουτίνα ομορφιάς μου. Μη μπερδεύεσαι, δεν προσπαθώ να σ'το «παίξω» Βιβή Αγγελάκη, αλλά αν συνεχίσεις να διαβάζεις θα δεις ότι θα καταλήξω κάπου. Αναφέρομαι στο λάδι καρύδας γιατί δεν είναι μόνο για τα μαλλιά και την επιδερμίδα, αλλά και τα δερμάτινα παπούτσια μας.

Διάβασε ακόμη: Το εύκολο tip για να καθαρίσεις τα λευκά αθλητικά παπούτσια

Είναι το τέλειο «γιατρικό», λοιπόν, για να φροντίσεις τα δερμάτινα παπούτσια σου από τυχόν βρωμιές, τη συχνή χρήση, ακόμα και τη φθορά από την βροχή. Το λάδι καρύδας είναι ο καλύτερος φίλος για το δέρμα και σου λέμε πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να περιποιηθείς τα παπούτσια σου.

Προετοιμασία

Αρχικά, έχε στο νου σου ότι τα δερμάτινα παπούτσια είναι καλό ν’ αερίζονται μετά από κάθε χρήση. Έτσι, θα αποφεύγεις τυχόν δυσάρεστες οσμές.

Καθαρισμός

Μπορείς να καθαρίζεις τα δερμάτινα παπούτσια σου με μια νωπή πετσέτα ή ένα υγρό μαντιλάκι. Πρόσεχε όμως, όταν τα καθαρίζεις να μη τρίβεις έντονα.

Περιποίηση

Το δέρμα των παπουτσιών σου θέλει φροντίδα και ενυδάτωση. Λιώσε, λοιπόν, λίγο λάδι καρύδας με τα χέρια σου (με τη θερμότητα των χεριών σου θα λιώσει αμέσως) και άπλωσε με τα χέρια σου στα σημεία που το έχουν περισσότερη ανάγκη, όπως τα φερμουάρ, τις ραφές και όπου έχει «τσακίσει» το δέρμα από τη χρήση, Αφού απλώσεις σε όλη την επιφάνειά τους, έπειτα με ένα πανάκι καθάρισε το περιτό έλαιο από τα παπούτσια.

Επανέλαβε τη διαδικασία ανά 4-8 μήνες, ανάλογα με το πόσο συχνά φοράς τα παπούτσια σου.

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree