FASHION NEWS

Πόσο κοστίζει η γκαρνταρόμπα των γαλαζοαίματων; Όλα τα λεφτά μωρό μου

@2022 Paul Grover/Associated Press

Υποθέτω, ότι δεν είναι εύκολο να είσαι γαλαζοαίματος. Δηλαδή, από την στιγμή που γεννιέσαι στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, της Ισπανίας κ.ο.κ., σημαίνει ότι η ζωή σου έχει κανόνες. Αυστηρούς κανόνες συμπεριφοράς, αλλά και ενδυματολογικούς κανόνες. Αυτό φέρει κάποιους περιορισμούς στις ζωές των γαλαζοαίματων που αφαιρούν από την «γκλαμουριά» που φαίνεται να έχει ο τρόπος ζωής τους, απ’ έξω.

Προφανώς και το να είσαι μέλος της βασιλικής οικογένειας, έχει τα καλά του. Οι ζωές των γαλαζοαίματων, περιλαμβάνουν πολυτέλεια, κέρδη και αναγνωσιμότητα. Στο πακέτο αυτό, υπάρχει και μια ξεχωριστή και άκρως intriguing κατηγορία: το στιλ. Το να είσαι γαλαζοαίματος, ειδικά για τις γυναίκες, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όπως είπαμε, υπάρχουν κανόνες που αφορούν το ντύσιμό τους. Αυτοί οι κανόνες ποικίλλουν. Από το μήκος των ρούχων που τους επιτρέπεται να φορέσουν μέχρι και το πόσο αποκαλυπτικό θεωρείται ένα ένδυμα. Όλα αυτά, συνοδεύονται από την αψεγάδιαστη εικόνα που πρέπει να έχουν οι γαλαζοαίματες, κάτι που απαιτεί χρόνο και χρήμα. Και μιας και λέμε για χρήμα, το κόστος του να είσαι γαλαζοαίματος και δη, μια γυναίκα που ανήκει σε βασιλική οικογένεια ή έχει παντρευτεί ένα royal, δεν είναι καθόλου μικρό. Μιας και υπάρχουν κανόνες στα ρούχα των γαλαζοαίματων, υπάρχουν και στο τι μπορούν να αγοράζουν, τι δώρα μπορούν να δέχονται από σχεδιαστές κ.ο.κ. Ας τα δούμε όμως, όλα αναλυτικά.

Τι ισχύει για την γκαρνταρόμπα μιας γαλαζοαίματης

Γυναίκες όπως η Kate Middleton και η Meghan Markle (προ #Megix), επιλέγουν συχνά ρούχων γνωστών οίκων μόδας που κοστίζουν πολλά ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, «κερδίζουν» μερικά, δανείζοντας τα ρούχα που φοράνε σε επίσημες εμφανίσεις. Τα ρούχα αυτά όμως, πρέπει να τα επιστρέψουν. Εφόσον, όμως, θέλουν να κρατήσουν κάποιο ρούχο, πρέπει να το πληρώσουν από την τσέπη τους. Ή με λίγα λόγια, από τον μισθό που λαμβάνουν από το παλάτι, υπηρετώντας τα χρέη που έχει ο εκάστοτε βασιλικός τίτλος. Αυτό εξαρτάται, λοιπόν, και από τις ενδυματολογικές επιλογές των γαλαζοαίματων. Σύμφωνα με άρθρο της vogue.au.com, στο ετήσιο budget τους περιλαμβάνονται και οι υπηρεσίες στιλίστα. Είναι αυτοί που, σε συνεργασία με τις royals, βρίσκουν τα ρούχα που θα φορέσουν στις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ψωνίζουν και μόνες τους. Οι γυναίκες αυτές, έχουν φωτογραφηθεί κατά καιρούς, να ψωνίζουν σε καταστήματα ρούχων και μάλιστα σε μεγάλες αλυσίδες μαζικής παραγωγής ρούχων. Η Kate Middleton, η Βασίλισσα Letizia της Ισπανίας κ.ά., χρησιμοποιούν συχνά ρούχα από brands, όπως Zara και Mango κ.ά., για τις εμφανίσεις τους. Αυτό τις κάνει πιο «ανθρώπινες» και τους fans τους να ταυτίζονται λίγο περισσότερο μαζί τους.

