FASHION TRENDS

Το πιο ζεστό jacket για τον χειμώνα, είναι και το πιο stylish

Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Images

Δεν ξέρω για εσένα και πού μένεις ακριβώς, αλλά εγώ μένω στα νότια προάστια της Αθήνας και κάνει κ-ρ-ύ-ο. Μην αφήσεις να σε ξεγελάσουν τα πρωινά 14άρια. Αυτές οι μέρες που διανύουμε, «φωνάζουν» βαρύς χειμώνας.

Και ενώ ξέρω ότι το να κάνει πολύ κρύο, για κάποια σπιτικά είναι πολυτέλεια, από την άλλη, υπάρχει η πλευρά μου που δεν μπορεί να μην λατρεύει την περίοδο αυτή, λόγω της χειμωνιάτικης μόδας. Υπάρχει αυτό το κομμάτι μου, που χαίρεται αν θα δει χιόνι και θα κάνει σαν παιδί, άπαξ και αγγίξει αυτό το λευκό «σύννεφο» στα χέρια της. Πακέτο με αυτό, έρχεται και το χειμερινό ντύσιμο το οποίο αν και κάποιοι βρίσκουν αδιάφορο, λόγω των “bulky” ρούχων, εγώ βρίσκω ότι είναι η τέλεια αφορμή να φορέσω τα αγαπημένα μου χειμωνιάτικα πανωφόρια. Στην πεντάδα των favorites είναι ένα από τα πιο cozy και κατάλληλα για τον κρύο καιρό πανωφόρια: το shearling jacket.

Το shearling jacket ή αλλιώς borg δεν είναι ένα νέο style πανωφοριού. Δηλαδή, δεν θα το πρότεινα ως ένα πανωφόρι που υπακούει στις τάσεις του χειμώνα. Αντιθέτως, είναι αρκετά διαχρονικό. Δεν υπάρχει άνθρωπος που θα το φορέσει και θα πει κανείς «πόσο ξεπερασμένο είναι αυτό το jacket». Εκπέμπει coolness, χωρίς αμφιβολία, και ίσως αυτό οφείλεται στην ιστορία του.

Λίγα λόγια για την ιστορία του cozy shearling jacket

Το shearling jacket εμπνέεται από τις στολές των πιλότων και υπάρχει στις ντουλάπες ανδρών και γυναικών, εδώ και δεκαετίες. Ο Alain Delon, αλλά και άλλα style icons των 60s, φόρεσε με επιτυχία το αυτό δερμάτινο πανωφόρι με τη γούνινη επένδυση, προσφέροντας του αυτή την αβίαστα κουλ διάθεση που το χαρακτηρίζει. Συνέχισε να υπάρχει στις ντουλάπες των ανδρών και γυναικών, ανά τα χρόνια, αποκτώντας άλλοτε κυρίαρχο ρόλο και άλλοτε λιγότερο, ανάλογα με τις τάσεις.

Αν και αυτό το στιλ jacket έχει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, με τις τάσεις να γιορτάζουν την επάνοδό του στη μόδα, θα έλεγα ότι χαρακτηρίζεται περισσότερο για τη διαχρονική του διάθεση. Το τύπου biker jacket σχέδιό του, έρχεται σε «αντιπαράθεση» με το softness της εσωτερικής γούνας, εκπέμποντας έτσι έναν είδους δυναμισμό σε όποιον/α το φοράει.

Το shearling jacket σήμερα

Η εξέλιξή του shearling jacket στη μόδα είναι εμφανής. Πλέον, θα δεις διαφορετικά είδη αυτού του jacket στην αγορά και αυτό επιβεβαιώνει την ενδυματολογική του «εδραίωση» στον χώρο της μόδας. Τα fashion brands πια, προσφέρουν αρκετές διαφορετικές εκδοχές αυτού του jacket που δεν θυμίζουν απαραίτητα το κλασικό, αρχικό σχέδιο. Θα δεις πιο καθαρές και μίνιμαλ σιλουέτες, αλλά και oversized σιλουέτες που χρησιμοποιούν την κλασική γούνινη επένδυση διαφορετικά. Η αλήθεια είναι ότι εγώ, είμαι πιο παραδοσιακή, όσον αφορά το shearling jacket και μπορώ να πω ότι ακόμη εντυπωσιάζομαι από το κλασικό σχέδιό του.

Είναι ένα αρκετά versatile σχέδιο, ενώ είναι σύγχρονο ταυτόχρονα και αυτό το κάνει τόσο μοναδικό. Φοριέται δε, με όλα. Με τζιν και πουλόβερ για κάθε μέρα, ακόμα και με μακριά πλεκτά φορέματα για ένα σοφιστικέ αποτέλεσμα. Όπως και να το φορέσεις, να θυμάσαι ένα πράγμα: το shearling jacket θα κλέβει πάντα την παράσταση.

Παρακάτω, μερικά σχέδια που θα σε πείσουν να το βάλεις στην ντουλάπα σου (αν δεν το έχεις κάνει ήδη).

Δερμάτινο shearling jacket
NET-A-PORTER.COM

Δερμάτινο shearling jacket

MM6 Maison Margiela
2,200€ 1,100€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