FASHION NEWS

Οι τσάντες Givenchy στην πρώτη συλλογή του Matthew Williams είναι απερίγραπτα κομψές

ImaxTree

Οι «πρώτες φορές» δεν είναι εύκολες. Ειδικά, σε αυτή την περίπτωση. Όταν είσαι, δηλαδή, ένας σχεδιαστής που αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση ενός ιστορικού οίκου, όπως τον Givenchy, η πρώτη συλλογή έχει πάντα δυσκολίες. Και είναι απόλυτα λογικό αυτό, αν το καλοσκεφτείς. Γιατί πρέπει να συγχρονίσεις την αισθητική και παιδεία που έχεις σαν σχεδιαστής με την κληρονομιά του οίκου για τον οποίο σχεδιάζεις.

Όταν, λοιπόν, ανακοινώθηκε ότι ο Matthew Williams, είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Givenchy, η ιδέα και μόνο στα νέα αυτά, είχε κάτι το συναρπαστικό. Το αγαπημένο παιδί της luxurious streetwear μόδας να σχεδιάζει ρούχα υψηλής ραπτικής για έναν high-end εμβληματικό γαλλικό οίκο σαν αυτό; Η αντιπαράθεση στις αισθητικές του Williams ως σχεδιαστής και η εκλεπτυσμένη διάθεση που χαρακτηρίζει τον οίκο Givenchy όλα αυτά τα χρόνια, έμοιαζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Το αποτέλεσμα όμως μας δικαίωσε και με το παραπάνω. Οι δυο τους (ο σχεδιαστής και ο οίκος) μας απέδειξαν ότι τα ετερώνυμα έλκονται. Και η πρώτη συλλογή του Matthew Williams για τον οίκο, είναι απόδειξη. Α, και οι τσάντες Givenchy είναι μια ακόμη απόδειξη. Αχ, αυτές οι τσάντες. Αχ, αυτές οι τσάντες!

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, λοιπόν, ο Matthew Williams παρουσίασε την πρώτη του συλλογή για τον γαλλικό οίκο. Ένα από τα πιο πολυαναμενόμένα shows του Fashion Month, πραγματοποιήθηκε ψηφιακά. Αυτή την επιλογή του, ο οίκος δικαιολόγησε ως ένα «δείγμα» ενός νέο κεφαλαίου που ανοίγει για το brand. Μέσα από ένα lookbook, λοιπόν, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την πρώτη συλλογή του Matthew Williams και το όραμα που έχει για την πορεία του brand. Στο «όραμα» αυτό, πρωταγωνίστησαν οι πιο μοναδικές, οι πιο κομψές, απερίγραπτα κομψές τσάντες Givenchy.

Λίγα λόγια για την πρώτη συλλογή του Matthew Williams για τη Spring 2021 συλλογή Givenchy

Για την πρώτη συλλογή του Matthew Williams για τον οίκο Givenchy και τη Spring 2021 συλλογή, ο ίδιος ήθελε να επικεντρωθεί στα αξεσουάρ. «Είναι αυτά που συνδέουν τις γυναίκες τους άνδρες Givenchy. Ένα συμβολικός συνδετικός κρίκος πρακτικότητας και πολυτέλειας απ’ όπου ξεκίνησε και αυτή η συλλογή», αναφέρει σχετικά το brand. Και κάπως έτσι οι τσάντες Givenchy έκλεψαν την παράσταση.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Williams αποτίει φόρο τιμής στους παλαιότερους καλλιτεχνικούς διευθυντές που έχουν αφήσει το στίγμα τους στον οίκο Givenchy. Από τον ίδιο τον ιδρυτή του, Hubert de Givenchy μέχρι και τον Alexander McQueen. «Έσκαψε», λοιπόν, στα αρχεία του οίκου και έφερε πίσω iconic σχέδια, όπως τα ανάλαφρα ντραπέ (ξεκάθαρες αναφορές του Givenchy), αλλά και τα καρφιά (επιρροές από τον McQueen). Μέσα σ’ όλα αυτά, κατάφερε να «χωρέσει» και την αισθητική του, μέσα από «διακριτικά» athleisure φουτεράκια με στολίδια και τα chunky πέδιλα/πλατφόρμες.

ImaxTree

Ο Williams έδωσε τεράστια βάση στο design και αυτό ήταν ξεκάθαρο και στα 54 looks της συλλογής. Τα δερμάτινα bodices και τα structured pieces πάνω από φορέματα. Τα 90s και αυστηρού ύφους slip dresses, καθώς και τα denim κομμάτια, όλα επιβεβαίωσαν ένα πράγμα: ότι ο Williams κατάφερε να μιξάρει την αισθητική του με αυτή τον προγενέστερων creatives του οίκου.

Παρ’ όλα όπως είπαμε, τα αξεσουάρ ήταν τα highlights από την πρώτη συλλογή του Matthew Williams και πιο συγκεκριμένα οι τσάντες Givenchy.

Οι “to-die-for” τσάντες Givenchy. Πάρτε τα λεφτά μας τώρα

Αυτή την τόσο δυναμική αλλά κομψή συλλογή (όπως την χαρακτήρισε και ο Anders Christian Madsen της Vogue), ξεχώρισαν οι τσάντες Givenchy που σχεδίασε ο Williams. Τα αξεσουάρ αυτά ήταν πραγματικά αξιοπρόσεκτα. Από tote και shoulder bags, φακέλους, μίνι παγούρια που παρουσίασε ως αξεσουάρ, unisex belt bags, backpacks αλλά και τις εκπληκτικές oversized αλλά και τις οβάλ με τυπωμένο το ανάγλυφο μονόγραμμα του οίκου. Όλες οι τσάντες Givenchy από τη Spring 2021 ήταν απλά μοναδικές. Και ξεκάθαρα οι πρωταγωνιστές της συλλογής. Σίγουρα θα δούμε κάποια απ’ αυτά τα bags να κρατούν οι Bella Hadids και Kendall Jenners αυτού του κόσμου. Καθώς και όλες οι πωρωμένες με το brand influencers. Οι τσάντες Bottega Veneta έχουν νέο αντίπαλο. Θαύμασε τις παρακάτω και πάθε ότι πάθαμε κι εμείς μαζί τους. Έρωτα.

τσάντες Givenchy ImaxTree
ImaxTree

ImaxTree

ImaxTree
τσάντες Givenchy ImaxTree
ImaxTree

ImaxTree
ImaxTree
τσάντες Givenchy ImaxTree
ImaxTree