Οι γαλαζοαίματοι δεν δέχονται δώρα

Ανάμεσα στους κανόνες που έχουν οι royals για την γκαρνταρόμπα τους, υπάρχει και αυτός που δεν τους επιτρέπει να δέχονται ρούχα χωρίς πληρωμή. Έτσι, ούτε η Kate Middleton, ούτε η Meghan Markle έχουν δεχτεί ποτέ δωρεάν ρούχα από σχεδιαστές. Η δούκισσα του Cambridge, μπορεί να αγοράσει τα δικά της ρούχα, αν το επιθυμεί, από τον μισθό που λαμβάνει από το παλάτι, εκείνη και ο Πρίγκιπας William. Αυτό αφορά και το νυφικό της φόρεμα, το οποίο οι πιθανότητες λένε, ότι το αγόρασε η ίδια. Λέγεται ότι το νυφικό της Kate Middleton που σχεδίασε η Sarah Burton για τον οίκο Alexander McQueen, κόστισε 400.000 δολάρια.

Ποιο είναι το ετήσιο budget των γαλαζοαίματων για τα ρούχα;

Δεν είναι επιβεβαιωμένο το ποσό που διαθέτουν οι γαλαζοαίματοι ετησίως για την γκαρνταρόμπα τους. Αλλά σύμφωνα, με έγγραφα που δημοσιεύτηκαν από το παλάτι το 2015, ο Πρίγκιπας Charles δίνει σε κάθε οικογένεια περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια, κάθε χρόνο. Αν αυτό το ποσό ισχύει, τότε το budget της γκαρνταρόμπας των γαλαζοαίματων, βγαίνει απ’ αυτό. Αν και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το ετήσιο budget των γαλαζοαίματων, το 2017, η Daily Mail είχε αναφέρει ότι εκείνη την χρονιά, η Kate Middleton είχε ξοδέψει μεταξύ 100.000 και 400.000 δολαρίων για την γκαρνταρόμπα της. Αυτό το (μη επιβεβαιωμένο) ποσό, αφορά μόνο τα ρούχα που αγόρασε και όχι αυτά που δανείστηκε από σχεδιαστές και οίκους.

Η βασίλισσα τι κάνει;

Αν έχουμε μια φορά, περιέργεια για το budget γαλαζοαίματων, όπως της Kate Middleton, έχουμε δέκα, γι’ αυτό της βασίλισσας Ελισάβετ. Η βασίλισσα της Αγγλίας, δίνει πάντα βάση στα ρούχα που φοράει στις δημόσιες εμφανίσεις της. Για την ακρίβεια, φαίνεται να αγαπάει τη μόδα, κρίνοντας από τις ενδυματολογικές της επιλογές. Λατρεύει το χρώμα και δεν φοβάται να το δείξει μέσα από την bold χρωματική παλέτα της γκαρνταρόμπας της.

Αυτό ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι η βασίλισσα είναι οικονομικά ανεξάρτητη. Έχει τα δικά της λεφτά και βγάζει εκατομμύρια, κάθε χρόνο. Γι’ αυτό και έχει το ελεύθερο να αγοράζει τα δικά της ρούχα. Μέχρι και η βασίλισσα όμως, έχει όριο στο ποσό που μπορεί να σπαταλήσει για την γκαρνταρόμπα της. Δεν δανείζεται συχνά ρούχα, αλλά φοράει τα δικά της custom-made κομμάτια. Το ποσό που ξοδεύει, είναι άγνωστο, αλλά υπολογίζουμε ότι αγγίζει αυτό της Kate Middleton ή και παραπάνω.

Το budget για την γκαρνταρόμπα άλλων γαλαζοαίματων, όπως της Πριγκίπισσας Eugenie και της Beatrice, είναι επίσης άγνωστο. Και αυτές, έχουν το δικαίωμα να δανείζονται, αλλά και να αγοράζουν τα δικά τους ρούχα, από τον μισθό που τους δίνει η βασίλισσα και ο πατέρας τους (άτιμη πατριαρχία).

Σε κάθε περίπτωση, το budget των γαλαζοαίματων για τα ρούχα τους, δεν το λες αδιάφορο. Σίγουρα, δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με αυτό του μέσου Άγγλου ή μέσου ανθρώπου μεσαίας κοινωνικής τάξης. Τα λεφτά είναι πολλά, αλλά και οι θυσίες που πρέπει να κάνουν για να υπηρετήσουν τον τίτλο τους. Αξίζουν τελικά, τα πολλά μηδενικά λες; Εγώ, ταπεινά, θα πω όχι.