FASHION NEWS

Οι οίκοι μόδας που έχουν κάνει δωρεές για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

ImaxTree

Με την ιταλική μόδα να έχει πληγεί από τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στο Μιλάνο, η βιομηχανία της μόδας έχει αρχίσει να συσπειρώνεται. Τα shows μόδας για τις Cruise συλλογές που θα παρουσίαζαν οι μεγάλοι οίκοι μόδας αυτή την περίοδο, έχουν ακυρωθεί καιρό τώρα και η βασική μέριμνα των brands είναι η αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Οι οίκοι μόδας που έχουν ακυρώσει τις επιδείξεις μόδας

Οι οίκοι μόδας Gucci, Louis Vuitton, Hermes, Max Mara, Versace, Giorgio Armani, Chanel, Ralph Lauren και Prada, έχουν αναβάλλει τα Cruise 2021 shows τους για τον Μάιο, λόγω του εύκολα μεταδιδόμενου ιού.

Με την Ιταλία να βρίσκεται σε καραντίνα τις τελευταίες εβδομάδες, η ιταλική μόδα είναι η πρώτη παγκόσμια δύναμη στον χώρο της μόδας που επηρεάζεται από την πανδημία. Οι βιοτεχνίες έχουν κλείσει, τα e-shops με βάση την ευρωπαϊκή πόλη το ίδιο και πολλοί αναρωτιούνται για το μέλλον τους. Φυσικά, όλοι ελπίζουν στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αυτό φαίνεται να μην είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, εφόσον το μεγάλο «κύμα» με τα κρούσματα του ιού υπολογίζεται ότι θα μειωθεί με την αλλαγή του καιρού.

Οι δωρέες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Η μόδα ενώνει τις δυνάμεις της και ο στόχος είναι ένας: η αντιμετώπιση του κορονοϊού. Πολλοί είναι οι μεγάλοι οίκοι μόδας και fashion brands που δωρίζουν αξιοσημείωτα ποσά για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Παρακάτω, αναλυτικά, οι οίκοι μόδας που έχουν δωρίσει χρήματα ως τώρα, σε νοσοκομεία και έρευνες για τον κορονοϊό,

Giorgio Armani

Ο Ιταλός σχεδιαστής δώρισε το σημαντικό ποσό των 1,25 εκατ. ευρώ σε 4 διαφορετικά νοσοκομεία στην Ιταλία και οργανισμούς που στοχεύουν στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Benetton

Χθες, η Edizione Srl, ιδιοκτησία της οικογένειας Benetton, αποφάσισε να δωρίσει το αξιοσημείωτο ποσό των 3 εκ. ευρώ για την υποστήριξη επειγουσών αναγκών και έργων τεσσάρων νοσοκομείων, ως συγκεκριμένη συμβολή στην έκτακτη ανάγκη που προέκυψε από την επιδημιολογική εξάπλωση του COVID-19 στην Ιταλία.

Η δωρεά αφορά στα νοσοκομεία Ca ‘Foncello στο Τρεβίζο, το Luigi Sacco στο Μιλάνο, το Lazzaro Spallanzani και την πολυκλινική Agostino Gemelli στη Ρώμη, τα οποία, μαζί με πολλές άλλες δομές της ιταλικής εθνικής υγειονομικής υπηρεσίας, αγωνίζονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του ιού. Στην Ιταλία, η Edizione έχει τις κύριες δραστηριότητές της στο Τρεβίζο, την πόλη καταγωγής της οικογένειας, στο Μιλάνο και στη Ρώμη.

Bulgari

Τον μήνα που μας πέρασε ο οίκος luxury κοσμημάτων, Bulgari έκανε μια δωρεά στο τμήμα ερευνών του Istituto Lazzaro Spallanzani της Ρώμης με σκοπό να την απομόνωση του DNA του ιού. Ο οίκος αγόρασε ένα αναβαθμισμένο μικροσκόπιο με καλύτερη ευκρίνεια, πράγμα που θα βοηθήσει αρκετά στις έρευνες του ινστιτούτου. Η τιμή του υπολογίζεται στα 100.000 ευρώ.

Dolce & Gabbana

Το σχεδιαστικό δίδυμο αποφάσισε να στηρίξει τις έρευνες των καθηγητών, Alberto Mantovani και Cecilia Garlanda του πανεπιστημίου Humanitas. Οι έρευνές τους στοχεύουν στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και στις πιθανές λύσεις για την καταπολέμησή του.

Versace

O οίκος Versace είναι στη λίστα των πολυτελών brands που δώρισε κι αυτός λεφτά για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Δώρισε 1 εκ. γουάν (περίπου 129 χιλιάδες ευρώ) στο Chinese Red Cross Foundation. Η δωρεά δόθηκε για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού στη χώρα.

LVMH group

Ο κολοσσός, LVMH group, που στην ομπρέλα του υπάγονται οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας, δώρισε πάνω από 2 εκ. ευρώ στο Chinese Red Cross Foundation για την ενίσχυση του ιατρικού εξοπλισμού. Στη δωρεά συνέβαλαν τα brands Moët , Hennessy και Louis Vuitton.

Kering group

Το όμιλος Kering (στον όμιλο βρίσκονται οίκοι μόδας όπως ο Gucci, Bottega Veneta, Saint Laurent, Alexander McQueen, Balenciaga, Stella McCartney κ.ά.) δώρισε σχεδόν 1 εκ. ευρώ στο Hubei Red Cross Foundation στην Κίνα, εκ μέρους των 13 brands του.

Alibaba

Το κινέζινο e-shop δώρισε 1 δισ. γουάν, περίπου 128 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Beauty brands

Γνωστά beauty brands έχουν συμβάλλει κι αυτά στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Εταιρίες όπως η L’Oréal, η Estée Lauder, Shiseido καθώς και το brand κοσμημάτων Swarovski έχουν δωρίσει ποσά για την καταπολέμηση του ιού.